11. tammikuu 2012 11:25 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi Nokian Hakkapeliitta LT2 -erikoistalvirengas
tuo vakautta ja voimaa vaativaan käyttöönUusi Nokian Hakkapeliitta LT2 -talvirengas yhdistää pettämättömän pidon ja poikkeuksellisen kestävyyden. Kovaan käyttöön kehitetty, erityisesti raskaisiin SUV-tyyppisiin 4x4-ajoneuvoihin suunnattu vankka uutuustuote ei huoju tai horju vaan etenee turvallisesti ja vaivattomasti olipa sitten kyse jään liukastamasta maantiestä tai lumen peittämästä työmaa-alueesta.

Hakkapeliittamaisen ylivoimaisen pidon ohella jämäkkä uutuus erottuu edeltäjistään erinomaisella kulumiskestävyydellä ja ainutlaatuisen vakaalla ajettavuudella. Ääritilanteissakin vakuuttavan pidon lisäksi tunnollisen työjuhdan ajotuntuma on tarkka, looginen ja tasapainoinen. Täsmällisyys ja rauhallisuus säilyvät vaikeimmissakin oloissa.

Räätälöity, vahva ja kestävä rakenneRaskaan sarjan ammattilaisen kaksinkertainen runkorakenne on optimoitu kantamaan niin katumaastureiden kuin pick up -tyyppisten kevytkuorma-autojen ja pakettiautojen suuret pyöräkuormat sekä sopeutumaan isojen akselipainojen vaatimuksiin. Räätälöityä teräsvyöpakettia on vahvistettu varsinkin olkapääalueelta. Teräsvyöpaketissa käytetään yli 60 % enemmän terästä kuin henkilöautonrenkaissa normaalisti.

Huippuunsa hiottua kestävyyttä täydentää kulutuspinnan äärimmäisen repimisluja ja viillonkestävä kumisekoitus. Luotettavuutta kasvattaa ja pistovaurioiden torjuntaa tehostaa sivupinnan hankaussuoja.

Vakaa ajokäytös- Vahvan rakenteen lisäksi Hakkapeliitta-talvirengasperheen täysiverisen tulokkaan vakaata ajokäytöstä ja pitoreserviä varmentaa keskialueen aggressiivinen pintakuviointi. Optimoidun pintakuvion voimakas lamellointi maksimoi lumipitoa. Leveät urat poistavat aktiivisesti vettä ja sohjoa renkaan ja tien välistä, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen kertoo.

Sulan tien ajettavuutta ja vakautta parantavat massiiviset ja pitkät, sivulle levittäytyvät kuviopalat. Suuri joukko kuviopalojen teräviä särmiä näkyy ja tuntuu myös erinomaisena lumipitona.

Lamellinherättäjät renkaan kulutuspinnassa aktivoivat lamellien toimintaa ja takaavat ajoturvallisuuden myös nopeasti vaihtelevissa keliolosuhteissa.

Teräsnasta tuo pitoa ja voimaaMonikäyttöisessä Nokian Hakkapeliitta LT2 -talvirenkaassa on hyödynnetty menestyksekkäästi samoja oivalluksia ja teknisiä ratkaisuja kuin testivoittoja kahmineessa henkilöautojen Nokian Hakkapeliitta 7:ssä.

Ainutlaatuisen talvipidon ja pehmeän tiekosketuksen takaa orientoitu teräsnasta ja kuviopalojen etureunojen pisaranmuotoisten ilmavaimentimien (Air Claw Technology) saumaton yhteistoiminta. Innovaatio muistuttaa hyvien juoksutossujen kantavaimennusta: renkaan ilmareiät pehmentävät ja vaimentavat nastan iskua tiehen ja samalla vähentävät nastan värähtelyä tiekosketuksessa. Ilmavaimennintekniikka vähentää myös tienkulumaa, hiljentää renkaan ääntä ja parantaa nastojen kestoa.

Tasapainoinen vaikeimmissakin oloissaNapakan pitkittäis- ja sivuttaispidon maksimoi olkapääalueittein kahdeksanrivinen nastajaotus. Monisärmäisten nastojen kosketusala on mahdollisimman laaja, mikä parantaa nastapitoa liukkaalla ajoalustalla.

Nastoja ympäröi sisäänajoindikaattori, joka häviää kun upouudet renkaat on ajettu sisään. Ensimmäiset 500 kilometriä kannattaa ajaa hillitysti: välttää rajuja kiihdytyksiä, äkkijarrutuksia ja kulmikkaita ohjausliikkeitä. Indikaattori auttaa tasaamaan nastaulkonemaa ja varmistaa nastan hyvän pysyvyyden.

Enemmän talviturvallisuuttaKäyttömukavuutta ja turvallisuutta lisäävät peräkkäin olevat kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ja lumikidetunnus (WSI). Kulumisvaroitin kuuluu kaikkien Nokian-merkkisten renkaiden vakiovarusteisiin. Renkaan keskipinnassa olevat prosenttiosuudet kertovat yksinkertaisesti, kuinka paljon kulutuspinnan pääurien syvyyttä on jäljellä. Numerot kuluvat pois sitä mukaa, kun rengas kuluu.

Lumikidetunnus (WSI) viestii niin ikään talviturvallisuudesta. Se säilyy näkyvissä siihen asti kun uransyvyyttä on jäljellä 40%. Lumikiteen kuluttua pois autoilijan on syytä hankkia uudet talvirenkaat riittävän turvallisuuden varmistamiseksi.

Varsinkin ammattiajossa ja lastin ollessa raskas renkaiden oikea ilmanpaine on erityisen tärkeä. Oikein paineistetut renkaat parantavat auton ohjaustuntumaa, takaavat renkaan rakenteellisen kestävyyden, alentavat vierintävastusta ja vähentävät polttoaineen kulutusta.
Paineenhallintaa helpottaa infokenttä, johon voi merkitä oikean ilmanpaineen ja muistutuksen renkaan paikasta auton alla.

Nokian Hakkapeliitta LT2:n laaja kokovalikoima kattaa alkuvaiheessa 12 nimikettä 16-tuumaisesta 18-tuumaiseen asti. Uutuuden vähittäismyynti alkaa välittömästi Nokian Renkaiden ydinmarkkinoilla.

Talvirenkaan keksijä hallitsee äärimmäiset olosuhteetNokian Renkaat kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan viimaan ja pakkaseen jo vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin pohjoisen talveen syntyi Nokian Hakkapeliitta, joka nykyään on yksi maailman tunnetuimmista talvirengasmerkeistä. Hakkapeliitta-renkaiden erinomaisista talviominaisuuksista ovat nauttineet miljoonat turvallisuutta arvostavat autoilijat yli 50 maassa.

Maailman pohjoisin rengasvalmistaja testaa ja kehittää uusia Hakkapeliitta-perheen jäseniä omassa testikeskuksessaan Ivalossa, 300 kilometriä napapiirin pohjoispuolella. Nokian Renkaat on ainoa rengasvalmistaja maailmassa, joka keskittyy pohjoisten olojen asiakastarpeisiin ja tuotteisiin.

Nokian Hakkapeliitta LT2 – Vakautta ja voimaa vaativaan käyttöön

  • Äärimmäisen vakaa ajotuntuma
  • Pitää ja etenee vaivattomasti vaativissakin talvioloissa
  • Erinomainen ajotulos

Pääinnovaatiot:Air Claw Technology. Teräsnastan ja ilmavaimentimien yhdistelmää kutsutaan nimellä Air Claw Technology. Se vähentää tienkulumaa, hiljentää renkaan ääntä ja parantaa nastojen kestoa. Innovaatio muistuttaa hyvien juoksutossujen kantavaimennusta: renkaan ilmareiät pehmentävät ja vaimentavat nastan iskua tiehen ja samalla vähentävät nastan värähtelyä tiekosketuksessa.

Lamellinherättäjät. Parempi pito. Renkaan kulutuspinnan reunalla olevat lamellinherättäjät tehostavat lamellien toimintaa kaikkein liukkaimmilla keleillä. Leveämpi lamelli aukaisee kapeamman toimintaan.

Hankaussuoja. Sivupinnan hankaussuoja vähentää rengasvaurioita.

Infokenttä. Paineenhallintaa helpottaa infokenttä, johon voi merkitä oikean ilmanpaineen ja muistutuksen renkaan paikasta auton alla.

Kulumisvaroitin (DSI + WSI). Enemmän talviturvallisuutta. Renkaan keskipinnassa olevat prosenttiosuudet kertovat yksinkertaisesti, kuinka paljon kulutuspinnan pääurien syvyyttä on jäljellä. Numerot kuluvat pois sitä mukaa, kun rengas kuluu. Lumikidetunnus viestii niin ikään talviturvallisuudesta. Se säilyy näkyvissä siihen asti kun uransyvyyttä on jäljellä 40%. Lumikiteen kuluttua pois autoilijan on syytä hankkia uudet talvirenkaat riittävän turvallisuuden varmistamiseksi.

Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaLT2

Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaat:

Tutustu tuotevalikoimaamme: www.nokianrenkaat.fi/renkaat
Lue lisää Hakkapeliittojen tarinasta: www.nokiantyres.com/hakkapeliitta75

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,
Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen
puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri
puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com
www.nokianrenkaat.fi