9. syyskuu 2013 06:38 kategoriassa Tuoteuutiset

Uusi ainutlaatuinen Hakkapeliitta-talvirengassukupolvi:


Ennenkokematonta pitoa ja mukavampaa menoa talven kaikkiin keleihinPohjoisen ankara talvi kohtaa voittajansa, kun täysin uudistunut Hakkapeliitta-talvirengassukupolvi helpottaa kuluttajien turvallista ja huoletonta liikkumista tulevana talvikautena. Ylivoimaista pitoa tuova nastarengas Nokian Hakkapeliitta 8, pohjoista mukavuutta tarjoava nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 ja jämäkkä sekä vakaa SUV-autojen nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ovat Hakkapeliitta-testivoittajaperheen uusimmat jäsenet. Nämä kolme Hakkapeliittaa ovat Nokian Renkaiden tinkimättömän kehitystyön viimeisin mestarinäyte. Maailman tunnetuimman talvirengasperheen tuoreimpien tulokkaiden parantuneet ominaisuudet määrittävät talviautoilulle uudet standardit.

Vuonna 2014 tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta siitä, kun alan johtava talvirengasosaaja kehitti ja valmisti maailman ensimmäisen talvirenkaan. Legendaarinen Hakkapeliitta-talvirengas syntyi pohjoisen talveen vuonna 1936.

Ensimmäisen talvirenkaan kehittäjän rooli on vastuullinen, minkä vuoksi uusia Hakkapeliitta-tulokkaita suunniteltaessa keskityttiin luomaan aitoja talvirenkaita, jotka toimivat turvallisesti ja luotettavasti pohjoisen vaativissa ja vaihtelevissa oloissa kovasta pakkasesta märkään vesikeliin.

Ylivoimaista pitoa - Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarengasUusi nastarengas Nokian Hakkapeliitta 8 hallitsee kaikki talvikelit ylivertaisten pito-ominaisuuksiensa ansiosta. Ainutlaatuinen nastateknologia tuo ennenkokemattoman pidon jäälle ja lumelle. Hakkapeliitta 8 on miellyttävän hiljainen ja etenee aikaisempaa kevyemmin ja ympäristöystävällisemmin polttoainetta sekä tienpintaa säästäen.

Nokian Hakkapeliitta 8 -nastarenkaassa on useita innovaatioita, jotka lisäävät talvipitoa, turvallisuutta ja ajomukavuutta. Ääritilanteiden turvallisuutta ja hallittua käytöstä kasvattaa Nokian Eco Stud 8 -konsepti. Se sisältää uuden sukupolven ympäristöystävällisemmän ankkurinastan, nastaiskua pienentävän laippamuotoilun sekä aikaisemmista Hakkapeliitta-talvirenkaista tutun nastan toimintaa tehostavan ja tiekosketusta entisestään vaimentavan Eco Stud -nastatyynyn.

− Ideologiaamme kuuluu, että aidon talvirenkaan tulee toimia optimaalisesti oikeassa talvikelissä eli kun liikutaan jäällä, lumessa tai sohjossa. Alan edelläkävijänä halusimme varmistaa tinkimättömän pidon lisäksi poikkeuksellisen ajonautinnon. Nokian Hakkapeliitta 8 edustaa täysin uutta aikakautta, jossa on yhdistetty äärimmäinen talviturvallisuus ja vähäinen tienkulumavaikutus, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen kertoo.

Nastauutuudessa on keskimäärin 50 prosenttia enemmän nastoja kuin edeltäjässään Nokian Hakkapeliitta 7 -nastarenkaassa, joka keräsi yli 30 autolehtien testivoittoa vuosina 2009-2012. Pito-ominaisuuksiltaan ylivertainen ja äärimmäisen kevyesti rullaava Hakkapeliitta 8 alittaa selkeästi heinäkuussa voimaan astuneen nastarenkaita koskevan lainsäädännön tiukat ympäristövaatimukset. Edistyksellistä nastateknologiaa hyödyntävän Hakkapeliitta 8:n tienkulumavaikutus on noin 12 prosenttia uuden nastalainsäädännön määrittelemää rajaa alhaisempi, mikä on todennettu viranomaisten hyväksymässä yliajotestissä.

Nokian Hakkapeliitta 8:n voittamattomat pito-ominaisuudet mahdollistivat myös uuden jäälläajon maailmanennätyksen, 335,713 km/h. Huiman maailmanennätyksen kiihdytti Pohjanlahden merenjäällä maaliskuussa 2013 Nokian Renkaiden testikuljettaja Janne Laitinen.

Nokian Hakkapeliitta 8:n kattava ja laaja 63 tuotteen kokovalikoima 13-tuumasta 20-tuumaan saakka soveltuu sekä pienempiin perheautoihin että urheilullisempiin menopeleihin. Modernista valikoimasta löytyy myös erikoistuotteita, jotka hyödyntävät Flat Run -teknologiaa. Useimmat koot ovat XL-merkittyjä eli renkaat on varustettu korkeimmalla mahdollisella kantavuudella.

Äärimmäistä ajomukavuutta – Nokian Hakkapeliitta R2 -kitkarengasNokian Hakkapeliitta R2 on legendaarisen Hakkapeliitta-perheen nastaton talviuutuus. Se kulkee huolettomasti niin taajamien liukkailla risteysalueilla kuin lumisilla maaseutureiteillä. Nerokkaat keksinnöt maksimoivat pohjoismaisen kitkarenkaan jääpidon, jossa Hakkapeliitta R2 on ottanut huomattavan kehitysloikan. Parantunut talvipito ja täsmällinen ajotuntuma säilyvät esimerkillisesti myös kun rengas kuluu.

Useita testivoittoja saavuttaneen Nokian Hakkapeliitta R:n tapaan uusi Hakkapeliitta R2 on ainutlaatuista ajomukavuutta ja vihreämpää autoilua arvostavalle ykkösvalinta. Sen äärimmäisen pieni vierintävastus merkitsee tuntuvaa polttoainesäästöä ja pienempiä hiilidioksidipäästöjä. Uuden Hakkapeliitta R2:n vierintävastus on yli 5 prosenttia edeltäjäänsä, mestarirullaaja Hakkapeliitta R:ää alhaisempi. Kehitys on valtaisa, kun muistetaan että Hakkapeliitta R:n polttoainetehokkuus oli autolehtien testeissä musertavan ylivoimainen.

Nokian Hakkapeliitta R2:n turvallisuusominaisuudet nostettiin huippuunsa uuden sukupolven kumisekoituksen, räätälöidyn pintamallin sekä optimaalista sivuttais- ja pitkittäispitoa tehostavan Nokian Cryo Crystal -konseptin avulla. Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen. Pintakumisekoituksen oivalliset pito-ominaisuudet säilyvät erinomaisesti, vaikka renkaan uransyvyys lähestyy talviturvallisuuden kannalta olennaista neljän millimetrin minimirajaa.

− Uusi Nokian Hakkapeliitta R2 näyttää, että on mahdollista säilyttää sekä tarkka ajotuntuma että kiitettävä pito myös renkaan ikääntyessä. Mikroskooppisen pienet kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina tuoden terävää ja kovaa pitosärmää kumin joukkoon. Kun rengas kuluu, kumiseokseen tasaisesti jaotellut ympäristöystävälliset kiteet tulevat esiin tuomaan kaivattua pitoreserviä, tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen selittää uuden nastattoman Hakkapeliitta-tuotteen erityisluonnetta.

Nokian Hakkapeliitta R2:n laaja kokovalikoima soveltuu erinomaisesti nykyaikaisiin automalleihin. Tarjolla on laaja 56 tuotteen valikoima aina 13-tuumaisesta renkaasta 20-tuumaiseen saakka. Uutuuden nopeusluokka on edelleen R (170 km/h).

Pohjoista mukavuutta ja verratonta vakautta – Nokian Hakkapeliitta R2 SUVUusien henkilöautojen talvirenkaiden lisäksi kokonaan uudistunutta Hakkapeliitta-mallistoa täydentää katumaastureihin suunnattu nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 SUV. SUV-uutuuden jämerä ja vakaa talvipito yhdistyy huolettomaan etenemiseen ja tarkkaan, nautinnolliseen ajotuntumaan. Täysiverisessä SUV-renkaassa on hyödynnetty menestyksekkäästi samoja oivalluksia ja teknisiä ratkaisuja kuin henkilöautoihin kehitetyssä Nokian Hakkapeliitta R2:ssa, kuten uutta Cryo Crystal -konseptia. Uusimmista henkilöautojen Hakkapeliitta-talvirenkaista tuttu cryosilaani-pohjainen talvisilicasekoitus sovitettiin vaativaan katumaasturikäyttöön. Silican, rypsiöljyn ja luonnonkumin optimaalisella yhdistelmällä saadaan Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:iin parasta mahdollista jää-, lumi- ja märkäpitoa niin kireässä pakkasessa kuin vettä vihmovassa nollakelissä.

Katumaastureiden ajohallintajärjestelmiä aktiivisesti tukeva Nokian Hakkapeliitta R2 SUV kantaa ja hallitsee suuret pyöräkuormansa vakaasti ja joustavasti sekä jäisellä että märällä kelillä. Se toimii erinomaisesti myös lumella ja paljaalla tiellä ainutlaatuisen Cryo Crystal -konseptin, uuden pintamallin ja talvipitoa kohentavien keksintöjen ansiosta.

Monipuolinen 48 tuotteen kokovalikoima kattaa sekä pienemmät että suuremmat katumaasturit vannekoon vaihdellessa 15-tuumasta 21-tuumaan. Valikoimasta löytyy myös erikoistuotteita, jotka hyödyntävät Flat Run -teknologiaa.

Uudistunut uransyvyysmittari ja infoalueNokian Hakkapeliitta -talvirenkaissa on kulutuspinnan varoittimet, jotka maksimoivat käyttömukavuuden ja lisäävät turvallisuutta. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima uransyvyysmittari (Driving Safety Indicator, DSI) kertoo numeroin, montako millimetriä renkaan pääurissa on kulutuspintaa jäljellä. Talviturvallisuudesta viestivä lumihiutaletunnus säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti. Lumihiutaletunnuksen kuluttua pois autoilijan on syytä hankkia uudet talvirenkaat. Sivupinnan infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat rengaspaineet ja käyttöpaikka.

Hakka-turva lisää mielenrauhaaUusimmat Hakkapeliitta-talvirenkaat ovat myös ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Jos rengas rikkoutuu tienpäällä, soitto riittää ja tiepalvelu saapuu avuksi. Hakka-turva on voimassa yhden vuoden ostopäivästä aina 4 millimetrin uransyvyyteen saakka.

Lisätietoa Nokian-talvirenkaista:

Koko Nokian-talvirengasvalikoima: www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat

Nokian Hakkapeliitta 8
www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-8

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/Hakkapeliitta8

Nokian Hakkapeliitta R2
www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-r2

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
www.nokianrenkaat.fi/talvirenkaat/nokian-hakkapeliitta-r2-suv

Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaR2SUV

Katso video uusista Hakkapeliitoista:
http://youtu.be/1KtYGth-4-k


Nokian Hakkapeliitta 8: Jäälläajon maailmanennätys 335,713 km/h:
www.nokianrenkaat.fi/jaallaajon-maailmanennatys

Nokian Hakkapeliitan tarina:
www.nokiantyres.com/hakkapeliitta75

Miten keksittiin maailman ensimmäinen talvirengas:
www.nokianrenkaat.fi/ensimmaiset_talvirenkaat

Talvirengastestauksen huipulla: Ivalon testikeskus – White Hell
http://youtu.be/2GON0xE9t00

Nokian Hakkapeliitta – Moninkertainen testivoittaja
http://youtu.be/IkQotSMzSfs

Nokian Hakkapeliitta – Legendaarinen talvirengas
http://youtu.be/JA-YfJDKvwE

Hakka-turva:
www.hakkaturva.fi

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom
www.twitter.com/NokianTyresCom
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc