29. marraskuu 2007 07:54 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj Tiedote 29.11.2007

Saksalaislehti tutki pörssiyhtiöitä:


Nokian Renkaat autoalan tuottavin


EuroopassaNokian Renkaat on autoalan tuottavin yritys eurooppalaisten pörssiyhtiöiden joukossa, arvioi yritysmaailmaa ja talouselämää luotaava saksalainen aikakauslehti Manager Magazin. Perusteellisessa tutkimuksessaan lehti mittasi Euroopan 500 suurimman pörssiyhtiön taloudellista menestystä ja tuottavuutta ja halusi selvittää, mitkä yritykset tuottavat sijoittajille varallisuutta ja mitkä syövät sitä.

Autoalan kakkossijan saavutti Porsche. Nokian Renkaiden kilpailijoista Continental luokiteltiin kolmanneksi. Nokian Renkaat ylsi kaikkien tutkittujen yritysten joukossa 63:nneksi. Testi järjestettiin jo 18:tta kertaa.

Manager Magazin -lehden tekemän tutkimuksen tavoitteena oli löytää ne yritykset, joiden tuottavuus ylittää pääomasijoittajien odotukset. Tutkimukseen valittiin Stoxx 600
–listalta 500 suurinta eurooppalaista pörssiyhtiötä. Tarkoituksena oli selvittää yritysten todelliset tuotot. Professori Reinhard Schildt Hallen yliopistosta ja Deloitte Consulting
-yrityksen asiantuntijat analysoivat yli 20 000 tietoa yhtiöiden vuosikertomuksista ja tietokannoista.

Tutkimuksessa yritykset jaettiin liiketoimintansa mukaisesti 20 eri toimialaluokkaan, kuten mm. autoalaan, pankkitoimintaan, rakentamiseen, kemianteollisuuteen, energiaan, kauppaan, terveydenhoitoon, vakuutuksiin ja raaka-aineisiin.

Yritysten tuottoa, tuloskuntoa ja pörssiarvostusta mitattiin tutkimalla mm. liikevaihdon kasvua, osakekurssin ja kirjanpitoarvon suhdetta, oman pääoman tuottoa ja keskimääräistä pörssituottoa. Tutkimusaineisto koostui pääosin vuoden 2006 keskeisimmistä tunnusluvuista, joita täydensivät myös mm. joidenkin tuottavuusmittarien keskiarvot vuosilta 2004-2007.


Tutkimusreferaatti osoitteessa
http://www.manager-magazin.de/geld/geldanlage/0,2828,513143,00.html