7. helmikuu 2012 12:29 kategoriassa Tuoteuutiset

Valitse Pohjoismaihin suunnitellut kitkarenkaat
talven vaativiin ja vaihteleviin olosuhteisiinKeski-Euroopan talviolosuhteisiin suunniteltujen kitkarenkaiden osuus kaikista kitkarenkaista Suomessa on peräti 17,6 %, todetaan VTT:n tuoreessa selvityksessä. Osuus on niin suuri, että se voi selvityksen mukaan heikentää liikenneturvallisuutta.

Nastattomia talvirenkaita valittaessa tulee olla erittäin tarkkana. Markkinoilla on kahden tyyppisiä kitkarenkaita: Keski-Euroopan talvikeleihin ja Pohjoismaisiin oloihin kehitettyjä kitkarenkaita. Näiden kahden rengastyypin välinen ero on se, että keskieurooppalaisissa kitkarenkaissa painotetaan ajo-ominaisuuksia märällä ja kuivalla alustalla. Niiden pito jäällä ja lumessa on huomattavasti heikompi kuin pohjolaan suunnitelluilla erikoiskitkarenkailla.

- Pohjoismaisiin oloihin suunnattujen nastattomien talvirenkaiden kumisekoitukset, rakenne ja pintakuviointi on räätälöity meille tyypillisiin vaihteleviin ja vaativiin talvikeleihin, Nokian Renkaiden teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri muistuttaa.

Kuluttajan on vaikea tietää mikä talvirengas on kehitetty pohjoismaisiin ja mikä keskieurooppalaisiin oloihin, koska se ei käy ilmi renkaasta. Ammattitaitoinen rengasmyyjä osaa vastata tähän kysymykseen ja vastaus löytyy myös autolehtien testeistä. Tarkkana kannattaa erityisesti olla, jos tilaa renkaat verkkokaupasta.

Marraskuusta 2012 alkaen kuluttajien uusien renkaiden valintaa helpottavat EU:n uudet rengasmerkinnät. Merkinnöissä huomioidaan kolme ominaisuutta: renkaiden polttoainetaloudellisuus, märkäpito ja ohiajomelu. Merkinnät ohjaavat hankkimaan laadukkaampia ja siten myös turvallisempia renkaita. Ongelma on, että uudet rengasmerkinnät eivät huomioi ainakaan vielä talvirenkaissa olennaista jääpitoa eli todellisia talviolosuhteita. Euroopan unionin asetus koskee kesä- ja kitkarenkaita, mutta ei nastarenkaita.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,
Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com
www.nokianrenkaat.fi
www.facebook.com/nokiantyres
www.facebook.com/hakkapediasuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom