3. huhtikuu 2013 06:44 kategoriassa Tuoteuutiset
Turvaa ja ajomukavuutta kesäteille:

Nokian-kesärenkaille mainiota testimenestystäNokian-kesärenkaat ovat jälleen keränneet testivoittoja autolehtien vertailutesteissä Pohjoismaissa, Venäjällä ja Keski-Euroopassa. Pohjolan vaihteleviin kesäkeleihin räätälöityyn Hakka-kesärengasperheeseen kuuluvat moninkertaiset testivoittajat: vaihtelevien kelien taitaja Nokian Hakka Blue ja ympäristöystävällinen Nokian Hakka Green. Urheilulliseen ajoon suunnattu Nokian Hakka Black on kesäkauden uutuustuote.

Myös Keski-Euroopan markkinoille suunnatut Nokian-kesärenkaat ovat menestyneet erinomaisesti. Suorituskykyinen Nokian Line valloitti keulapaikan Euroopan suurimman autolehden saksalaisen Auto Bildin -kesärengastestissä.

Nokian Hakka Blue: Helppoa ajettavuutta ja loogista etenemistäMärän tien maestro Nokian Hakka Blue kahmaisi jaetun ykköspaikan suomalaisen Tuulilasin lehtitestissä (4/2013). Tuulilasin mukaan Hakka Blue erottuu kilpakumppaneistaan ajettavuuden helppouden ja loogisuuden ansiosta. Märällä pinnalla Hakka Blue oli ehdoton ykkönen. ”Nokian on märällä tiellä rauhallinen ja mutkattoman oloinen. Ajaminen on helppoa, vaikka auto lähtisi lievään luistoon”, Tuulilasi kirjoittaa. Myös ajomukavuuteen liittyvässä osatestissä Hakka Blue oli koko joukon paras. Tuulilasin vertailussa oli kahdeksan tunnettujen valmistajien kesärengasta koossa 205/55 R16.

Tekniikan Maailman (5/2013) suuressa kesärengasvertailussa Nokian Hakka Blue sijoittui jaetulle toiselle tilalle. Tekniikan Maailman mukaan Hakka Blue ohjautuu harvinaisen loogisesti ja tasapainoisesti eikä yllätä kuljettajaa missään tilanteessa. Nokian oli ajo-ominaisuuksiltaan testin ykkönen saavuttaen ainoana täyden kympin niin märän kuin kuivan kelin käsittelykokeessa.

Nokian Hakka Green ykkönen Za Rulemin testissäPienempiin perheautoihin suunnattu Nokian Hakka Green oli ylhäinen ykkönen Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin testissä (3/2013). Lehti ylistää Hakka Greenin erinomaisia käsittelyominaisuuksia sekä kuivalla että märällä tiellä. Märkäjarrutuksessa se oli koko testin paras.

Kiitosta saa erityisesti nopea ja tarkka reagointi ohjausliikkeisiin kovassakin vauhdissa, kun edetään pidon rajalla. Za Rulemin mukaan Hakka Green on taloudellinen kesärengas, jonka melutaso on miellyttävän alhainen. Testattu koko oli 185/60 R14. Samassa vertailussa kokoluokassa 175/70 R13 Nokian Nordman SX keräsi parhaimmat pisteet.

Aftonbladet BIL: Nokian Hakka Blue ajo-ominaisuuksiltaan parasRuotsalainen autolehti Aftonbladet BIL (3/2013) valitsi Nokian Hakka Bluen ajo-ominaisuuksiltaan parhaaksi kesärenkaaksi sekä märällä että kuivalla alustalla. Lehti testasi 13 kokoluokan 205/55 R16 kesärengasta ja kokonaisarvostelussa Nokian Hakka sijoittui jaetulle toiselle sijalle.

"Nokialla Suomessa valmistetaan ajo-ominaisuuksiltaan testin paras kesärengas. Renkaan ohjausominaisuudet ovat kaikissa tilanteissa hyvät ja kriisitilanteessa esimerkilliset, sekä märällä että kuivalla alustalla. Pito ei häviä missään tilanteessa kokonaan ja alkava sivuluisu on helppo korjata", Aftonbladet BIL kirjoittaa. Kiitosta saa myös Hakka Bluen ajomukavuus ja hiljainen kulku.

Norjalainen Motor-lehti (2/2013) valitsi testissään Nokian Hakka Blue -renkaan ajo-ominaisuuksiltaan ja stabiliteetiltaan, sekä kuivalla että märällä alustalla, parhaaksi kesärenkaaksi. Myös ääritilanteessa rengas käyttäytyy esimerkillisesti. Kokonaisarvostelussa Hakka Blue sijoittui jaetulle toiselle sijalle. ”Rengas ei menetä pitoaan missään tilanteessa ja sivuluisu on helppo korjata jo heti alkuunsa. Myös renkaan jarrutusominaisuudet ovat erinomaiset ja se antaa hyvän suojan vesiliirtoa vastaan”, kirjoittaa Motor. Testattu koko oli 205/55 R16 ja mukana yhteensä 13 kesärengasta.

Erinomaista testimenestystä myös Keski-EuroopassaUusi Keski-Euroopan markkinoille räätälöity Nokian Line oli voittajaryhmässä saksalaisen Auto Bild -lehden (9/2013) kesärengastestissä parhaalla arvosanalla ”erinomainen”. Lisäksi Nokian Renkaat sai parhaan arvosanan ”hyvä” myös Saksan autoliiton ADAC:in (3/2013) ja saksalaisen kuluttajansuojajärjestön Stiftung Warentestin (3/2013) vertailuista. Auto Bild -lehti kirjoittaa arvostelussaan suorituskykyisestä Nokian Line -renkaasta näin: ”Vahvuudet: tasapainoinen premium-luokan rengas: erinomaiset jarrutusominaisuudet, hiljainen vierintämelu, ajomukavuudeltaan miellyttävä”.

ADAC puolestaan luonnehtii uutta huipputuotetta maininnalla ”erittäin suositeltava” ja antoi Nokian Linelle arviointiasteikkonsa parhaan arvosanan ”hyvä”. Vahvuudet: ”Erittäin tasapainoinen rengas, hyvä märällä kelillä, suhteellisen pieni polttoaineenkulutus”. Heikkouksia Euroopan suurin autoliitto ei havainnut. Erittäin suositeltava -arvion antoivat myös Itävallan autoliitto ÖAMTC ja Sveitsin Touring Club TCS.

Auto Bild vertaili yhdessä Euroopan laajimmista kesärengastesteistä 50:tä kesärengasta ja neljää ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettua rengasta kokoluokassa 195/65 R 15. ADAC, ”test Stiftung Warentest”, ÖAMTC ja TCS puolestaan testasivat 19 rengasta koossa 185/60 R15.

Arvostetun saksalaisen Auto Motor und Sportin kesärengastestissä (6/2013) Nokian Line sijoittui toiseksi. Suorituskykyinen uutuustuote oli paras turvallisuuteen liittyvissä tärkeissä osatesteissä: lyhin jarrutusmatka märällä tienpinnalla ja ajettavuus märällä tiellä. Kiitosta saivat myös tasapainoiset ajo-ominaisuudet.

Nokian Hakka – suunniteltu Pohjolan vaihtelevaan kesäänNokian Renkaat on yli 75 vuoden ajan kehittänyt, testannut ja patentoinut ajoturvallisuutta edistäviä ratkaisuja. Yhtiö on maailman ainoa rengasvalmistaja, joka suunnittelee kesärenkaansa erityisesti pohjoisen viileisiin, vaativiin ja vaihteleviin olosuhteisiin.
Suomen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Renkaiden tulee käyttäytyä yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestää kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita.

Nokian Hakka -renkaat on tehty pohjoisiin oloihin, huolehtimaan turvallisesta matkanteosta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Jos asiakas rekisteröityy Hakka Clubiin, hän saa Nokian Hakka -rengassarjan mukana myös ainutlaatuisen Hakka-turvan ja Hakka-tiepalvelun.

Lue lisää: www.hakkaturva.fi

Kesärengastestit kevät 2013Tuulilasi (4/2013), Suomi
Koko: 205/55 R16

1. Nokian Hakka Blue ja Michelin Pilot Sport 3
3. Continental Conti Premium Contact 5 ja Goodyear Efficient Grip Performance

Tekniikan Maailma (5/2013), Suomi
Koko: 205/55 R16

1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue ja Continental ContiPremiumContact 5
3. Dunlop Sport BluResponse

Za Rulem (3/2012), Venäjä
Koko: 185/60R14

1. Nokian Hakka Green
2. Continental ContiPremiumContact 5
3. Pirelli Cinturato C1

Auto Centre (12/2013), Ukraina
Koko: 195/65R15

1. Nokian Hakka Green
2. Michelin Energy Saver
3. Fulda EcoControl

Aftonbladet BIL (3/2013), Ruotsi
Koko: 205/55 R16

1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue ja Continental ContiPremiumContact 5
3. Dunlop Sport BluResponse

Motor/NAF (2/2013), Norja
Koko: 205/55 R16

1. Goodyear Efficient Grip Performance
2. Nokian Hakka Blue ja Continental ContiPremiumContact 5
3. Dunlop Sport BluResponse

Auto Bild (9/2012), Saksa
Koko: 195/65 R15

1. Nokian Line, Dunlop Sport BluResponse, Michelin Energy Saver +, Fulda EcoControl HP, Vredestein Sportrac 5

Lisää aiheesta:

Nokian-kesärenkaiden testimenestys 2013:
www.nokianrenkaat.fi/testimenestys

Mikä Hakka-kesärengas sopii minulle:
https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/kesarenkaat/

Kuvia:
Nokian Hakka Green: www.nokiantyres.com/HakkaGreen
Nokian Hakka Blue: www.nokiantyres.com/HakkaBlue
Nokian Hakka Black: www.nokiantyres.com/HakkaBlack

Videoita:

Nokian Hakka Green - Naturally Safe
http://youtu.be/wqebSYA0Dx0

Nokian Hakka Blue – Wet Performer
http://youtu.be/TcQpuiubS2Y

New Nokian Hakka Black - sporty, cool performance for Northern European summer
http://youtu.be/t9fZeEGmBdk

Lisätietoja Nokian Hakka Blue:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-blue

Lisätietoja Nokian Hakka Green:
https://www.nokianrenkaat.fi/kesarenkaat/nokian-hakka-green

Lisätietoja:
www.nokianrenkaat.fi

Nokian Renkaat Oyj,
Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Testauspäällikkö Jouni Kainulainen, puh. +358 10 401 7427
jouni.kainulainen(at)nokiantyres.com

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom