Vianor-rengasketjulle ensimmäiset myyntipisteet Sveitsiin

26. kesäkuu 2007 10:55 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj
Lehdistötiedote 26.6.2007

VIANOR-RENGASKETJULLE ENSIMMÄISET MYYNTIPISTEET SVEITSIIN

Nokian Renkaat on ostanut sveitsiläisen tytäryhtiönsä Vianor AG:n kautta kahden henkilöautonrenkaiden vähittäiskauppaa harjoittavan yrityksen, Pneuhaus R Haurin ja Pneuservice Birseck AG:n liiketoiminnot. Myyjinä ovat kyseisten yritysten omistaja-toimitusjohtajat. Nokian-merkkiset renkaat eivät ole aiemmin kuuluneet näiden sveitsiläisyritysten tuotevalikoimaan.

Nokian Renkaiden tavoitteena on kasvattaa omien myyntipisteidensä määrää Sveitsissä lähivuosina ja laajentaa ketjua vähitellen franchising-konseptin avulla.

Vianor-rengasketjuun kuuluu noin 270 myyntipistettä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Venäjällä. Nokian Renkaat omistaa niistä itse 167 myyntipistettä ja loput toimivat franchising-periaatteella. Vianor-rengasketjua laajennetaan tällä hetkellä erityisen voimakkaasti Venäjällä.

Pneuhaus R Hauri sijaitsee Zurichin kaupungin läheisyydessä ja Pneuservice Birseck AG Baselissa. Yritysten liikevaihto ja tulos edustavat renkaiden vähittäiskauppa-alalla hyvää tasoa. Yritysten henkilöstö, noin 15 henkilöä, siirtyy Nokian Renkaiden palvelukseen.

Lisätietoja: Varatoimitusjohtaja Alexej von Bagh, puh. +358 10 401 7364.

Vianorin pääsivulle tästä