13. huhtikuu 2012 05:38 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi Nokian Hakkapeliitta Truck D – mestarillista pitoa ja vakautta pitkän matkan liikenteeseenLegendaarisen Nokian Hakkapeliitta –talvirengasperheen uusin tulokas on Nokian Hakkapeliitta Truck D, joka tuo pettämätöntä talvipitoa ja oivallista ajomukavuutta pitkän matkan rahti- ja bussiliikenteeseen. Ensimmäinen uusi koko 315/80R22.5 on saatavilla kevään aikana.

Hakkapeliittamaisen poikkeuksellisen hyvän pidon ohella uusi talvivetorengas etenee pehmeästi ja luotettavasti pohjoisen karkeilla teillä. Uutuustuote on suunnattu erityisesti päätiekäyttöön. Se täydentää maailman pohjoisimman rengastehtaan raskaan liikenteen ammattilaisille suunnattua Hakkapeliitta-tuoteperhettä, maailman vaativimpien talvikelien taitajaa.

Täsmällinen ajotuntumaNokian Hakkapeliitta Truck -kuorma-auton renkaissa yhdistyvät oivallisesti modernein teknologia ja ainutlaatuiset innovaatiot. Lukuisat turvallisuutta ja ajotuntumaa parantavat keksinnöt nostavat Nokian Hakkapeliitta Truck D:n luokkansa kärkeen.

- Patentoimamme kaksoispalakuvio varmistaa optimaalisen pidon ja täsmällisen ajotuntuman myös ääritilanteissa. Kuviopalojen tehokas tuenta mahdollistaa syvän lamelloinnin ja siten parhaat mahdolliset pito-ominaisuudet tinkimättä kuljettajien arvostamasta ajovakaudesta. Kuviomuotoilu tekee tiekosketuksesta rauhallisen ja hiljaisesti rullaavan. Uusi Nokian Hakkapeliitta Truck D ei huoju vaan etenee jämäkästi ja vakaasti kaikissa keleissä, Nokian kuorma-auton renkaiden tuotekehityspäällikkö Teppo Siltanen kertoo.

Tiheä poikittaislamellointi vahvistaa pitoa sekä vedossa että jarrutuksessa. Lamellinherättäjät renkaan kulutuspinnassa tehostavat lamellien toimintaa ja takaavat ajoturvallisuuden myös nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa. Pitkittäispitoa tehostaa myös renkaan pinnassa oleva traction booster –sahalaitakuvio.

Erinomaisen talvipidon ja vakaan ajettavuuden viimeistelee kaksikerroksinen cap & base -rakenne sekä pohjoisen haastaviin oloihin säädetty pintakumiseos, joka toimii erinomaisesti laajalla lämpötila-alueella kestäen kovaa kulutusta.

Enemmän kulumiskestävyyttäRäätälöidyn kumisekoituksen lisäksi erinomainen kulumiskestävyys perustuu vahvan kuvion tarkasti suunniteltuun palajakoon: kuvion askellus on täsmätty kohtaamaan tien pinnan epätasaisuudet. Optimoitu palajako ja tasainen pintapaine varmistavat myös tasaisen kulumismuodon. Syvän 3D-lamelloinnin ansiosta Nokian Hakkapeliitta Truck D:n erinomainen pito säilyy pitkään, vaikka rengas kuluu.

Kevyesti rullaava pitotaituri pihistää polttoainekustannuksissa. Se maksimoi säästöt poikkeuksellisen alhaisella vierintävastuksellaan, joka vähentää polttoaineen kulutusta ja pakokaasupäästöjä. Modernin pintamallidesignin ja optimoidun palajaon ansiosta ajoääni on miellyttävän hiljainen, jopa 3 dB edeltäjäänsä hiljaisempi. Kaikkien Nokian Hakkapeliittojen tavoin ympäristöystävällinen Nokian Hakkapeliitta Truck D on valmistettu täysin ilman korkea-aromaattisia öljyjä.

Kulumisvaroittimet antavat lisäturvaaTurvallisuutta ja kulumisen seurantaa helpottavat yksinkertaiset kulumisvaroittimet. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) osoittaa numeroin, kuinka monta millimetriä kulutuspintaa on jäljellä renkaan pääurissa.

Talvikulumisvaroitin (Winter Safety Indicator, WSI) kertoo, milloin renkaan talvipito-ominaisuudet ovat vahvimmillaan. Kun lumikide hiipuu pois, rengas soveltuu mainiosti kesäkeleihin.

Uutuustuote on saatavana myös vaativiin olosuhteisiin kehitettyinä ja testattuina Nokian Noktop Hakkapeliitta D –pinnoitteina, jotka ovat tunnetusti kustannustehokkaita.

Nokian Hakkapeliitta Truck D on erityisesti suunnattu Pohjoismaihin ja muille Nokian Renkaiden markkina-alueille, joissa tarvitaan vaativaan talviajoon soveltuvia kuorma-auton renkaita.

Nokian Hakkapeliitta Truck -tuoteperheUusi Nokian Hakkapeliitta Truck D. Kestävä ja vakaa talvivetorengas pitkän matkan rahti- ja bussiliikenteeseen. Pettämätöntä pitoa ja tarkkaa taloudellisuutta vaativiin ajokeleihin.

Nokian Hakkapeliitta Truck F. Luotettava keskipitkien ja pitkien matkojen talvirengas etuakselille. Tehokasta pitoa, tinkimätöntä kestävyyttä ja taloudellisuutta ääriolosuhteisiin.

Nokian Hakkapeliitta Truck E. Ensiluokkainen raskaan liikenteen talvivetorengas. Paras mahdollinen pito ääriolosuhteissa sekä erinomainen kulumiskestävyys. Vakaa ajettavuus.

Turvallisuutta ja taloudellisuutta vaativaan ammattiajoonNokian kuorma- ja linja-auton renkaat kehitetään vaativaan ammattikäyttöön ja vaihteleviin oloihin, mahdollistamaan turvallisen matkanteon kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Omissa testikeskuksissamme Ivalossa ja Nokialla testataan ajamisen ääritilanteita kaikkina vuodenaikoina.

Renkaita jatkokehitetään ajamalla miljoonia kilometrejä eri käyttöympäristöissä ja kaikenlaisissa keleissä. Tiivis yhteistyömme liikennöitsijöiden ja kuljetusyrittäjien kanssa tarjoaa arvokasta käyttökokemusta suunnittelutyön tueksi. Monipuolisen testauksen tavoitteena on tarjota ammattiajoon markkinoiden turvallisimmat ja taloudellisimmat renkaat. Vahvalla osaamisellamme on pitkät perinteet. Kehitimme maailman ensimmäisen talvirenkaan raskaan liikenteen ammattilaisille vuonna 1934.

Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaTruckD

Lue lisää Nokian-tuotevalikoimasta: www.nokianrenkaat.fi/kuorma-autonrenkaat

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj
Tuotekehityspäällikkö (kuorma-auton renkaat)
Teppo Siltanen
p. 010 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Business Manager (kuorma-auton renkaat)
Ari Maunula
p. 010 401 7521
ari.maunula(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokiantyres
www.youtube.com/NokianTyresCom