3. helmikuu 2014 07:33 kategoriassa Tuoteuutiset
Taloudellinen kitkarengasuutuus pohjoisen teille:

Nokian Hakkapeliitta CR3 – Ajomukavuutta vaativaan ammattikäyttöönMonipuoliseen jakeluauto- ja pakettiautokäyttöön kehitetty uusi pohjoismainen nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta CR3 vakuuttaa oivallisella talvipidolla ja ajomukavuudella.

Nokian Renkaiden jämäkkä tehorullaaja matkaa luotettavasti polttoainetta säästäen niin kaupunkien luistavilla risteysalueilla kuin auraamattomilla maaseutureiteillä. Erittäin alhaisen vierintävastuksen rinnalla on kehitetty myös ammattiautoilijoiden korkealle arvostamia turvallisuutta lisääviä käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä. Uusi nastaton pakettiautonrengas hyödyntää mallikelpoisesti isonveljen oikeudella Nokian Hakkapeliitta R2 –henkilöautonrenkaasta tuttua jääpidon maksimoivaa Nokian Cryo Crystal -konseptia.

Kestävää suorituskykyä pohjoisen teille tuovan Nokian Hakkapeliitta CR3:n kattava kokovalikoima on suunniteltu mittatilaustyönä nykyaikaisiin automalleihin. Laaja 20 tuotteen valikoima ulottuu aina 14-tuumaisesta renkaasta 17-tuumaiseen saakka. Uuden tuoteperheen valikoimassa katetaan yhdellä pintamallilla sekä kevyemmät että raskaammat ajoneuvot. Nokian Hakkapeliitta CR3 on saatavilla rengasliikkeissä syksyllä 2014. Tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Venäjä.

Nokian Cryo Crystal –konsepti maksimoi talvipidonVaivattomasti pohjoisen vaativissa keleissä viihtyvän Nokian Hakkapeliitta CR3:n turvallisuusominaisuudet nostettiin huippuunsa uuden sukupolven kumisekoituksen, räätälöidyn pintamallin sekä optimaalista sivuttais- ja pitkittäispitoa tehostavan Nokian Cryo Crystal -konseptin avulla.

Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen. Mikroskooppisen pienet kiteet toimivat ikään kuin sisäänrakennettuina nastoina tuoden terävää ja kovaa pitosärmää kumin joukkoon. Tarkka ajotuntuma ja erinomainen pito säilyvät esimerkillisinä myös renkaan kuluessa. Ajokilometrien kertyessä kumiseokseen tasaisesti jaotellut ympäristöystävälliset kiteet tulevat esiin tuomaan tarpeellista pitoreserviä.

Nokian Hakkapeliitta CR3 -kitkarenkaan olkapään kuviopaloissa on tuttuja taskumaisia lamelleja, jotka poistavat, oikeastaan pumppaavat, vettä tienpinnasta ja varmistavat pitävän kosketuksen alustaan. Patentoidut pumppulamellit tehostavat erityisesti märkä- ja jääpitoa.

Uusi räätälöity kumisekoitus kasvattaa pitoa ja kulumiskestoaKitkarengaskuljettajien kaipaamaa jääpitoa kohentava Cryo Crystal -konsepti muodostaa täydellisen kokonaisuuden hyvin kulutusta kestävän talvisekoituksen kanssa. Kovaan ja vaihtelevaan pakettiautokäyttöön sovitettu uusi kulutuspintasekoitus toimii turvallisesti laajalla lämpötila-alueella ja alentaa vierintävastusta, mikä pienentää polttoainelaskua. Kumisekoituksella saavutetaan jämerään Hakkapeliitta CR3:een poikkeuksellisen hyvä jää-, lumi- ja märkäpito sekä erinomainen kulumiskesto vaihtelevissa lämpötiloissa.

Kuviopalojen lamellit toimivat aktiivisesti pitotason ja lämpötilan vaihteluista piittaamatta. Kumisekoituksessa on käytetty runsaasti luonnonkumia ja myös rypsiöljyä, joka lisää jääpitoa ja repimislujuutta.

Vakaata ja kestävää menoaParasta mahdollista pitoa ja Hakkapeliittamaista tasapainoista ajokäytöstä tuetaan suurella joukolla jo koeteltuja toimivia ratkaisuja. Aggressiivista direktionaalista eli pyörimissuunnaltaan määrättyä pintamallia kattaa aikaisempaa tiheämpi lamelliverkosto. Yksittäiset leveämmät lamellit tuovat kaivattua pitopintaa, varsinkin kun kitkataso on alimmillaan märällä jäällä.

Uudistuneen pintamallin yhtenäinen keskiripa ja sidottu keskialue edistävät ajovakautta. Kehitystyö varmistaa myös tasaisemman kulumismuodon, joka tuo lisäturvaa renkaan ikääntyessä. Vetorengaskäytössä talvirengas kuluu tyypillisesti ensin juuri keskialueelta.

Pintakuvion tarkkaan harkittu ja testattu palageometria tuntuu erinomaisena ohjautuvuutena myös uraisilla teillä. Täsmällinen ohjaustuntuma auttaa kuljettajaa havaitsemaan kitkatason muutokset ja reagoimaan ajoissa.

Taloudellisen Nokian Hakkapeliitta CR3:n esimerkillisen vakaa ja hiljainen ajokäytös perustuu pintamallin lisäksi vankkaan rakenteeseen. Äärimmäisen vahva, uusi kaksinkertainen teräsvyörakenne kestää kovassakin käytössä ja kantaa raskaat pyöräkuormat luotettavasti.

Teräsvöihin sovitettu uusi joustavampi teräsvyölanka tuo enemmän rakenteellista kestävyyttä sekä mahdollistaa huippuominaisuuksien säilymisen aikaisempaa pidempään. Samalla saadaan vierintävastusta alennettua, mikä vähentää polttoaineenkulutusta. Teräsvyörakenne vaikuttaa myös lämmönkehitystä alentavasti, mikä parantaa entisestään kulumiskestävyyttä.

Lisäturvaa ja käyttömukavuuttaKulutuspinnan varoittimet tuovat käyttömukavuutta ja lisäävät turvallisuutta. Nokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) kertoo numeroin, montako millimetriä renkaan pääurissa on kulutuspintaa jäljellä. Numerot kuluvat pois sitä mukaa, kun rengas kuluu. Kulumisvaroitin kuuluu kaikkien Nokian talvirenkaiden vakiovarusteisiin. Lumikidetunnus (Winter Safety Indicator, WSI) viestii niin ikään renkaan talviturvallisuudesta. Se säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti.

Sivupinnan infoalueelta löytyvät paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka. Turvallisuutta edistää uusi lisäalue, johon voi merkitä kevytmetallivanteiden pulttien kiristysmomentin.

Muiden Hakkapeliitta-talvirenkaiden tavoin myös Nokian Hakkapeliitta CR3 on ainutlaatuisen Hakka-turvan piirissä.

Nokian Hakkapeliitta CR3 – Ajomukavuutta ammattikäyttöön  • Oivallinen talvipito
  • Kiitettävä kulumiskestävyys, miellyttävän hiljainen
  • Säästää polttoainetta ja ympäristöä

Pääinnovaatiot:Nokian Cryo Crystal -konsepti. Ensiluokkaista talvipitoa, tarkempi ajotuntuma. Kumisekoitukseen lisätyt monisärmäistä kristallia muistuttavat timantinkovat pitopartikkelit tarrautuvat ajoalustaan erityisesti jääpitoa kasvattaen.

Pumppulamellit. Enemmän märkä- ja jääpitoa. Renkaan olkapään kuviopalojen taskumaiset lamellit poistavat, oikeastaan pumppaavat, vettä tienpinnasta ja varmistavat pitävän kosketuksen alustaan.

Uusi kulutuspintasekoitus. Enemmän turvallisuutta ja polttoainetehokkuutta. Raskaaseen käyttöön optimoitu talvisekoitus toimii turvallisesti laajalla lämpötila-alueella ja alentaa vierintävastusta. Sekoituksella saavutetaan poikkeuksellisen hyvä jää- lumi- ja märkäpito sekä erinomainen kulumiskesto. Kumisekoituksessa on käytetty runsaasti luonnonkumia ja myös rypsiöljyä, joka lisää jääpitoa ja repimislujuutta.

Tiheä lamelliverkosto ja yksittäiset leveät lamellit. Optimaalinen pito ja ajokäytös. Aggressiivista pintamallia kattaa aikaisempaa tiheämpi lamelliverkosto. Yksittäiset leveämmät lamellit keskialueella tuovat kaivattua pitopintaa, varsinkin kun kitkataso on alimmillaan märällä jäällä.

Uusi teräsvyörakenne. Ajovakautta ja kestävyyttä. Vakaa ja hiljainen ajokäytös perustuu pintamallin lisäksi vankkaan rakenteeseen. Äärimmäisen vahva kaksinkertainen teräsvyörakenne kantaa raskaat pyöräkuormat luotettavasti. Teräsvöihin sovitettu uusi joustavampi teräsvyölanka tuo enemmän rakenteellista kestävyyttä sekä mahdollistaa huippuominaisuuksien säilymisen. Samalla saadaan vierintävastusta alennettua, mikä vähentää polttoaineenkulutusta.

Kuvia: www.nokiantyres.com/HakkapeliittaCR3

Testausta äärioloissa. Ivalon testikeskus – White Hell:
http://youtu.be/2GON0xE9t00

Miten keksittiin maailman ensimmäinen talvirengas?
www.nokianrenkaat.fi/ensimmaiset_talvirenkaat

Nokian Hakkapeliitan tarina:
www.nokiantyres.com/hakkapeliitta75

Nokian Hakkapeliitta – Legendaarinen talvirengas:
www.youtube.com/watch?v=JA-YfJDKvwE&feature=share&list=PL1BE04B7BAC224A97

Testivoittaja Nokian Hakkapeliitta:
www.youtube.com/watch?v=IkQotSMzSfs&feature=share&list=UUv-VDEjbdBkuZ-eSvYOn0FA

Hakkapeliitta-talviajokoulu
www.hakkapedia.fi/talviajokoulu

Hakkapeliitta-testikuljettajablogit
http://hakkapedia.fi/blog/fi/

Bloggaavat Nokian Renkaiden rengasammattilaiset
http://rengasblogi.fi/

Hakka-turva: www.hakkaclub.fi

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi | www.youtube.com/NokianTyresCom