1. syyskuu 2020 10:02 kategoriassa Artikkelit

Tuotannon uusi johtaja: “Uskon pieniin muutoksiin, joita tehdään joka päivä"

"Aion jalkautua tehtaille heti kun tilanne sen sallii. Odotan sitä todella paljon," sanoo Adrian Kaczmarczyk, Nokian Renkaiden tuotannosta, toimitusketjusta ja hankinnoista vastaava uusi johtaja.

Uudessa työssä aloittaminen keskellä pandemiaa ei ole helppoa. Adrian Kaczmarczyk, Nokian Renkaiden tuotannosta, toimitusketjusta ja hankinnoista vastaava uusi johtaja ja johtoryhmän jäsen, sai kokea tämän omakohtaisesti.

– En ole sellaista tyyppiä, joka pitäisi toimistosta käsin johtamisesta. Tavallisesti olisin paljon tehtaalla, luomassa yhteyksiä ihmisiin, mutta nyt koronavirustilanne rajoittaa tätä. Todennäköisesti aikaa tulee vietettyä paljon puhelimessa ja Teams-palavereissa, mutta aion jalkautua tehtaille heti kun tilanne sen sallii. Odotan sitä todella paljon, Adrian sanoo.

Adrian aloitti yhtiöön perehtymisen asteittain jo kevään aikana, uudessa tehtävässään hän aloittaa virallisesti syyskuun 1. päivä. Nokian Renkaiden vahva brändi oli hänelle ennestään tuttu ja yhtiön vahva kulttuuri on jo tehnyt häneen vaikutuksen. Hän kuvailee kulttuuria ihmis- ja tulosorientoituneeksi.

– Ihmiset ovat hyvin omistautuneita. He pitävät Nokian Renkailla työskentelemisestä ja ovat ylpeitä siitä, että ovat osa yhtiötä. Tämä inspiroi minua, Adrian kertoo.

Adrian on syntynyt Puolassa, mutta kasvanut Saksassa. Hänellä on diplomi-insinöörin tutkinto konetekniikasta ja laaja kokemus työskentelemisestä eri maista: Alankomaissa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Hänellä on 24 vuoden kokemus johtamisesta ja tuotantoketjujen kehittämisestä kansainvälisissä yrityksissä, kuten Chemours, Imperial Logistics, Henkel, Siegwerk ja Avery Dennison. Hänellä on myös MBA-tutkinto Surreyn yliopistosta Britanniasta.

– Uskon jatkuvaan kehittymiseen ja siihen, että se tapahtuu pienin askelin. Uskon pieniin muutoksiin, joita tehdään joka päivä.

Adrianin työnkuvaan on aina kuulunut runsas matkustelu, joten kahden lapsen isänä hän rentoutuu viettämällä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Stressiä hän lieventää lähtemällä maastopyöräilemään, patikoimaan tai muuten vain liikkumaan ulkona.

– Koko urani ajan olen elänyt erilaisten kulttuurien keskuudessa, mikä on auttanut minua ymmärtämään ihmisten erilaisia ajatustapoja. Olen nauttinut siitä, että asioita voi tarkastella eri näkökulmista. Se on auttanut minua laajentamaan omaa horisonttiani ja suhtautumaan muutoksiin positiivisesti, Adrian sanoo.