15. syyskuu 2020 12:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Uudet Nokian Nordman -kesärenkaat: Nokian Nordman SZ2:n tarkka ohjaustuntuma vakuuttaa, Nokian Nordman S2 SUV ihastuttaa kestävyydellään

Pohjoisen kesässä matkaava autoilija kaipaa kesärenkailtaan turvallisuutta ja luotettavuutta. Uraiset tiet, paahtava helle ja äkkinäiset sadekuurot ovat yhdistelmä, joka vaatii kesärenkaalta kykyä kohdata kaikki suven olomuodot.

Pohjoisen kesässä matkaava autoilija kaipaa kesärenkailtaan turvallisuutta ja luotettavuutta. Uraiset tiet, paahtava helle ja äkkinäiset sadekuurot ovat yhdistelmä, joka vaatii kesärenkaaltkykyä kohdata kaikki suven olomuodot. 
 
Nokian Renkaiden - maailman pohjoisimman rengasvalmistajan Nokian Nordman -kesärenkaat on luotu kestämään ylös ja alas sahaavat lämpötilat, ja etenemään vaivattomasti kuoppien sävyttämillä karkeilla teillä. Nopeaan ajoon suunnattu uutuustuote Nokian Nordman SZ2 on helppo hallita ja käsitellä niin märällä kuin kuivalla alustalla. Katumaastureihin räätälöity Nokian Nordman S2 SUV etenee tehokkaasti ja turvallisesti niin kaupungin sokkeloissa kuin metsäreiteillä. 
 
Tuotefilosofiamme mukaisesti Nokian Nordman -renkaissa turvallisuus ja kestävyys muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden. Miljoonien testikilometrien aikana hioutuneet tekniset ratkaisut ja keksinnöt takaavat rutkasti huolettomia kilometrejäNokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Jarno Röytiö kertoo.  
 
Nokian Nordman -kesärenkaat edustavat Nokian Renkaiden kattavan ja monipuolisen kesätuotevalikoiman B-segmenttiä, mikä tarkoittaa hinta-laatusuhteeltaan oivallista vaihtoehtoa suorituskyvyltään ehdotonta premium-renkaiden huippua edustavan Nokian Hakka -kesärengasperheen rinnalla. Uutuustuotteet ovat saatavilla rengasliikkeissä keväällä 2021. 
 
Nokian Nordman SZ2  Turvallisesti ja tarkasti myös äärirajoilla 
 
Uusi Nokian Nordman SZ2 -kesärengas vakuuttaa täsmällisellä ajotuntumallaSuorituskykyinen uutuus etenehallitusti niin asvaltilla kuin sorapinnallaKovaan käyttöön ja korkeampiin nopeuksiin kehitetty uutuus edustaa UHP-kategoriaa, henkilöauton renkaiden kovinta kastia. Sen kokovalikoimaan kuuluu 21 tuotetta 16-tuumaisesta 20-tuumaiseen, nopeusluokissa V (240km/h), W (270 km/h ) ja Y (300 km/h). 

Nokian Nordman SZ2
 
Pintamuoto tukee täydellisesti urheilullisen renkaan tarkkaa ajokäytöstä. Vankka ulkopuolen ja sisäpuolen olka-alue yhdistyy palakuvioihin, jotka on sidottu toisiinsa pitkittäisillä rivoilla. Leveät ja massiiviset rivat jämäköittävät rengasta ja pienentävät kuviopalojen liikettä tiekosketuksessa. Pintamalli on erittäin jäykkä, mikä tuntuu nopeassa ajossa hyvänä hallittavuutena ja käsiteltävyytenä. Nokian Nordman SZ2 reagoi viipymättä ohjausliikkeisiin, mikä on ehdoton edellytys kun liikutaan turvallisesti äärirajoilla. 
 
Sisäolkapään vieressä olevia pitkittäisiä ripoja hallitsevat syvät vinottaisurat, jotka vakauttavat ajokäytöstä. Samalla Hydro Grooves -innovaatio torjuu tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ajoalustan ja renkaan välistä sekä ohjaamalla veden pitkittäisuriin. Vesiliirron vaaroja vastaan ulko-olkapään poikittaisiin pääuriin muotoiltiin myös syöksyurat. Ellipsin muotoiset kolot varastoivat enemmän vettä poikittaisurien uratilavuuden kasvaessa. Muotoilu antaa jämäkälle renkaalle oivallisen pidon myös kuluneena. 
 
Huolettomia ja miellyttäviä kilometre 
 
Hurjempaankin menoon tottunut autoilija voi luottaa siihen, että Nokian Nordman SZ2 palvelee tunnollisesti renkaan vanhentuessa ja kuluessa. Kulutuspintasekoitus räätälöitiin kestämään heikkokuntoisten teiden rasituksetLaajalla lämpötila-alueella toimiva kumisekoitus parantaa märkäpitoa niin alkukevään varhaisina aamuina kuin syksyn pimetessä. Viillonkestävä sekoitus vaikuttaa miellyttävällä tavalla myös ajomukavuuteen vaimentamalla karheasta asvaltista syntyvää melua, Röytiö vakuuttaa. 
 
Kaksinkertaiseen runkorakenteeseen yhdistetty teräsvyöpaketti on tehty äärimmäisen vahvasta teräslangasta, jossa yksittäisen teräsvyön vetomurtolujuus vastaa noin 2 400 kg:n massaa. Yhdessä renkaassa teräslankaa on lähes 2,5 kilometriä. 
 
Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Tämä Silent Groove Design -innovaatio hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. 
 
Nokian Nordman S2 SUV  Tehokasta ja mukavaa menoa 
 
Monipuoliseen katumaasturikäyttöön räätälöity uusi Nokian Nordman S2 SUV hurmaa mukavalla luonteellaan, ei uuvu kovassakaan käytössä ja pihistelee polttoaineenkäytössä. Urheilullisesta menosta pääsee nauttimaan pitkään, koska renkaan kestävyys on erinomainen.  

Nokian Nordman S2 SUV
 
Yhä kasvaville SUV-markkinoille täsmätty kattava kokovalikoima koostuu yhteensä 26 tuotteesta 16-tuumaisesta 19-tuumaiseen saakka. Uutuustuotteiden nopeusluokka on T (190 km/h), H (210 km/h) ja V (240 km/h), mikä kertoo, että Nokian Nordman S2 SUV kattaa lähes kaikki suosituimmat Pohjoismaissa myytävät kaupunkimaasturimallit. Laajassa valikoimassa on myös suuri määrä erikoistuotteita, jotka ovat XL-merkittyjä eli renkaiden kantavuus on korkein mahdollinen. 
 
Epäsymmetrinen pintamalli lisää ajomukavuutta ja tekee renkaasta tarkasti ohjautuvan. Olkapääalueiden uritetut eli lamelloidut kuviopalat, urien vaihteleva avonaisuus sekä keskialueen erikokoiset kuviopalat nostoineen tukevat eri ajotilanteissa kaivattua pintamallin jäykkyyttä ja joustavuutta.  
 
Vakaasti kovassakin vauhdissa etenevän Nokian Nordman S2 SUV:n kulumiskestävyys viritettiin huippuunsa hyvin kuoppia, iskuja ja kulumista sietävällä sitkeällä ja lujalla kulutuspintasekoituksella 
 
Tasapainoista ja kestävää rullausta myös maastossa  

Pohjoisen kesään olennaisesti kuuluvalle sadekelille lisäturvaa tuovat useat keksinnöt. Olkapääalueiden luotimaiset trumpettiurat varastoivat vettä renkaan ja tien välistä sekä kiihdyttävät veden virtausta pääurista poikittaisuriin maksimoiden pidon myös sateen liukastamalla tiellä. 
 
Nokian Nordman S2 SUV pitää oivallisesti kuivalla ja märällä tiellä. Se on oikea valinta kuljettajalle, joka arvostaa tehokasta ja turvallista etenemistä, mutta haluaa nauttia katumaasturinsa luonteesta sekä mökkitiellä että kaupunkiajossa. Maastokynnet tarrautuvat hallitusti tien pintaan, mikä parantaa veto- ja jarrutuspitoa. Kivenpoistajat estävät pikkukivien kiinnittymistä renkaan uriin ja kuviopaloihin, Röytiö sanoo. 
 
Molempien uutuustuotteiden kulutuspinnasta löytyy tuttuun tapaan Nokian Renkaiden patentoima uransyvyysmittari (DSI – Driving Safety Indicator) Vesiliirtovaroittimen pisarasymboli häviää neljän millimetrin jälkeen ja muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä. Sivupinnan infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet, käyttöpaikka ja kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentti. 
 
Nokian Nordman SZ2 – Tarkka ja turvallinen ajotuntuma  

  • Vakaa, tarkka ja hiljainen 
  • Täsmällinen ja helppo hallita myös ääritilanteissa 
  • Kestää erinomaisesti karkeiden teiden rasitukset 

Pääinnovaatiot: 
 
Hydro Grooves. Parempi ajovakaus, märkäpito ja vesiliirto-ominaisuudet. Sisäolkapään vieressä olevia pitkittäisiä ripoja hallitsevat syvät vinottaisurat, jotka vakauttavat ajokäytöstä. Samalla uusi Hydro Grooves -innovaatio torjuu tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ajoalustan ja renkaan välistä sekä ohjaamalla veden pitkittäisuriin. 
 
Syöksyurat. Torjuu tehokkaasti vesiliirtoa. Sisäolkapään poikittaisten pääurien ellipsin muotoiset kolot varastoivat enemmän vettä, koska poikittaisurien uratilavuus kasvaa. Tämä parantaa vesiliirto-ominaisuuksia. Poikittaisurat on leikattu myös avonaisemmiksi, mikä kiihdyttää poistuvan veden virtausta. 
 
Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Pitkittäisripojen seinämän golfpallon pintakuviota muistuttavat pyöreät kolot hallitsevat ilmavirtausta. Ne estävät epämiellyttävän, ujeltavan äänen syntymisen. Muotoilun avulla ajamisesta tulee miellyttävän hiljaista. Ne myös vähentävät ilmanvastusta ja jäähdyttävät renkaan pintaa parantaen kulumiskestävyyttä. 

Nokian Nordman S2 SUV – Vakaata ja kestävää suorituskykyä 

  • Hallittua turvallisuutta keväästä syksyyn 
  • Mukavuutta ja tasapainoista etenemistä kaupungissa ja maastossa 
  • Vankka rakenne, sitkeä kumiseos ja kivenpoistajat tuovat kaivattuja kilometrejä 

Pääinnovaatiot: 
 
Trumpettiurat. Tehokasta vesiliirrontorjuntaa. Olkapääalueiden luotimaiset trumpettiurat varastoivat vettä renkaan ja tien välistä sekä kiihdyttävät veden virtausta pääurista poikittaisuriin maksimoiden pidon myös sateen liukastamalla tiellä. 

MaastokynnetParempaa pitoa. Olkapääalueen viistot ja suorakulmaiset ulokkeet tarrautuvat hallitusti tien pintaan, mikä parantaa veto- ja jarrutuspitoa hiekkateillä ja pehmeällä alustalla. 

Kivenpoistajat. Enemmän kestävyyttä. Pintakuvion pääuriin sijoitetut kivenpoistajat estävät pikkukivien kiinnittymistä renkaan uriin ja kuviopaloihin, mikä myös tuo enemmän kestävyyttä.  

Hydro GroovesVakaampi ajokäytös, turvallisuutta märälle tielle. Keskialueen uloimpia pitkittäisiä ripoja hallitsevat syvät, toisesta päästä avonaiset vinottaisurat, jotka vakauttavat ajokäytöstä. Keksintö torjuu myös tehokkaasti vesiliirtoa varastoimalla vettä ja ohjaamalla veden pitkittäisuriin. 

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Pitkittäisripojen seinämän golfpallon pintakuviota muistuttavat pyöreät kolot hallitsevat ilmavirtausta. Ne estävät epämiellyttävän, ujeltavan äänen syntymisen. Muotoilun avulla ajamisesta tulee miellyttävän hiljaista. Ne myös vähentävät ilmanvastusta ja jäähdyttävät renkaan pintaa parantaen kulumiskestävyyttä. 
 
Lataa tuotekuvat ja videot - Nokian Nordman SZ2 

Lataa tuotekuvat ja videot Nokian Nordman S2 SUV 

Tutustu lisää - Nokian Nordman SZ2 

Tutustu lisää - Nokian Nordman S2 SUV 

Lisätietoja:  

Nokian Renkaat Oyj, 
Tuotepäällikkö Petri Luoma, p. 010 401 7889  
petri.luoma@nokiantyres.com 

Tuotemarkkinointipäällikkö Teemu Sainio, p. 010 401 7296 
teemu.sainio@nokiantyres.com