11. tammikuu 2004 22:00 kategoriassa Tuoteuutiset

UUSI NOKIAN HAKKAPELIITTA RSi - POHJOLAN TURVALLISIN KITKARENGAS


Nokian Renkaiden uusin talvituote on pohjoismainen kitkarengas Nokian Hakkapeliitta RSi. Pohjoisen talviajon tärkeä turvavaruste selviytyy vaativista ja vaihtelevista oloista vaivattomasti ja varmasti säilyttäen pitokykynsä. Uuden R-nopeusluokan (170 km/h) kitkarenkaan parhaita puolia ovat erinomaiset talviominaisuudet. Vakaa rengas pitää niin jarrutuksissa kuin kiihdytyksissäkin lumisella, sohjoisella, jäisellä tai märällä tiellä.

Uusi kitkarengas on suunniteltu Pohjoismaiden, Venäjän ja Pohjois-Amerikan autoilijoille.

Yllätyksetön ja luotettava

Nokian Hakkapeliitta RSi:n erinomainen jarrutus- ja kiihdytyspito on saatu aikaan uusilla teknisillä oivalluksilla. Jarrutustehostimiksi nimetyt hammasmaiset lamellit muodostavat tiheän verkoston, joka tuo renkaaseen huomattavasti lisää pitopintaa.

Jarrutuksen kannalta olennaisimpien olkapäälamellien pitopinta on lisääntynyt reilut 40 prosenttia edeltävään kitkarenkaaseen verrattuna. Kiihdytettäessä renkaan tukeva keskialue varmistaa pidon säilymisen. Sivuttaispidon ja pitkittäispidon suhde on tasapainotettu siten, että rengas toimii yllätyksettömästi myös äkillisissä tilanteissa ja jopa korjaa kuljettajan pieniä ohjausvirheitä. Rengas antaa turvallista pelivaraa rajatilanteisiin.

Nokian Hakkapeliitta RSi on kehitetty hyödyntämään uusien autojen ABS-jarrujen sekä luistonesto- ja ajovakausjärjestelmien edistyneitä piirteitä.

Vakaa

Nokian Hakkapeliitta RSi on vakaa ajettava rengasrakenteensa ja kiilalamelliensa ansiosta. Syvä-matala-syvä ­-periaatteella rakentuva kiilalamelliverkosto tekee renkaasta samanaikaisesti erittäin pitävän ja vakaan. Ajovakautta lisää kaksoispaloista rakentuva pintamalli ja yhtenäinen keskiripa. Keskialueen pintakuvio on peitteinen ja renkaan nuolikuvio on voimakas. Rengas on pyörimissuunnaltaan määrätty.

Tarkka

Nokian Hakkapeliitta RSi on ajotuntumaltaan täsmällinen ja neutraali, eikä rengas yliohjaudu odottamattomasti. Suora ja leveä kulutuspinta sekä jäykkä, yhtenäinen keskiripa tehostavat kuivan kelin ohjaustuntoa ja kohentavat tarkkuutta. Turvallisuus ja vakaus välittyvät ajajalle rauhallisuutena ja tunteena siitä, että auto pysyy tarkan ajotuntuman vuoksi hyvin hallinnassa.

Taloudellinen ja ympäristöä kunnioittava

Nokian Hakkapeliitta RSi on myös taloudellinen ja ympäristöystävällinen. Uutuusrengas rullaa ja vierii keveästi ja säästää polttoainekuluja. Alhaisella vierinvastuksellaan se on taloudellisempi kuin useimmat kesärenkaat. Lisäksi rengas kuluu tasaisesti ja pitää moitteettomasti myös kuluneena

Kulutuspinnassa on täysin uudentyyppinen rypsiöljy-silicakumisekoitus, jolla saavutetaan mainiot talviominaisuudet, alhainen vierinvastus ja kitkarengasluokassa hyvä märkäpito. Rengas on valmistettu ilman haitallisiksi luokiteltuja korkea-aromaattisia öljyjä (high aromatic oils).

Hiljainen

Kitkarenkaiden miellyttäviin ominaisuuksiin kuuluu hiljaisuus. Nokian Hakkapeliitta RSi:n ohiajomelu alittaa selvästi EU-normit.

Siisti ja näppärä

Nokian Hakkapeliitta RSi on ulkoasultaan tyylikäs ja erityisen siisti uuden valmistustekniikan ansiosta.

Kulutuspinnassa on neljä kulumisvaroitinta (Driving Safety Indicator, DSI), jotka kertovat pääuran uransyvyyden millimetreinä.

Nokian kehittämistä kesärenkaista tuttu tiivistekehä (Mudstopper) suojaa suurissa koissa (> 14-tuumaiset) vannetta epäpuhtauksilta estämällä lian ja soran pääsyn vanteen ja renkaan väliin.

Matalaprofiiliset ja leveät renkaat asennetaan yleensä näyttäville kevytmetallivanteille. 55-sarjaisissa ja sitä matalammissa Nokian Hakkapeliitta RSi -renkaissa on vannesuoja, joka estää vanteiden vahingoittumisen esimerkiksi pysäköitäessä lähelle katukiveystä.

Uutuuden kokovalikoima on laaja ja käsittää myös 17- ja 18-tuumaisia renkaita. Tuotteen vähittäismyynti alkaa syksyllä 2004.

Valokuvia tuotteesta

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. +358 3 340 7701
[email protected]

teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. + 358 3 340 7621
[email protected]