Uudet kesärenkaat Nokian Hakka H ja V vastaavat pohjoisen haasteisiin

20. maaliskuu 2007 10:13 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj
20.3.2007

UUDET KESÄRENKAAT NOKIAN HAKKA H JA HAKKA V VASTAAVAT POHJOISEN HAASTEISIIN

Pohjoisen epätasaiset ja karheat tienpinnat ja yllättävästi muuttuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Uudet kesärenkaat Nokian Hakka H ja V suunniteltiin huolellisesti pohjoisiin oloihin. Ne varmistavat autoilijan turvallisuutta yhtä luotettavasti kuin 70 vuotta talvimarkkinoita hallinneet Hakkapeliitat. Nokian Renkaat laajentaa tuotteidensa käyttöturvallisuutta ja antaa pohjoismaisille kesärenkailleen maksuttoman Hakka-turvan.

Lukuisat keksinnöt torjuvat veden vaaroja

Nokian Hakka H ja Nokian Hakka V hyödyntävät samaa uutta pintamallia. Suurimmat erot ovat kumisekoituksissa ja rakenteessa. Useat oivallukset ja tekniset ratkaisut parantavat renkaiden ajoturvallisuutta ja kestävyyttä.

Epäsymmetrinen inside-outside -pintamalli torjuu tehokkaasti vesiliirtoa ja parantaa renkaiden
ajettavuutta. Renkaiden kulutuspinnassa käytetään täyssilicasekoituksia, joilla saavutetaan erinomainen märkäpito ja alhainen vierinvastus.

Kapeat, suunnatut urat ja vedenohjaimet ehkäisevät vesiliirtoa tehokkaasti. Nokian Hakka
(205/55 R 16) syrjäyttää vettä 43 litraa sekunnissa, kun auton nopeus on 75 kilometriä tunnissa, ja tien pinnalla on 10 millimetriä vettä.

Ulko-olkapään poikittaisurat päättyvät kauhamaiseen muotoon, mikä vähentää veden roiskumista auton tuulilasiin ja sivuille.

Hiljainen ja täsmällinen ajonautinto

Autoilijat edellyttävät H- ja V-nopeusluokan renkailta meluttomuutta. Hakka-uutuuksissa
meluntorjuntaan on valjastettu lukuisia keinoja. Yhtenäinen ulko-olkapää hiljentää ääntä, sillä kuviopalat pysyvät vakaina eri ajotilanteissa. Pitkittäisurissa olevat kohoumat ja melukolot vaikuttavat ilmanvirtaukseen ja estävät epämiellyttävän, ujeltavan äänen syntymisen. Runkorakenteen mitoitus ja materiaalivalinnat vaimentavat iskuja ja tieääntä.

Yhtenäinen ripa sitoo ulko-olkapään kuviopalat tukevasti toisiinsa. Kolme vahvaa ja jäykkää
pitkittäisripaa ja epäsymmetrinen uramuotoilu varmistavat renkaan hyvän ja turvallisen
ajotuntuman myös nopeassa ajossa. Renkaan kosketus tiehen on jämäkkä, mutta samalla herkkä ja täsmällinen.

Tarpeellinen muistutus vesiliirtoriskistä

Hyväkuntoiset renkaat kohentavat turvallisuutta vähentämällä olennaisesti vesiliirron mahdollisuutta. Uransyvyysmittarin lisäksi renkaissa on nyt myös vesiliirtovaroitin. Sen pisarasymboli häviää neljän millimetrin jälkeen ja muistuttaa vesiliirtoriskin kasvavan huomattavasti.

Koivunlehtitunnus renkaan sivupinnassa kertoo kumisekoitusten puhtaudesta. Tuotteissa on käytetty vain puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä.

Infoalueelle voidaan merkitä asennuksen yhteydessä renkaiden oikeat paineet. Oikein paineistetut renkaat lisäävät turvallisuutta, terävöittävät ohjaustuntumaa ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Maksuton Hakka-takuu rengasrikon varalle

Nokian Renkaat antaa uusille pohjoismaisille kesärenkailleen maksuttoman Hakka-turvan. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti, kuluttaja saa rikkoutuneen tilalle uuden samanlaisen renkaan veloituksetta. Hakka-turva on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään kolme vuotta renkaan ostohetkestä.

Keskeiset tuoteominaisuudet:

  • tehokas vesiliirron torjunta: 43 l/s 75 km:n nopeudessa 10 mm:n vesipatjalla
  • renkaiden käsiteltävyys kuivalla tiellä
  • märkäpito

Käytännöllistä turvallisuutta
  • kulumisvaroittimen numerot kertovat pääurien syvyyden
  • vesiliirtovaroittimen pisara häviää 4 mm:n jälkeen ja muistuttaa vesiliirtoriskin kasvamisesta
  • infokenttään voidaan merkitä oikeat rengaspaineet, ja paikkamuisti osoittaa renkaan ja asennuspaikan auton alla (vrt. kausisäilytys)
Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj


  • tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. +358 3 340 7701

  • teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 3 340 7621

  • www.nokiantyres.com


Tuote-esittely: Nokian Hakka H
Tuote-esittely: Nokian Hakka V
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/NokianHakkaH_and_V