9. toukokuu 2006 08:00 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj
Lehdistötiedote 9.5.2006 klo 11.00

VIANOR JA AMRING YHTEISTYÖHÖN RUOTSISSANokian Renkaat -konserniin kuuluva Vianor AB on solminut partner-sopimuksen Amring Verkstäder AB:n kanssa Ruotsissa. Sopimuksen mukaan yhdeksän Amringin toimipistettä liittyi Vianor-ketjuun Vianor Partner -toimipisteiksi 2.5.2006 alkaen. Sopimus tuo Amringin myyntipisteiden käyttöön mm. Vianorin brändin ja keskitetyn ketjumarkkinoinnin edut, ketjun yhteiset call center –palvelut sekä henkilökunnan koulutuksen.
"Sopimus on Nokian Renkaille merkittävä partner-konseptin avaus, sillä sen avulla Nokian-merkkisten renkaiden myyntikanava Ruotsissa laajenee. Lisäksi Vianor-ketjun alueellinen palveluverkosto ja tunnettuus paranevat", sanoo Vianor Holdingin toimitusjohtaja Seppo Kupi.

Vianor-rengasketjuun kuuluu Ruotsissa nyt 55 omaa toimipistettä ja 10 Vianor Partner -pistettä. Koko Vianor-ketjussa on noin 200 myyntipistettä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Latviassa, Virossa ja Venäjällä. Vianor myy henkilö- ja pakettiautonrenkaita, kuorma-autonrenkaita sekä raskaita renkaita. Nokian-merkkisten renkaiden lisäksi ketju myy muita johtavia rengasmerkkejä sekä erilaisia autoiluun liittyviä tuotteita. Vianor-pisteissä hoidetaan myös renkaiden vaihdot ja asennukset. Vianorin liikevaihto vuonna 2005 oli yhteensä 235,1 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 1.250.

Vianor on viime vuosina laajentunut voimakkaimmin Ruotsissa ja Venäjällä. Nokian Renkaiden myynnistä Pohjoismaissa noin 30 % kulkee vuosittain Vianorin kautta.

Lisätietoja:

Vianor Holding Oy
Toimitusjohtaja Seppo Kupi
puh. (03) 340 7634
[email protected]