29. elokuu 2012 09:38 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Hakka -kesärengasperhe kasvaa:

Uusi Nokian Hakka Black – viileää suorituskykyä nopeaan ajoonUusi Nokian Hakka Black -kesärengas vakuuttaa täsmällisellä ajotuntumalla. Turvallinen ja kestävä Nokian Hakka -perheen tuorein tulokas etenee miellyttävän vakaasti pohjoisen karkeilla teillä. Se hallitsee suvereenisti ääritilanteet, ei pelkää uraisia teitä eikä kavahda suuria lämpötilanvaihteluja. Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan tietotaito ja uusin teknologia nostavat urheilullisen Nokian Hakka Blackin luokkansa huippuyksilöksi.

Nopeaan ajoon suunniteltu Nokian Hakka Black edustaa UHP-kategoriaa, henkilöauton renkaiden kovinta kastia. Sen kokovalikoimaan kuuluu 28 tuotetta 16-tuumaisesta 20-tuumaiseen, nopeusluokissa W ( 270 km/h ) ja Y ( 300 km/h). Tuotteen vähittäismyynti alkaa Nokian Renkaiden päämarkkina-alueilla keväällä 2013. Sukunsa vahvoja perinteitä jatkava Hakka Black täydentää pohjoismaisten kuluttajien arvostaman monipuolisen Hakka-kesärengasperheen. Ympäristöystävällinen Nokian Hakka Green ja märän tien mestari Nokian Hakka Blue ovat molemmat tuttuja testimenestyjiä.

Tarkka ja taitava myös ääritilanteissaLoogisesti ohjautuvan Nokian Hakka Blackin käsittely- ja pito-ominaisuudet hiottiin maksimiin pohjoisen karuilla teillä ja Euroopan nopean ajon radoilla. Kiitettävien märkäpito-ominaisuuksien luomistyössä hyödynnettiin myös suurnopeuskameran antamaa tarkkaa tietoa tien ja renkaan vuorovaikutuksesta. Testiohjelmaan kuului myös kattava rengasrakenteiden indoor-testaus, johon yhdistettiin tuhansia kilometrejä koeajoa pohjoismaille tyypillisellä karkealla asvaltilla.

- Nokian Hakka Black on vaativien ajotilanteiden ammattilainen uuden sukupolven kulutuspintasekoituksen, nanoteknologiaa hyödyntävän monikerrosrakenteen ja nopeaan ajoon kehitetyn pintamallin ansiosta. Se reagoi viipymättä ohjausliikkeisiin, mikä on ehdoton edellytys kun liikutaan turvallisesti äärirajoilla. Tarkan ohjaustuntuman lisäksi tekniset edistysaskeleet näkyvät myös renkaan ajomukavuudessa ja kestävyydessä, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen kertoo.

Uusi Nordic Intelligent UHP Silica: parempi märkäpito ja ohjaustuntumaNokian Hakka Blackiin kehitetty Nordic Intelligent UHP Silica -kulutuspintasekoitus räätälöitiin erityisesti kovaan käyttöön, korkeampiin nopeuksiin. Ainutlaatuisen funktionaalisen kumiseoksen molekyyliketjut muodostavat silikapartikkelien kanssa äärimmäisen vahvan, mutta joustavan yhdistelmän. Laajalla lämpötila-alueella ideaalisesti toimiva kumisekoitus parantaa märkäpitoa niin alkukevään varhaisina aamuina kuin syksyn pimetessä. Tuntuma tiehen on kaikissa olosuhteissa täydellinen ja yllätyksetön. Viillonkestävä uutuussekoitus vaikuttaa miellyttävällä tavalla myös ajomukavuuteen vaimentamalla karheasta asvaltista syntyvän melun.

Kovassa vauhdissa viihtyvän Nokian Hakka Blackin kulutuspinnan alla olevassa välikerroksessa käytetään pienimolekyylistä nanosilikasekoitusta. Ainutlaatuinen yhdistelmä välittää ohjausliikkeet tuntuvasti nopeammin kuin perinteiset kumisekoitukset. Herkkä ja luotettava tiekosketus korostuu erityisesti kaarreajossa, kaistanvaihdoissa ja väistöissä. Monikerrosrakenteen alimmaisena on poikkeuksellisen jäykkä kerros kumisekoitusta, joka alentaa vierintävastusta ja vähentää lämmönkehitystä.

Pintamalli tukee optimaalista käsiteltävyyttäNokian Hakka Blackin uusi ja moderni pintamuoto tukee täydellisesti suorituskykyisen renkaan tarkkaa ajokäytöstä. Pintamalli on muiden Hakka-perheenjäsenten tapaan epäsymmetrinen inside-outsidemalli. Vankka ulkopuolen ja sisäpuolen olka-alue yhdistyy palakuvioihin, jotka on sidottu toisiinsa pitkittäisillä rivoilla. Leveät ja massiiviset rivat jämäköittävät rengasta ja pienentävät kuviopalojen liikettä tiekosketuksessa. Pintamalli on erittäin jäykkä, mikä tuntuu nopeassa ajossa hyvänä hallittavuutena ja käsiteltävyytenä. Vakaata menoa varmistaa myös renkaan pinnan kaarevuussäteen vaihtelu, jonka ansiosta saadaan optimaalinen tiekosketus sekä renkaan olkapääalueille että keskialueelle.

Sisäolkapään vieressä olevia pitkittäisiä ripoja hallitsevat syvät vinottaisurat, jotka vakauttavat ajokäytöstä. Samalla tämä uusi Hydro Grooves -innovaatio torjuu tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ajoalustan ja renkaan välistä sekä ohjaamalla veden pitkittäisuriin. Keksintö takaa turvallisen ajotuntuman myös sadekelillä.

Vesiliirron vaaroja vastaan ulko-olkapään poikittaisiin pääuriin muotoiltiin myös syöksyurat. Ellipsin muotoiset kolot varastoivat enemmän vettä poikittaisurien uratilavuuden kasvaessa. Muotoilu antaa jämäkälle renkaalle oivallisen pidon myös kuluneena. Kun rengas kuluu, pohjaosastaan suurempien syöksyurien uratilavuus ei suinkaan pienene vaan kasvaa.

Poikittaisurat on leikattu avonaisiksi, mikä kiihdyttää poistuvan veden virtausta. Pintakuvion syrjäyttämän veden virtausta vauhditetaan myös neljällä leveällä kiillotetuilla pääuralla. Urien kiillotus lisää tyylikkään Hakka Blackin ulkonäköä ja parantaa edelleen vesiliirto-ominaisuuksia.

Enemmän ajomukavuutta ja kestävyyttäNokian Hakka Blackin ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Tämä Silent Groove Design -innovaatio hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Ilmavirtausta ohjaavat kolot leikkaavat poikittaisurien reunojen synnyttämät ääniherätteet pois estäen epämiellyttävän, ujeltavan äänen syntymisen. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulutuskestävyyttä.

Hurjempaankin menoon tottunut autoilija voi luottaa siihen, että Nokian Hakka Black palvelee tunnollisesti renkaan vanhentuessa ja kuluessa. Kaksinkertaiseen runkorakenteeseen yhdistetty teräsvyöpaketti on tehty äärimmäisen vahvasta teräslangasta, jossa yksittäisen teräsvyön vetomurtolujuus vastaa noin 2 400 kg:n massaa. Yhdessä renkaassa teräslankaa on lähes 2,5 kilometriä. Luja ja kestävä Nokian Hakka Black kulkee vakuuttavasti myös heikkokuntoisilla tieosuuksilla. Lisäturvaa tuo uusittu vannesuoja, joka suojaa vanteen sarvialuetta.

Uudistunut uransyvyysmittari ja infoalueKulutuspinnasta löytyy tuttuun tapaan Nokian Renkaiden patentoima uransyvyysmittari (DSI – Driving Safety Indicator). Uutta on uransyvyysmittarin huippuunsa hiottu helppokäyttöisyys. Uransyvyydestä viestivät numerot ja vesiliirtoriskistä varoittava pisarasymboli on käännetty vastaamaan renkaitaan autonsa alla tutkivan kuljettajan katselusuuntaa. Vesiliirtovaroittimen pisarasymboli häviää neljän millimetrin jälkeen ja muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä.

Turvallisuutta parantaa Nokian Hakka Blackin sivupinnan infoalueelta löytyvä paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Käyttömukavuutta ja turvallisuutta edistää entisestään uusi lisäosio, johon voi merkitä kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentin.

Suurin osa urheilullisista UHP-renkaista asennetaan alumiinivanteille, joiden pulttien kiristämisessä tulee olla erityisen huolellinen. Pultit tulee muistaa kiristää oikeaan momenttiin ja suorittaa jälkikiristys noin 100-200 kilometrin ajon jälkeen. Sivupinnassa on myös tyylikäs Hakka ID -logo, joka kertoo että Nokian Hakka Black soveltuu erityisesti pohjoisen ankarille teille. Logoa käytetään ainoastaan Nokian Renkaiden Hakka-kesärengasmalliston lippulaivatuotteessa, uudessa Nokian Hakka Blackissä.

Nokian Hakka – ainutlaatuinen pohjoinen konseptiNokian Hakka –kesärengasperhe on räätälöity pohjoisen vaativiin olosuhteisiin. Se taitaa luotettavasti kesän kaikki ulottuvuudet: paahtavan helteen kuumentaman asvaltin, piiskaavan sateen jäljiltä märät tienpinnat ja loppusyksyn yhä viilenevät kelit.

Nokian Renkaiden ainutlaatuiseen Hakka-konseptiin kuuluvat myös Hakka-turva ja Hakka-tiepalvelu, jotka tuovat lisää mielenrauhaa pohjoisen teille. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Jos rengas rikkoutuu tienpäällä, soitto riittää ja tiepalvelu saapuu avuksi.

Nokian Hakka Black – Viileää suorituskykyä  • Vakaa, tarkka ja hiljainen
  • Täsmällinen ja helppo hallita myös ääritilanteissa
  • Erinomainen märkäpito kaikissa lämpötiloissa

Pääinnovaatiot:Monikerrosrakenne. Tarkempi ja täsmällisempi ajotuntuma. Nordic Intelligent UHP Silica -kulutuspintasekoitus räätälöitiin erityisesti kovaan käyttöön, korkeampiin nopeuksiin. Kulutuspinnan alla olevassa välikerroksessa käytetään pienimolekyylistä nanosilikasekoitusta. Ainutlaatuinen yhdistelmä välittää ohjausliikkeet tuntuvasti nopeammin kuin perinteiset kumisekoitukset. Monikerrosrakenteen alimmaisena on poikkeuksellisen jäykkä kerros kumisekoitusta, joka alentaa vierintävastusta ja vähentää lämmönkehitystä.

Nordic Intelligent UHP Silica. Parempi märkäpito, täydellinen ajotuntuma vaativissa oloissa. Nordic Intelligent UHP Silica –kulutuspintasekoituksen molekyyliketjut muodostavat silikapartikkelien kanssa äärimmäisen vahvan, mutta joustavan yhdistelmän. Laajalla lämpötila-alueella ideaalisesti toimiva kumisekoitus parantaa märkäpitoa niin alkukevään varhaisina aamuina kuin syksyn pimetessä. Tuntuma tiehen on kaikissa olosuhteissa täydellinen ja yllätyksetön.

Hydro Grooves. Parempi ajovakaus, märkäpito ja vesiliirto-ominaisuudet. Sisäolkapään vieressä olevia pitkittäisiä ripoja hallitsevat syvät vinottaisurat, jotka vakauttavat ajokäytöstä. Samalla uusi Hydro Grooves -innovaatio torjuu tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ajoalustan ja renkaan välistä sekä ohjaamalla veden pitkittäisuriin.

Syöksyurat. Torjuu tehokkaasti vesiliirtoa. Sisäolkapään poikittaisten pääurien ellipsin muotoiset kolot varastoivat enemmän vettä, koska poikittaisurien uratilavuus kasvaa. Tämä parantaa vesiliirto-ominaisuuksia. Poikittaisurat on leikattu myös avonaisemmiksi, mikä kiihdyttää poistuvan veden virtausta.

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Pitkittäisripojen seinämän golfpallon pintakuviota muistuttavat pyöreät kolot hallitsevat ilmavirtausta. Ne estävät epämiellyttävän, ujeltavan äänen syntymisen. Muotoilun avulla ajamisesta tulee miellyttävän hiljaista. Ne myös vähentävät ilmanvastusta ja jäähdyttävät renkaan pintaa parantaen kulumiskestävyyttä.

Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Hakka-turva: www.hakkaclub.fi

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj
Tuotekehityspäällikkö
Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom