All-terrain renkaat

All-terrain renkaat

All-terrain renkaat ovat erityisesti maastokäyttöön suunniteltuja renkaita, jotka voidaan asentaa maastureihin tai katumaastureihin. Millaiset all-terrain renkaat ovat ominaisuuksiltaan, voiko niillä ajaa tiellä ja sopivatko ne omaan autoosi? 

Löydä autoosi parhaiten sopivat renkaat

Mitä all-terrain renkaat ovat 

All-terrain renkaat ovat haastavaan maastoajoon suunniteltuja renkaita, joissa painotetaan voimakkaasti maasto-ominaisuuksia. All-terrain renkaat soveltuvat nimensä mukaisesti myös päällystetyllä tiellä ajamiseen, mutta häviävät maantieajossa ominaisuuksiltaan monipuolisille SUV-renkaille. 

All-terrain renkaat on varustettu karkealla ja paksulla pintakuvioinnilla, joka tarjoaa pitoa hankalissa maasto-olosuhteissa ja haastavilla pinnoilla, kuten soralla, hiekalla ja mudassa. All-terrain renkaat ovat perinteisistä raskaista maastoautoista tuttu rengasmalli, joka pääsee oikeuksiinsa erityisesti hoidetulta tieltä poistuttaessa. 

Mihin ajoneuvoihin tarvitaan all-terrain renkaat? 

All-terrain renkaat ovat oikea valinta ajoneuvoihin, joilla ajetaan säännöllisesti maastossa tai huonokuntoisilla, päällystämättömillä teillä. Yleensä kyseessä ovat maastoautot ja avolavat, mutta myös katumaastureihin tai pakettiautoihin on mahdollista asentaa all-terrain renkaat. 

Nokian Tyres -rengasmallit maastoautoihin ja katumaastureihin 

Hakka Black SUV -sarjan -renkaissa korostuu renkaiden suorituskyky ja urheilullinen sekä täsmällinen ajotuntuma. Näillä renkailla katumaasturisi suorituskyky ei jää renkaista kiinni, sillä ne välittävät vääntävänkin moottorin tuottaman voiman tienpintaan turvallisesti ja hallitusti. Erinomaisen pidon ja korkean kuormaluokituksen ansiosta Hakka Black SUV soveltuu hyvin myös sähköisellä voimalinjalla varustettuihin maastureihin. 

Hakka Blue SUV -sarja taas on oikea valinta pieniin ja keskisuuriin katumaastureihin. Hakka Blue -sarjalle tuttuun tapaan rengas suoriutuu erinomaisesti märällä alustalla, estäen tehokkaasti vesiliirtoon joutumista. Samalla rengas on ajokäytökseltään vakaa ja miellyttävä päivittäisessä ajossa. SUV-mallissa on lisäksi parannettu renkaan pitoa maastossa ja pehmeillä alustoilla olkapääalueen maastokynsillä, jotka tarttuvat hallitusti tienpintaan.  

Hakkapeliitta-sarjan renkaat on suunniteltu maasturien alle talvikäyttöön. Jämerät renkaat vievät turvallisesti perille lumisilla ja jäisillä teillä. Nokian Tyres Hakkapeliitta Light Truck 3 on suunniteltu vaativiin talviolosuhteisiin raskaampiin ajoneuvoihin, kuten avolava-autoihin. 

All-terrain ja SUV-renkaiden erot 

Maastureihin ja katumaastureihin voidaan rengaskoon ja renkaan ominaisuuksien puolesta asentaa joko all-terrain- tai SUV-renkaat. Valitse renkaat niiden käyttötarkoituksen perusteella. 

Mihin käyttöön all-terrain renkaat sopivat parhaiten 

All-terrain renkaat ovat oikea valinta haastavaan maastoajoon. Esimerkiksi metsänhoidossa pääasiallisesti käytettävään autoon kannattaa harkita all-terrain renkaiden asennusta. Ne tarjoavat varmaa pitoa pehmeässä ja mutaisessa maastossa. 

All-terrain renkaat voivat olla tarpeelliset, kun ajoneuvolla ajetaan säännöllisesti tieverkoston ulkopuolella tai erittäin huonokuntoisilla teillä. Maantieominaisuuksiltaan ne eivät yllä mukavuudeltaan normaalien kesärenkaiden tasolle. 

Mihin käyttöön SUV-renkaat sopivat parhaiten 

SUV-ajoneuvoille suunnitellun valikoimamme renkaat sopivat maastoautoihin, nelivetoisiin ajoneuvoihin, crossovereihin ja kaupunkimaastureihin. Niiden korkea kantavuusluokitus varmistaa kestävyyden raskaan ajoneuvon alla. 

Renkaat on suunniteltu suoriutumaan erinomaisesti kaupunkiajossa ja vaativammassa maastossa. Löydät valikoimastamme maasturin renkaita, joiden ominaisuudet riittävät suuriin maantienopeuksiin saakka, ja ne tarjoavat tarkkaa ohjaustuntumaa sekä luotettavaa pitoa myös urheilullisempiin katumaastureihin.  

Voit ajaa jämerillä renkailla huoletta myös kuoppaisilla ja soraisilla teillä. Renkaiden pintakuviointi pureutuu tavallisia henkilöauton renkaita paremmin pehmeään maastoon, antaa pitoa ja lyhentää maasturin jarrutusmatkaa. 

Premium-renkaiden matala vierintävastus pienentää polttoaineen kulutusta, ja vähäisempi rengasmelu parantaa ajomukavuutta. Valmistamme kestäviä ja jämeriä SUV-renkaita sekä kesä- että talvikäyttöön. Voit valita maasturiisi nasta- tai kitkarenkaat, joilla saat pitoa ääriolosuhteissa, tinkimättä kuitenkaan ajokokemuksesta. 

Maastoauton renkaiden merkinnät 

SUV- ja all-terrain renkaat mahdollistavat sekä kadulla että maasto-olosuhteissa ajamisen. Renkaiden tarkentavat rengasmerkinnät kertovat lisää siitä, millaiseen ajoympäristöön renkaat sopivat parhaiten. 

AT - All-terrain 

AT- eli all-terrain -merkintä tarkoittaa, että rengas on tarkoitettu sekä tiellä että maastossa käytettäväksi. All-terrain rengas on ominaisuuksiltaan kompromissi tavallisen henkilöauton renkaan ja mutarenkaan eli MT:n välillä. 

MT - Mud-terrain 

Mud-terrain- eli MT-merkinnällä varustetut renkaat ovat nimensä mukaisesti erityisen hankaliin maasto-olosuhteisiin tarkoitettuja renkaita. Näissä renkaissa on erittäin karkea ja syvä pintakuviointi. 

MT-renkaat soveltuvat all-terrain renkaita huonommin kadulla ajamiseen, eikä MT-renkaiden hankkimista kannata harkita, mikäli autolla ei ajeta säännöllisesti upottavissa maasto-olosuhteissa. 

M+S, 3PMSF ja lumihiutalemerkintä 

Talvikäyttöön suunnatuissa SUV- ja all-terrain renkaissa käytetään M+S- ja 3PMSF -merkintää kertomaan renkaan toimintakyvystä talviolosuhteissa. M+S eli Mud+Snow on valmistajan merkintä, joka ei edellytä ulkopuolista sertifiointitestiä. 3PMSF-merkinnän myöntää hyväksytty testilaboratorio. 

Löydät M+S-merkinnän kirjainyhdistelmänä suoraan renkaan kyljestä. 3PMSF-merkinnän taas tunnistat vuorenhuipun sisällä olevasta lumihiutaleesta. Nykyään kaikissa talvikäyttöön hyväksytyissä nastattomissa renkaissa tulee olla M+S-merkinnän lisäksi 3PMSF-merkintä. 

Nokian Renkaiden maastoauton renkaat 

Katumaastureiden ja maastureiden renkaissa on huomattavasti keskimääräistä henkilöauton rengasta korkeampi profiili, joten renkaiden sivupinnat ovat alttiina osumille ja vaurioille. All-terrain renkaissa renkaiden sivupinnat ovat yleensä vahvistetut, sillä renkaan korkea sivupinta vaurioituu herkästi terävistä maaston muodoista. 

Renkaiden sivupintojen vahvistamisessa on hyödynnetty esimerkiksi luotiliiveissä ja lentoteollisuudessa käytettävää, äärimmäisen kestävää aramid-kuitua. Tämä materiaali tarjoaa erinomaisen suojan sivupintoihin kohdistuvia iskuja ja viiltoja vastaan. Maastoajon lisäksi vahvistetut sivupinnat suojaavat myös katukivetykseen osuessa tai teräväreunaiseen kuoppaan ajettaessa. 

Hanki Nokian Renkailta kestävät ja pitävät maastoauton renkaat 

Vaativamman maaston lisäksi päivittäiseen maantieajoon sopivat SUV-renkaat ovat oikea valinta valtaosaan arkikäytössä olevia katumaastureita ja maastureita.  

Löydät Nokian Renkaiden valikoimasta maastureihin Hakka Black SUV- ja Hakka Blue SUV -sarjojen kesärenkaat, joiden ominaisuuksissa on kiinnitetty erityistä huomiota pohjoismaisen kesärengaskauden vaihteleviin sääolosuhteisiin. 

Lisäksi valikoimastamme löytyvät SUV-ajoneuvoihin sopivat nasta- ja kitkarenkaat ankariin talviolosuhteisiin. Nämä pohjoismaisen talven haastaviin olosuhteisiin suunnitellut renkaat tarjoavat turvallista pitoa niin jäällä, lumessa kuin sohjossa.

 

LÖYDÄ AUTOOSI PARHAITEN SOPIVAT RENKAAT