14. heinäkuu 2010 06:51 kategoriassa Tuoteuutiset

Useissa asuntovaunuissa kuluneet renkaatPitkiä aikoja ulkona auringon paisteessa seisoneiden asuntovaunujen renkaiden vauriot ovat tavallisia, varsinkin vanhemmissa renkaissa. Renkaat kuivuvat ja niihin tulee pieniä halkeamia. Nokian Renkaat varoittaa, että renkaissa olevat pienet halkeamat ja murtumat voivat vaikuttaa ajoturvallisuuteen, kun asuntovaunun kanssa lähdetään lomamatkalle. Tarvittaessa anna rengasammattilaisten suorittaa tarkistus ja vaihda tarvittaessa vaurioitunut rengas.

Tavallista on myös se, että asuntovaunun renkaissa on liian alhainen ilmanpaine. Renkaat tarvitsevat huomattavasti enemmän ilmaa kuin henkilöauton renkaat. Niiden ilmanpaineen on oltava noin 320 kPa, kun henkilöauton renkaiden ilmanpaine on keskimäärin 220 kPa. Jos asuntovaunun renkaissa on liian vähän ilmaa, on vaunun kulku huojuvaa ja se lähtee helposti heiluriliikkeeseen. Myös rengasvaurioiden riski kasvaa renkaan lämmetessä liikaa.

Myös asuntovaunua vetävän auton renkaissa on oltava normaalia enemmän ilmaa, etenkin takarenkaissa. Tärkeää on lisäksi se, että paremmat renkaat ovat auton taka-akselilla, huolimatta siitä onko auto taka-, etu- tai nelivetoinen.

www.nokianrenkaat.fi

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö
Matti Morri, p. 010 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com