3. elokuu 2011 10:31 kategoriassa Tuoteuutiset

Vianor-rengasketju kasvoi uusille sataluvuille:
800. myyntipiste avasi tien ItaliaanNokian Renkaiden omistama Vianor-rengasketju jatkaa voimakasta kasvuaan toimien nyt jo yli 20 maassa. Ketjun 800. myymälän avajaisia juhlittiin keskiviikkona 27.7.2011 Italian Montebellunassa. Kesällä avattu myymälä on samalla maan ensimmäinen Vianor-myymälä.

Vianor eteni Italian markkinoille Centro Gomme span kanssa solmitun master franchise – sopimuksen myötä. Myyntiverkostoa tullaan laajentamaan voimakkaasti nimenomaan alueilla, joilla vallitsevat talviset olosuhteet ja talvirenkaiden käyttö on suositeltavaa.

- Italian talvirengasmarkkinat ovat kasvaneet voimakkaasti ja siellä on voimakasta kysyntää tuotteillemme, joten meille oli luontevaa ottaa seuraava kasvun askel syventämällä jakelutietä Italiassa. Pohjois-Italian vuoriset ja lumiset olosuhteet vaativat ääriolosuhteissa luotettavasti toimivat talvirenkaat. Vianor-ketjun rakentaminen Italiaan varmistaa sen, että voimme tarjota näille alueille Nokian-merkkisiä talvirenkaita. Seuraava askeleemme onkin kehittää myyntipisteverkostomme kattamaan koko Pohjois-Italian alue, toteaa Nokian Renkaiden Business Manager Olli Nuutila.

50 kilometriä Venetsiasta luoteeseen sijaitseva Montebellunan kaupunki edustaa Pohjois-Italian vaativia keliolosuhteista, jossa ensimmäinen partner-vetoinen myymälä sijaitsee vilkkaan ohikulkutien varrella. Uuden myymälän juuri kokonaan uusitut myymälä- ja huoltotilat toimivat näyteikkunana tuleville Vianor-partnereille alueella. Montebellunan lippulaivamyymälässä on useita asennuspaikkoja ja palveluihin kuuluu myös autonhuoltoa sekä rengashotelli, jossa on tällä hetkellä jo noin 800 rengassarjaa.

Taustatietoa:

Nokian Renkaat keskittyy ainoana rengasvalmistajana maailmassa tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Yrityksellä on neljä päämarkkina-aluetta: Pohjoismaat, Venäjä ja muut IVY-maat, Pohjois-Amerikka, sekä Keski- ja Itä-Eurooppa.

Vianor-rengasketju tähtää vahvaan asemaan Nokian Renkaille strategisesti tärkeillä markkinoilla ja laajentaa suunnitellusti kansainvälistä franchising- ja partner-verkostoaan. Tavoitteena on olla Nokian Renkaiden kasvun keihäänkärki ja toiminta-alueensa johtava rengasketju. Kattavimmin Vianor-ketjulla on myyntipisteitä Pohjoismaissa, Venäjällä ja Ukrainassa. Valtaosa Vianor-myyntipisteistä toimii franchising- tai partner-periaatteella, osan Nokian Renkaat omistaa itse.

Vianorin valikoimassa on henkilö- ja jakeluautonrenkaita, kuorma-autonrenkaita ja raskaita renkaita. Nokian-merkkisten renkaiden lisäksi ketju myy muita johtavia rengasmerkkejä sekä erilaisia autoiluun liittyviä tuotteita kuten vanteita, akkuja ja iskunvaimentimia. Vianorin palveluvalikoimaan kuuluvat renkaiden vaihdot ja asennukset sekä myyntipisteestä riippuen öljynvaihdot, pikahuollot ja rengashotellit.