9. helmikuu 2012 09:20 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi Nokian Rotiiva AT -kesärengas - Jämäkkää kestävyyttä katumaastureihinUusi Nokian Rotiiva AT (All Terrain) -kesärengas rullaa tehokkaasti niin maantiellä kuin maastossa. Vahva erikoisrengas takaa optimaalisen suorituskyvyn tinkimättä turvallisuudesta tai ajomukavuudesta. Se täydentää Nokian Renkaiden monipuoliseen käyttöön suunnatun katumaasturi- ja nelivetomalliston.

Rotiiva AT toimii oivallisesti asvaltilla ja soralla, mutta etenee kevyesti myös helpoissa maasto-olosuhteissa. Vankka rakenne ja räätälöity, viillonkestävä kulutuspintasekoitus antavat renkaalle kiitettävän kestävyyden myös raskaammissa autoissa. Kattava kokovalikoima on suunnattu kevytkuorma-autoihin, suurimpiin katumaastureihin sekä pick-up -tyyppisiin autoihin.

Uutuustuotteen aggressiivinen pintakuvio ja erityisesti leveät, kiillotetut urat maksimoivat pidon ja ajettavuuden nopeasti vaihtelevissa kesäkeleissä. Ainutlaatuisen pintakuvioinnin ansiosta se myös puhdistuu helposti ja kulkee vaivattomasti pehmeällä alustalla.

Vakaata menoaSulavakäytöksistä ja joutuisaa menoa tehostavat keskirivan stabilaattorit, jotka jäykistävät rengasta. Kuljettajalle tämä tuntuu erinomaisena ajovakautena sekä nopeana reagointina ohjausliikkeisiin.

- Lisävakautta tuo myös 3D-lamellointi, joka sitoo aktiivisesti renkaan kuviopalat yhteen tiekosketuksessa. Voimakkaasti lamelloidut kuviopalojen osat tukevat toisiaan. Lamellien turha liike lakkaa, mikä parantaa ajettavuutta entisestään, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen kertoo.

Olkapääalueelle muotoillut jäähdytysrivat kohentavat huonokuntoisilla teillä ja äkisti muuttuvissa olosuhteissa vaivattomasti viihtyvän Rotiiva AT:n kestävyyttä. Pienempi lämmönkehitys merkitsee hitaampaa kulumista, mukavampaa menoa, enemmän ajokilometrejä.

Urapohjien kivenpoistajat minimoivat särmikkäiden kivien renkaaseen tunkeutumisen. Näin kivenpoistajat kasvattavat renkaan käyttöikää entisestään ehkäisemällä renkaan rungon vaurioitumista varsinkin kun liikutaan epätasaisilla alustoilla.

Räätälöityä tyyliä ja turvallisuuttaUlkonäöltään näyttävässä ja massiivisessa tuotteessa on erilaiset sivupinnat. Asentamisen yhteydessä voitkin räätälöidä tyyliisi sopivan ulkonäön: rouheamman maastoon ja hillitymmän maantielle. Turvallisuutta ja käyttömukavuutta parantaa kulutuspinnasta löytyvä Nokian Renkaiden patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI.)

Jämäkän ja monipuolisen uutuustuotteen vähittäismyynti alkaa keväällä 2012 Nokian Renkaiden ydinmarkkinoilla. Kokovalikoima on laaja. Se kattaa yhteensä 26 nimikettä 15-tuumasta 20-tuumaan saakka. Valikoimassa on sekä SUV-käyttöön että raskaaseen Light Truck- käyttöön suunniteltuja kokoja.

Nokian Rotiiva AT – Jämäkkää kestävyyttä

  • Vakaa ja suorituskykyinen niin maantiellä kuin maastossa
  • Aggressiivinen pintakuvio takaa oivallisen ajettavuuden
  • Vankka rakenne, viillonkestävä kulutuspinta

Pääinnovaatiot:Stabilaattorit. Enemmän ajovakautta ja ajettavuutta. Keskirivan stabilaattorit jäykistävät rengasta tiekosketuksessa. Kuljettajalle tämä tuntuu erinomaisena ajovakautena sekä nopeana reagointina ohjausliikkeisiin.

3D-lamellointi. Parempi ajovakaus ja pito. Enemmän kestävyyttä. 3D-lamellointi jäykistää voimakkaasti lamelloituja kuviopaloja. Lamellien turha liike lakkaa, mikä parantaa entisestään ajettavuutta.

Jäähdytysrivat. Parantunut kestävyys. Olkapääalueelle muotoillut jäähdytysrivat pienentävät renkaan lämmönkehitystä. Pienempi lämmönkehitys merkitsee hitaampaa kulumista, mukavampaa menoa, enemmän kilometrejä.

Kivenpoistajat. Lisää turvallisuutta, enemmän käyttöikää. Urapohjien kivenpoistajat minimoivat särmikkäiden kivien renkaaseen tunkeutumisen. Näin kivenpoistajat kasvattavat renkaan käyttöikää ehkäisemällä renkaan rungon vaurioitumista varsinkin kun liikutaan epätasaisilla alustoilla.

Kulumisvaroitin. (Driving Safety Indicator, DSI). Lisää turvallisuutta. Kulutuspinnan numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan prosentteina.

Kuvia: www.nokiantyres.com/RotiivaAT

Nokian kesärenkaat:

Tutustu tuotevalikoimaamme: www.nokianrenkaat.fi/renkaat

SUV/4x4 -kesärenkaat: www.nokianrenkaat.fi/tuoteryhma?group=2.02

Nokian Rotiiva AT: www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-rotiiva-at

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj
Tuotekehityspäällikkö
Juha Pirhonen
puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri
puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com
www.nokianrenkaat.fi

www.facebook.com/nokiantyres
www.facebook.com/hakkapediasuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom