6. kesäkuu 2001 21:00 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote 6 / 2001

TEHOKKUUS JA YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISYYS SAMASSA METSÄKONEENRENKAASSA


Nokian Renkaat vahvistaa metsäkoneenrenkaiden valikoimaansa uudella erikoistuotteella, Nokian Forest King E:llä. Se on suunniteltu keskikokoisiin metsäkoneisiin, jotka painavat alle 14 tonnia. Uutuudessa yhdistyvät kaksi metsäkoneenrenkaan tärkeintä ominaisuutta: se on tehokas ja samalla ympäristöystävällinen.

Nokian Forest King E:tä kehitettäessä tavoitteeksi asetettiin rengas, joka toimii moitteettomasti ja tuloksellisesti äärimmäisen hankalissakin käyttöoloissa eikä vahingoita ympäristöä tarpeettomasti. Renkaan pintamalli ja rungon muoto varmistavat sen, että Nokian Forest King E pitää hyvin pehmeälläkin pinnalla ilman ketjuja ja teloja. Pintakuvio puhdistuu hyvin ja rengas pureutuu riittävästi ajoalustaansa, jotta luotettava pito säilyy. Rengas ei kuitenkaan revi metsä- ja aluskasvillisuutta eikä vaurioita luontoa.

Vaativissa metsätöissä, esimerkiksi suomaastossa, saatetaan tarvita ketjuja ja teloja kantavuuden maksimoimiseksi. Nokian Forest King E:n pintakuvio ja runko toimivat yhdessä siten, että telat ja ketjut istuvat renkaaseen hyvin. Ketjut ja telat pysyvät renkaan päällä eivätkä vahingoita tai revi rengasta.

Nokian Forest King E:n vahvat pito- ja hyvät puhdistuvuusominaisuudet on saatu aikaan lavealla pintakuviolla, joka ulottuu alas, lähelle renkaan leveintä kohtaa. Metsäkoneenrenkaiden sivupinnat joutuvat kestämään kovaa kulutusta ja rajujakin iskuja sekä hankausta. Nokian Forest King E:n sivupinnat on suunniteltu mahdollisimman suoriksi, ja niissä on erityinen hankausripa. Näin renkaasta saadaan luja ja kestävä.

Ympäristöystävällinen Nokian Forest King valmistetaan Nokian Renkaiden tehtaassa metsäkonekäyttöön parhaiten soveltuvista raaka-aineista, komponenteista ja kumisekoituksista.
Tuote on tarkoitettu globaaleille markkinoille. Myynti alkaa kesäkuun 2001 lopussa. Rengasta myydään ensiasennuksiin ja jälkimarkkinoille. Nokian Forest King E:tä valmistetaan kolmea kokoa: 700/45'22.5, 600/55'26.5 ja 700/50'26.5.

Yli 14 tonnia painaviin metsäkoneisiin Nokian Renkaat on kehittänyt uusia, 20 PR:n renkaita. Pintamallina on Nokian Forest King ELS-2 ja kokoina 600/55 ' 26.5 ja 700/50 ' 26.5.

Lisätietoja

Nokian Renkaat Oyj:
Markkinointipäällikkö Pertti Suuripää
puh. +358 3 340 7530, sähköposti: [email protected]

Tuotekehityspäällikkö Teppo Siltanen
puh. +358 3 340 7709, sähköposti: [email protected]