Talvirengas

Nokian Renkaat on koko historiansa ajan tehnyt talviajosta turvallisempaa ja mukavampaa. Pohjoisen talven haastavissa olosuhteissa kuljettajalta vaaditaan ennakoivaa ja rauhallista ajotyyliä, oikeita tilannenopeuksia ja väljiä ajoaikatauluja, jotta talviautoilu olisi mukavaa ja turvallista. Näiden lisäksi pohjoisen talvi vaatii myös oikeanlaiset talvirenkaat. Talviautoilun ydinkysymys onkin, valitsenko nasta- vai kitkarenkaat?

Nasta- ja kitkarenkaat on suunniteltu tarjoamaan hyvän pidon ja ajoneuvon hallittavuuden talviolosuhteissa. Kuitenkin nastarengas on edelleen näistä kahdesta talvirengasvaihtoehdosta turvallisin valinta talviliikenteeseen, koska sillä on paras kyky tasata keliolosuhteiden vaihteluja. Erityisesti jäisellä alustalla nastarengas tarjoaa talvirenkaana lyhyimmän jarrutusmatkan sekä parhaan hallittavuuden. Toisaalta nykyaikaiset kitkarenkaat soveltuvat yhtä hyvin lumisille teille, ne pitävät hyvin hankalallakin kelillä ja korjaavat jopa kuljettajan pieniä virheitä. Lisäksi kitkarenkaat lisäävät myös talvirenkaiden asennusaikataulun joustavuutta. Voit asentaa ne autoosi jo syksyllä ennen liukkaiden talvikelien alkamista ja ne lisäävät ajoturvallisuutta aina kevääseen asti, jolloin lämpötilavaihtelu on korkeimmillaan.

Nokian Renkaat on panostanut pitkäjänteisesti talvirenkaiden suunnittelutyöhön ja sen ansiosta molemmat rengastyypit ovatkin kehittyneet merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Nokian nastarenkaat ovat entistä hiljaisempia ja pitävämpiä ja ympäristön näkökulmasta nastojen tienkulutus on vähentynyt aiempaan verrattuna. Myös kitkarenkaiden pitokyky on uusien kumisekoitusten ja lamellointiratkaisujen ansiosta noussut huomattavasti. Nokian talvirengasvalikoimasta löydät juuri sinun ajokokemuksellesi ja liikkumistarpeisiisi sopivan talvirenkaan ja voit huoletta nauttia talvisesta autoilusta.

Tutustu Nokian Renkaiden talvirengasvalikoimaan: 

Henkilöauton talvirenkaat
Citymaasturin talvirenkaat
Pakettiauton talvirenkaat