11. helmikuu 2013 10:45 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi Nokian Noktop 86 -vetopinta – käyttövarmuutta vaativiin off-road olosuhteisiinNokian Renkaiden uusi Nokian Noktop 86 -vetopinta tuo ennennäkemätöntä käyttövarmuutta vaativaan maansiirtokäyttöön. Nokian Renkaiden kehittämän erikoiskumiseoksen ansiosta uuden Nokian Noktop 86 -vetopinnan piston- ja viillonkestävyys ovat erinomaisia ankarissa olosuhteissa kaivoksissa ja sorakuopissa, joissa työskentelyalustana on aina haasteellinen louhittu kivi.

”Esimerkiksi viiltävän kova kaivosmaailma vaatii renkailta erityisen paljon, sillä kulkuväylät ovat jo itsessään hankalia. Matkan varrelle saattaa osua vettä tai isompia kiviä, ja ahtaissa tunneleissa esteitä ei aina ole mahdollista väistää. Nokian Noktop 86 -vetopinta on suunniteltu erityisesti tällaisiin haastaviin urakointikohteisiin. Nokian Raskaat Renkaat on yksi maailman johtavia erikoisrenkaiden valmistajia, ja tätä kautta Nokian Renkailta löytyy osaamista ja ymmärrystä kaivosolosuhteiden vaatimuksista. Tätä osaamista on nyt hyödynnetty myös tämän pinnan suunnittelussa.”, kertoo Nokian kuorma-autonrenkaiden tuotekehityspäällikkö Teppo Siltanen.

Uusi Nokian Noktop 86 -vetopinta on suunniteltu lyhyille siirtomatkoille ja erityisesti off-road käyttöön erikoisajoneuvoihin. Pinnan isopalainen pintakuvio ja leveät urat varmistavat hyvän puhdistuvuuden ja pidon. Nokian Noktop 86 on suunniteltu 315/80R22.5 ja 13R22.5 kokoisiin runkoihin ja on saatavilla vuoden 2013 alusta.

Uutuuspinnasta löytyy myös Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin DSI (Driving Safety Indicator), joka helpottaa pinnan kulumisen seurantaa. Renkaan keskipinnassa olevat luvut kertovat, kuinka paljon kulutuspintaa on jäljellä renkaan pääurissa. Numerot kuluvat pois sitä mukaa kuin rengas kuluu, joten niiden avulla on helppo seurata missä kunnossa rengas milloinkin on.

Nokian Noktop -pinnoitteet kestävät ja pitävätNokian Renkaat on Pohjoismaiden suurin pinnoitevalmistaja. Nokian Noktop -pinnoitevalikoima suunnitellaan vaativiin oloihin ja sen tuotekehitystä ohjaavat maailman pohjoisimman rengastehtaan ainutlaatuinen talviosaaminen sekä kestävän turvallisuuden periaate. Nokian Noktop -tuotteet tutkitaan ja testataan huolellisesti. Tuloksena ovat erinomaisesti pitävät pinnoitteet, jotka rullaavat kevyesti, säästävät polttoainetta ja kestävät kovaa kulutusta.

Kuvia: www.nokiantyres.com/noktop_photos

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj
Tuotekehityspäällikkö
(kuorma-auton renkaat)
Teppo Siltanen
p. 010 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Business Manager
(kuorma-auton renkaat)
Ari Maunula
p. 010 401 7521
ari.maunula(at)nokiantyres.com
www.nokianrenkaat.fi