28. lokakuu 2021 12:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Uusi Nokian Tyres Nordman® SX3 -kesärengas: Tasapainoista turvallisuutta ja rutkasti ajokilometrejä pienempiin perheautoihin

Nordman-kesärengasperhe on luotu kohtaamaan pohjoisen kesän haasteet. Tasapainoiset käsittelyominaisuudet ja luotettavuus vaihtelevissa kesäkeleissä tekevät Nordman SX3:sta houkuttelevan vaihtoehdon.

Uusi Nordman SX3 -kesärengas etenee tasapainoisesti ja mukavasti sekä sadekelillä että auringon paahtamalla asvaltilla. Nokian Renkaiden loistava keksintö, Coanda-teknologia, ohjaa ja kiihdyttää veden poistumista renkaan ja tien välistä. Keksintö torjuu tehokkaasti autoilijoiden pelkäämää vaarallista vesiliirtoa. Samaa ilmiötä on jo aikaisemmin sovellettu menestyksekkäästi mm. lentokoneen siivissä ja F1-autoissa.

Kestävä rakenne ja karkeille teille kehitetty kumiseos lisäävät nautinnollisia ajokilometrejä uraisillakin teillä. Mukavaa ja vaivatonta liikkumista tarjoavan kesärengasuutuuden kattava 13-16-tuuman kokovalikoima soveltuu erityisen hyvin pienempiin ja keskikokoisiin perheautoihin. Nopeusluokka on T eli 190 km/h ja H eli 210 km/h. Nordman -kesärengasperheen tärkeimmät markkina-alueet ovat Venäjä ja Pohjoismaat. Kokovalikoima on kokonaisuudessaan autoilijoiden saatavilla keväällä 2022.
  
Hallittu ajotuntuma, torjuu tehokkaasti vesiliirron

Nordman SX3:n luotettavien turvallisuusominaisuuksien ja erinomaisen kulumiskestävyyden sielu on tyylikäs pintamalli ja erityisesti pohjoisen vaativiin tieolosuhteisiin räätälöity kestävä kumiseos.

- Pohjoisen kesässä matkaava autoilija kaipaa kesärenkailtaan turvallisuutta ja luotettavuutta. Nordman SX3:n varma ajokäytös tekee kaistanvaihdoista helppoja ja hallittuja. Kulutuspintasekoitus kestää hyvin karkeiden teiden rasitukset. Yllättävälle sadekelille lisäturvaa tuovat useat keksinnöt, Nokian Renkaiden kehityspäällikkö Marko Rantonen kertoo.

Palakuvioinen ja voimakkaasti sidottu ulko-olkapää säilyy jäykkänä tiekosketuksessa, minkä ansiosta ajotuntuma on tarkka ja vakaa. Keskialueen massiivisia ripoja leikkaavat aggressiiviset, sisäolkapäälle levenevät sirppiurat säilövät tarmokkaasti vettä ja ohjaavat sen pitkittäisuriin. Pitkittäisurasta veden poistumista nopeuttaa Coanda-teknologia, joka torjuu vahvasti vesiliirtoa.

- Sisäolkapään kuviopalojen kulmien kaareva, hyppyrimäinen muotoilu ohjaa ja kiihdyttää veden virtausta pitkittäisurasta poikittaisuraan. Coanda-ilmiö merkitsee virtauksen pyrkimystä kääntyä kohti lähellä olevaa pintaa. Coanda-ilmiötä hyödynnetään myös parantamaan lentokoneen siipien ja F1-autojen aerodynamiikkaa, Rantonen vinkkaa.
 
Tuplateho vesiliirtoa vastaan saadaan aikaan, koska vettä varastoivat ja veden poistumista poikittaisurista jouduttavat myös olkapääalueiden trumpettiurat. Oivalliset vesiliirrontorjuntaominaisuudet säilyvät myös renkaan kuluessa.

Kestävää turvallisuutta, maksimoi ajomukavuuden

Kulutuspintasekoitus mukautuu ketterästi erilaisiin lämpötiloihin ja ajo-olosuhteisiin. Lujan kulutuspintasekoituksen hyvä piston- ja viillonkestävyys tuo lisäkilometrejä torjumalla irtokivien lähentelyt.

Matkanteon mukavuuden maksimoi Silent Groove Design -keksintö, jota käytetään ajoneuvon sisämelun ja ohiajomelun hillitsemiseen. Pitkittäisripojen puolipyöreät kolot vähentävät myös ilmanvastusta, mikä tuo polttoaineenkulutuksen pienenemisen kautta enemmän ajokilometrejä.

Hyväkuntoiset renkaat parantavat olennaisesti liikenneturvallisuutta. Renkaan keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee uransyvyyden. Numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä. Vesiliirtovaroitin muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä. Vesiliirtovaroittimen pisara häviää, kun urasyvyyttä on jäljellä vähemmän kuin 4 mm.

Turvallisuutta lisää sivupinnan infoalueelta löytyvä paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Käyttömukavuutta ja turvallisuutta edistää lisäkenttä, johon voi kirjata kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentin.


Luotettava kumppani - Nordman-kesärenkaat
 
Nordman-kesärenkaat hallitsevat ylös ja alas sahaavat lämpötilat, ja etenevät vaivattomasti myös huonokuntoisilla teillä. Uudistuneesta tuoteperheestä kukin löytää helposti luotettavan kumppanin omaan automalliinsa. Nopeaan ajoon suunnattu Nordman SZ2 on helppo hallita ja käsitellä niin märällä kuin kuivalla alustalla. Katumaastureihin räätälöity Nordman S2 SUV etenee tehokkaasti ja turvallisesti niin kaupungin sokkeloissa kuin metsäreiteillä.

Nordman -kesärenkaat edustavat Nokian Renkaiden kattavan ja monipuolisen kesätuotevalikoiman mid-segmenttiä, mikä tarkoittaa hinta-laatusuhteeltaan oivallista vaihtoehtoa suorituskyvyltään ehdotonta premium-renkaiden huippua edustavan Hakka-kesärengasperheen rinnalla.

Nokian Tyres Nordman SX3 – Tasapainoinen, tarkka ja hiljainen

  • Vakaa väistöissä, torjuu tehokkaasti vesiliirtoa
  • Helppo ja tasapainoinen ajotuntuma
  • Enemmän luotettavia ajokilometrejä - kestää erinomaisesti pohjoisten teiden yllätykset

Pääinnovaatiot:

Coanda-teknologia. Tehokasta vesiliirrontorjuntaa. Sisäolkapään kuviopalojen kulmien kaareva, hyppyrimäinen muotoilu ohjaa ja kiihdyttää veden virtausta pitkittäisurista poikittaisuriin. Oivalliset vesiliirrontorjuntaominaisuudet säilyvät myös renkaan kuluessa. 

Sirppiurat. Turvallisuutta märälle tielle. Keskialueen ripoja leikkaavat aggressiiviset sirppiurat, jotka säilövät tehokkaasti vettä ja ohjaavat sen pitkittäisuriin. 

Trumpettiurat. Torjuu vesiliirtoa. Olkapääalueiden trumpettiurat, virtausteknisesti optimoidut luotimaiset kolot varastoivat vettä renkaan ja tien välistä sekä kiihdyttävät veden virtausta pääurista poikittaisuriin maksimoiden pidon. 

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Keksintö hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulumiskestävyyttä.   


Lataa tuotekuvat ja videot: Nokian Tyres Nordman SX3

Tutustu lisää: Nokian Tyres Nordman SX3


Lisätietoja: 

Nokian Renkaat Oyj,

Tuotepäällikkö Petri Luoma, p. 010 401 7889 
[email protected]

Tuotemarkkinointipäällikkö Teemu Sainio, p. 010 401 7296
[email protected]