1. lokakuu 2010 06:57 kategoriassa Tuoteuutiset

Talvirengastutkimus: Rengasvalinnassa turvallisuus
nousee hinnan yläpuolelleNokian Renkaiden teettämän kyselytutkimuksen mukaan talvirenkaan turvallisuusominaisuudet nousevat suomalaisten autoilijoiden arvoasteikossa hinnan yläpuolelle.

– Yli 80 prosenttia autoilijoista arvostaa talvirenkaissa eniten pitoa nimenomaan jäisellä pinnalla. Ja yli 60 prosenttia hyvää pitoa lumessa sekä hyvää sohjoliirron vastustuskykyä. Suomalaiset kuljettajat arvostavat enemmän myös ajomukavuutta kuin halpaa hintaa, Nokian Renkaiden Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri kertoo.

Auto vaatii talvella kunnon renkaat, joilla selviytyä turvallisesti kaikkein ikävimmistäkin keleistä - liukkaudesta, sohjosta, jäästä. Mitä harvemmin liukas talvikeli on, sitä suurempi on onnettomuusriski. Riskiä pienentää se, että valitsee pohjoisiin olosuhteisiin suunnitellut talvirenkaat. Keski-Euroopan leutoihin säihin suunnitellut renkaat eivät sovellu pohjoisen ääriolosuhteisiin.

– Jos keliolot vaihtelevat kovasti märästä tienpinnasta jäiseen ja lumiseen, paras keliolojen tasoittaja on nastallinen rengas. Kun taas puhutaan lumipidosta, kitkarengas kilpailee hyvin nastarenkaan kanssa, Morri opastaa.

Viime talvi ei opettanut autoilijoitaViime talvi oli runsasluminen ja liukkaat kelit peltikolareineen tulivat taas kerran yllättäen. Siitä huolimatta peräti 85 prosenttia kyselytutkimukseen vastanneista ilmoitti, ettei viime talvi vaikuta tulevan talven renkaiden vaihtoaikaan tai vaihtosuunnitelmiin.

– Ihminen toimii tottumuksiensa mukaan. Vaikka viime talvi olikin poikkeuksellinen, useana vuonna talvi ja lumi on tullut myöhään, ja sää on ollut leuto. Se on muokannut tottumuksia siihen suuntaan, että ehtiihän ne renkaat vaihtaa myöhemminkin, Morri sanoo.

Tutkimuksesta käy ilmi, että noin 60 prosenttia vastaajista pyrkii vaihtamaan renkaat alle sääennustusten mukaan, ennen liukkaita kelejä. Sen sijaan 15 prosenttia vastaajista vaihtaa renkaat vasta ensimmäisten liukkaiden kelien jälkeen. Ja 15 prosenttia vaihtaa talvirenkaat ennalta sovittuna päivänä, oli keli minkälainen tahansa. Loput vastaajista eivät tienneet, milloin aikovat vaihtaa talvirenkaat.

– Turhan moni tuijottaa kalenteria ja pitää viimeistä lakisääteistä vaihtopäivää virstanpylväänä. Eikä kiireen keskellä renkaiden vaihtoa välttämättä priorisoida kovinkaan korkealle, Morri toteaa.

Syystiet armollisia renkailleMyöhäiseen ajankohtaan jätettyyn renkaiden vaihtoon liittyy myös vääriä uskomuksia, jotka selittävät vaihtotottumuksia.

– Moni pelkää renkaiden kohtuutonta kulumista, jos ne vaihtaa ajoissa. Ja kuvitellaan, että parhaan pidon saa aikaiseksi vaihtamalla renkaat viime tipassa, Morri sanoo.

– Renkaiden liiallista kulumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä itse asiassa kulumisnopeus on pienimmillään syksyllä, jolloin asfaltit ovat erittäin sileät. Kevään karkea asfaltti kuluttaa rengasta nopeimmin. Syksyllä renkaat voi vaihtaa ajoissa ja samalla välttää pahimmat vaihtoruuhkat.

Hakkapeliitoilla nautit turvallisesta talviajostaNokian Hakkapeliitta -renkaat on suunniteltu voittamaan kaikkein vaativimmat talvikelit. Uudistuneessa tuoteperheessä yhdistyvät erinomainen pito sekä kuljettajaa hemmotteleva ajotuntuma.

Talvikauden uutuudessa, Nokian Hakkapeliitta 7 SUV -renkaassa pettämätön pito yhdistyy poikkeukselliseen kestävyyteen ja tarkkaan, nautinnolliseen ajokäytökseen. Ankkurinasta-ilmavaimenninyhdistelmä takaa erinomaisen talvipidon ja pehmeän tiekosketuksen. Sivuttaispitoa parantavat renkaan olkapäiden maasturikäyttöön räätälöidyt porrastetut sohjokiilat.

Pohjoisten olojen nastarengas Nokian Hakkapeliitta 7 hallitsee täydellisesti pohjoisen oikukkaat sääolosuhteet. Nokian Hakkapeliitta 7 takaa ainutkertaiset talviominaisuudet: äärimmäisen pidon, erinomaisen ajomukavuuden ja hiljaisuuden. Nastaton vaihtoehto, pohjoisten olojen kitkarengas Nokian Hakkapeliitta R rullaa kevyesti, on polttoainepihi, vakaa ja täsmällinen. Se täyttää esimerkillisesti kuluttajien toiveet moitteettomasta pidosta vaikeissakin oloissa.

Hakka-turva myös talvirenkailleNokian Renkaat myöntää Nokian Hakkapeliitta -talvirenkaille tuotevakuutuksella laajennetun turvan rikkoutumisen varalle. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saat vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta Nokian-renkaita myyvästä liikkeestä Suomessa, Ruotsissa tai Norjassa.

Kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1 008 iältään 18–74-vuotiasta suomalaista. Tutkimuksessa selvitettiin autoilijoiden renkaidenvaihtotottumuksia ja mitä ominaisuuksia he arvostavat talvirenkaissa. Kyselytutkimus tehtiin tämän vuoden elokuussa YouGov Groupin kuluttajapaneelissa. Paneeliin kuuluu yli 20 000 suomalaista. Tutkimuksen teetti Nokian Renkaat Oyj.

Valitako nasta- vai kitkarenkaat talviliikenteeseen?
www.nokianrenkaat.fi/nastat_vai_kitkat_-valitsin
Nokian Renkaiden rengasvalitsin antaa eväitä ja suuntaviittoja päätöksentekoon.

Talvirengasvalikoima: www.nokianrenkaat.fi/tuotteet

Tietoa rengasturvallisuudesta ja suosituksista:
www.nokianrenkaat.fi/turvallisuus/

Tietoa Nokian Renkaiden Hakka-turvasta:
www.nokianrenkaat.fi/hakkaturva-talvi/

Kuvia:

Uusi Nokian Hakkapeliitta 7 SUV
www.nokianrenkaat.fi/Hakkapeliitta7SUV

Testivoittaja Nokian Hakkapeliitta 7
www.nokianrenkaat.fi/Hakkapeliitta7

Nokian Hakkapeliitta R
www.nokianrenkaat.fi/HakkapeliittaR


Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj
Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com