22. huhtikuu 2015 05:45 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi Nokian Rotiiva HT -erikoisrengas – Voimaa ja mukavuutta monipuoliseen ajoon

Uusi Nokian Rotiiva HT –kesärengas (all-season -rengas) kestää luotettavasti vaihtelevien teiden rasitukset. Ajotuntumaltaan poikkeuksellisen mukava erikoisrengas etenee varmaotteisesti sekä asvalttipinnalla että soratiellä. Hyvin kulutusta ja viiltoja kestävä kumiseos varmistaa oivallisen kilometrituloksen. Kattavaa suorituskykyä (ympäri vuoden) tarjoava Nokian Rotiiva HT täydentää maailman pohjoisimman rengasvalmistajan monipuoliseen käyttöön kehitetyn täysin uudistuneen katumaasturi- ja nelivetomalliston.

Nokian Rotiiva HT

Kaikissa ajotilanteissa vakaan Nokian Rotiiva HT:n kokovalikoima on laaja. Se kattaa yhteensä 22 nimikettä 16-tuumasta 20-tuumaan saakka. Vahva jättiläinen on suunniteltu erityisesti vaativaan käyttöön raskaisiin SUV-tyyppisiin 4x4-ajoneuvoihin ja pick-up –tyyppisiin autoihin. Erikoistuotteesta löytyy myös kovaan käyttöön suunnattuja light truck –kokoja. Jämäkän ja monipuolisen uutuustuotteen vähittäismyynti alkaa keväällä 2015.

Hallittua turvallisuutta kaikissa keleissä

Turvallista, suorituskykyistä ja mukavaa menoa kiihdytettään lukuisilla autenttisissa olosuhteissa testatuilla keksinnöillä. Aggressiivinen pintakuvio sekä olkapäille ja keskialueelle muotoillut poikittaiset ja kulmikkaat porrastetut urat (Lateral Grooves) poistavat tehokkaasti vettä ja sohjoa maksimoiden Nokian Rotiiva HT:n hyvät pito-ominaisuudet ja loogisen ajettavuuden kaikissa keleissä.

Jämäkän pintamallin kuviopalojen voimakas lamellointi optimoi ajettavuuden ja kasvattaa äkillisissä ajotilanteissa kaivattua märkäpitoa. Vahvat pitkittäisrivat ja ulko-olkapääalueen kuviopalojen väliin muotoillut uranpohjanostot (Groove Lifts) lisäävät tarkkuutta ja tuntumaa varsinkin kaarreajossa. Molemmilla olkapäillä on lisäksi kapeat pitkittäisurat (Circumferencial Grooves), jotka parantavat sivuttaispitoa ja pienentävät vierintävastusta maksimoiden polttoainetehokkaan rullauksen.

Mukavampaa menoa

Raskaiden nelivetoautojen kuljettajien kaipaamaa tehokasta ja mukavaa menoa varmistaa Silent Groove Design. Pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot hillitsevät ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa entisestään kulumiskestävyyttä.

Ajomukavuutta lisää myös Nokian Rotiiva HT:n sivupinnan Silent Sidewall Technology. Sivupinnan ja kulutuspinnan väliin räätälöity erikoiskumisekoitus suodattaa aktiivisesti tiestä välittyvää ääntä ja värähtelyä estäen haitallisten ääniaaltojen kulkeutumisen sivupinnan kautta vanteeseen sekä edelleen ohjaamoon.

Enemmän kestävyyttä – räätälöity rakenne, kumiseos ja kivenpoistajat

Tyylikkään Nokian Rotiiva HT:n kumiseos räätälöitiin vaativaan käyttöön kestämään massiiviset pyöräkuormat ja terävien kivien lähentelyt myös heikkokuntoisilla asvaltti- ja sorateillä. Kiitettävän kulumiskestävyyden lisäksi erikoishuomio kehitystyössä suunnattiin rakenteellisen kestävyyden parantamiseen. Uusi jalka-alueen kaapelirakenne ja vahva teräsvyöpaketti tuovat enemmän ajokilometrejä.

Pintakuvion pääuriin sijoitetut kivenpoistajat (Stone Ejectors) minimoivat särmikkäiden kivien renkaaseen tunkeutumisen. Näin kivenpoistajat kasvattavat renkaan käyttöikää entisestään ehkäisemällä renkaan rungon vaurioitumista varsinkin kun liikutaan epätasaisilla alustoilla. Myös muut tienkäyttäjät ovat tyytyväisiä, kun urista sinkoilevien kivien määrä vähenee.

Suorituskykyinen myös kevyessä maastoajossa

Ainutlaatuisen pintakuvioinnin ja maastokynsien (Off-road Claws) ansiosta Nokian Rotiiva HT puhdistuu helposti ja kulkee vaivattomasti myös pehmeällä alustalla kuten mudassa, sohjossa tai upottavalla hiekkatiellä. Sisäolkapään viistot ja suorakulmaiset ulokkeet tarrautuvat hallitusti tien pintaan. Tarrautuminen antaa renkaaseen paremman vetopidon ja jarrutuspidon.

Turvallisuutta ja käyttömukavuutta parantaa kulutuspinnasta löytyvä Nokian Renkaiden patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI.) Kulutuspinnan numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan prosentteina.

Pääinnovaatiot:

Lateral Grooves. Erinomainen pito ja ajettavuus. Olkapäille ja keskialueelle muotoillut poikittaiset ja kulmikkaat porrastetut urat (Lateral Grooves) poistavat tehokkaasti vettä ja sohjoa maksimoiden Nokian Rotiiva HT:n hyvät pito-ominaisuudet ja loogisen ajettavuuden kaikissa keleissä.

Groove Lifts. Tarkempi ohjaustuntuma. Ulko-olkapääalueen kuviopalojen väliin muotoillut uranpohjanostot (Groove Lifts) lisäävät tarkkuutta ja tuntumaa varsinkin kaarreajossa.

Circumferencial Grooves. Parempi pito, kevyempää rullausta. Molemmilla olkapäillä on lisäksi kapeat pitkittäisurat (Circumferencial Grooves), jotka parantavat sivuttaispitoa ja pienentävät vierintävastusta maksimoiden polttoainetehokkaan rullauksen.

Kivenpoistajat (Stone Ejectors). Lisää turvallisuutta, enemmän käyttöikää. Urapohjien kivenpoistajat minimoivat särmikkäiden kivien renkaaseen tunkeutumisen. Näin kivenpoistajat kasvattavat renkaan käyttöikää ehkäisemällä renkaan rungon vaurioitumista varsinkin kun liikutaan epätasaisilla alustoilla.

Silent Sidewall Technology. Hiljaista ja mukavaa menoa. Sivupinnan ja kulutuspinnan väliin räätälöity erikoiskumisekoitus suodattaa aktiivisesti tiestä välittyvää ääntä ja värähtelyä estäen haitallisten ääniaaltojen kulkeutumisen sivupinnan kautta vanteeseen sekä edelleen ohjaamoon.

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta ja kestävyyttä. Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Keksintö hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulumiskestävyyttä.

Kulumisvaroitin. (Driving Safety Indicator, DSI).Lisää turvallisuutta. Kulutuspinnan numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan prosentteina.

Kuvia: www.nokiantyres.com/RotiivaHT

Lisää aiheesta:

Lisätietoja: www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj, Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708 [email protected]

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621 [email protected]

Twitter: https://twitter.com/NokianTyresCom 
You Tube: www.youtube.com/NokianTyresCom 
Facebook: www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc