16. maaliskuu 2011 13:33 kategoriassa Tuoteuutiset
Lehdistötiedote 16.3.2011

Uusi HAKKAPEDIA-palvelu parantaa
liikenneturvallisuutta mobiililaitteiden avullaNokian Renkaat tuo tänään markkinoille uuden Hakkapedia-palvelun, joka on kehittynein ja monipuolisin liikenneturvallisuuteen keskittyvä sovellus. Sovelluksen avulla käyttäjät voivat saada kallisarvoista ja ajantasaista tietoa suoraan matkapuhelimiinsa. Liikenneturvainfo tiedottaa muun muassa ruuhkista ja onnettomuuksista sekä auttaa reittisuunnittelussa.

Liikenneturvallisuuden edelläkävijä. Liikenneturvallisuuden parantaminen on yksi Nokian Renkaiden perusajatuksista. Yhtiö on koko toimintansa ajan kehittänyt, testannut ja patentoinut ajoturvallisuutta edistäviä ratkaisuja. Tänä vuonna legendaarinen Nokian Hakkapeliitta -talvirengas juhlistaa 75-vuotista taivaltaan lanseeraamalla uuden Hakkapedia-palvelun. Hakkapedia-sovelluksessa on useita liikenneturvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia, muun muassa ruuhkainfo, varoitukset onnettomuuksista ja oman reitin suunnittelu. Mahdollisuus lisätä omia huomioita palveluun tekee siitä interaktiivisen.

“Hakkapedia antaa kuluttajille hienon mahdollisuuden saada tietoa liikenneturvallisuudesta. He voivat myös lisätä palveluun omia huomioitaan ja auttaa näin muita liikenteessä olevia. Uusimmista ruuhkista ja onnettomuuksista tiedottaminen antaa ihmisille mahdollisuuden muuttaa reittiään tarvittaessa. Kaikki tämä informaatio löytyy nyt matkapuhelimesta,” kertoo Nokian Renkaiden markkinointi- ja viestintäjohtaja Antti-Jussi Tähtinen uudesta palvelusta.

Sovelluksesta tietoa ja toimintaa. Hakkapedia-palvelu kerää kaiken kuluttajalähtöisen tiedon yhteen paikkaan. Käyttäjä voi ladata ja jakaa ilmoituksia vaarallisista risteyksistä, tietyömaista ja muista liikenneturvallisuutta haittaavista tai matkantekoa hidastavista tekijöistä. Hakkapediassa voi myös ehdottaa liikenneturvallisuutta edistäviä tehtäviä Nokian Renkaiden kokoamalle Team Hakka -partiolle. Kaikki Team Hakan toteuttamat operaatiot dokumentoidaan nettisivulle www.hakkapedia.fi.

Hakkapedia-palvelu löytyy osoitteesta www.hakkapedia.fi. Se toimii myös yleisimmissä älypuhelimissa (iPhone, Android ja Nokia) ja sen voi ladata App Storesta, Android Marketista ja Ovi Storesta. Hakkapedia hyödyntää Destian tietopalvelua ja Google maps -karttapalvelua. Palvelu toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Hakkapedian ominaisuudet:
  • Reittisuunnittelu
  • Ruuhkainfo
  • Varoitukset onnettomuuksista
  • Tietyöt
  • Uutiset

Lisätietoja:

Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja
puh: +358 10 401 7940
antti-jussi.tahtinen(at)nokiantyres.com

Anne Kastarinen
Markkinointiviestintäpäällikkö
tel. +358 10 401 7218
anne.kastarinen(at)nokiantyres.com

Lisätietoja ja kuvia:

www.facebook.com/hakkapediasuomi

Nokian Renkaat keskittyy ainoana rengasvalmistajana maailmassa tuotteisiin ja palveluihin, jotka helpottavat ihmisten turvallista liikkumista pohjoisissa olosuhteissa. Innovatiivisia renkaita henkilö- ja kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin markkinoidaan pääosin alueilla, joissa on lunta, metsää ja vuodenaikojen vaihtelusta johtuvat vaativat ajo-olosuhteet. Nokian Renkaat kehitti maailman ensimmäisen talvirenkaan viimaan ja pakkaseen jo vuonna 1934. Kaksi vuotta myöhemmin pohjoisen talveen syntyi Hakkapeliitta, joka nykyään on yksi maailman tunnetuimmista talvirengasmerkeistä.
Nokian Renkaat omistaa Vianor-rengasketjun, johon kuuluu yli 770 myyntipistettä 20 maassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2010 oli noin 1 058 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 3.500. Nokian Renkaiden osake on listattu NASDAQ OMX Helsingissä. Lisätietoja www.nokianrenkaat.fi