28. lokakuu 2021 12:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Sadekelin mestarit: Nokian Tyres Hakka® Blue 3 -kesärenkaat tarjoavat oivallista pitoa ja ajomukavuutta pohjoisen kesäteille

Pysähtyy täsmällisesti, torjuu tehokkaasti autoilijoiden kammoksumaa vesiliirtoa. Nautiskelee vauhdista ja tasapainoisesta etenemisestä karkealla asvaltilla. Uusi Hakka Blue 3 -kesärengas tuo sinulle mielenrauhaa, turvallisuutta ja ajomukavuutta juuri niihin hetkiin, jolloin kaipaat sitä eniten. Pohjoisen vaihteleviin kesäkeleihin kehitetyn Hakka-tuoteperheen uuden sukupolven Hakka Blue 3 -kesärengas yhdistää taitavasti sadekelin turvallisuuden ja luotettavan, lähes äänettömän matkanteon kevään ensihetkistä syksyn viileyteen. Perheen isoveli Hakka Blue 3 SUV -kesärengas on jämäkkä ja luotettava valinta katumaastureihin ja crossover-malleihin. Renkaan tärkeimmät ominaisuudet ovat erinomainen märkäpito ja ajovakaus, joiden ansiosta ajaminen sadekelillä ja vaihtelevissa maastoissa on helppoa ja mukavaa.

Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan Hakka-kesärengasperheen uutuustuotteiden luotettava sydän on Dry Touch 3.0 -konsepti. Ainutlaatuisen keksinnön ansiosta Hakka Blue 3:n ja Hakka Blue 3 SUV:n pito on vahva ja kontrolloitu niin kaarteissa kuin väistöissä, vaikka vesi valtaisi ajoradan. Tyylikäs Hakka Blue 3 torjuu vaivattomasti myös vesiliirtoa uraisilla teillä.

Pohjoiseen luodun Hakka Blue 3:n EU-rengasmerkinnän märkäpitoluokitus on A eli paras mahdollinen. Märällä tiellä jarruttaessa ero A-luokan ja heikoimman eli E-luokan välillä on jopa 18 metriä. Huipputeknologiaa hyödyntävän hienostuneen Hakka Blue 3:n ajoääni on miellyttävän hiljainen karkeillakin asvalttipinnoilla. Kovassakin vauhdissa ajotuntuma on vakaa ja tarkka.

Moninkertaisen testivoittajan Hakka Blue 2:n seuraajan Hakka Blue 3:n kattava 15–18 tuuman kokovalikoima on suunnattu tehokkaisiin keskikoisiin henkilöautoihin ja urheilullisiin perheautoihin. Suuri joukko kokoja soveltuu myös uusimpiin hybridi- ja sähköautoihin. Keväällä 2022 rengasliikkeissä saatavilla olevan premium-kesärenkaan valikoimassa on sekä V- (240 km/h) että W-nopeusluokan (270 km/h) tuotteita. Uudistuvan Hakka-kesärengasperheen tärkeimmät markkina-alueet ovat Pohjoismaat ja Venäjä.

Vältä vesiliirto, nauti ajotuntumasta
 
Pohjoismaisten kuluttajien mielestä (Nokian Renkaat 2020) kiireettömän kesäautoilun suurimmat riskitekijät ovat vaaralliset ohitukset, ylinopeudet ja liian lyhyet turvavälit. Listan kärkipäässä on myös vesiliirto. Kesärengastutkimuksen mukaan autoilijat kaipaavat kesärenkailtaan erityisesti hyvää märkäpitoa, alhaista rengasääntä ja kykyä torjua vesiliirto, joka voi aiheuttaa auton hallinnan täydellisen menettämisen.

- Uusi Hakka Blue 3 on sadekelin priimus, joka tuo autoilijoille lisäturvaa vaihtuviin kesäkeleihin. Kehittämämme Dry Touch 3.0 -konsepti ja karkeille pohjoisen teille luotu kumisekoitus takaavat oivallisen käsittelytuntuman, kun sadekuuro yllättää tai meno kiihtyy aurinkoisella moottoribaanalla. Pito säilyy täsmällisenä niin kaarreajossa kuin kaistanvaihdoissa, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Jarno Röytiö sanoo.  

Dry Touch 3.0 -konseptin avulla sadekelissä viihtyvän premium-renkaan vedenpoistokyky on maksimoitu leveiden pääurien ja muiden pintamallikeksintöjen keinoin. Keskialueen ripojen syöksyurat ohjaavat veden tehokkaasti pois renkaan ja tienpinnan välistä. Sisäolkapään kuviopaloihin muotoillut kaarevat Coanda-teknologiaa hyödyntävät muodot kiihdyttävät veden virtausta pitkittäisurista poikittaisuriin.

Turvallinen kumppani keväästä syksyyn

Hakka-perheen uusimman tulokkaan pintamalli ja kulutuspintaseos ovat Nokian Renkaiden tuotekehitysosaamisen kovinta ydintä. Cool Blue Hybrid -kulutuspintasekoitus mukautuu tarkasti lämpötilan muutoksiin. Se sisältää entistä suuremman määrän silicaa ja uudentyyppisiä polymeerejä. Sekoitus säilyttää joustavuutensa myös kelien kylmetessä, mikä parantaa pitoa erityisesti alkukevään ja loppusyksyn viileydessä. Hyvin kulutusta kestävä kumisekoitus sietää myös erinomaisesti karkeiden ja kuoppaisten teiden rasituksen.

- Vaativassa kehitystyössä käytämme yhä enemmän tietokonemallinnusta ja suurnopeuskameraa, jonka avulla sukellamme renkaan ja tienpinnan väliin. Simulaatioiden avulla kehitämme esimerkiksi uusia ratkaisuja kiihdyttää veden poistumista, minkä autoilija tuntee Hakka Blue 3:n lyhyempänä jarrutusmatkana ja erinomaisena kykynä vastustaa vesiliirtoa. Mikään ei kuitenkaan korvaa omien ammattilaistemme testausta aidoissa olosuhteissa: erilaisissa lämpötiloissa sekä vaihtelevilla asvaltti- ja sorapinnoilla, Röytiö kertoo.  
 
Enemmän hiljaisuutta

Hakka-perheelle tyypillinen epäsymmetrinen pintamalli lisää ajomukavuutta ja tekee renkaasta tarkasti ohjautuvan kovemmissakin nopeuksissa.

- Hakka Blue 3:n tasapainoinen kosketuskuvio vakauttaa ajokäytöstä ja tekee ohjaamisesta helppoa ja yllätyksetöntä. Avonaisen pintamallin Silent MultiZone Design eli tarkasti optimoitu vaihteleva palajako sisä- ja ulko-olkapäällä sekä keskialueella vaikuttaa erityisesti äänitasoon. Häiritsevät melupiikit on karsittu pois, mikä tekee ajamisesta miellyttävää ja aikaisempaa tuotettamme hiljaisempaa varsinkin karkealla asvaltilla, Röytiö vertaa.

Vastuullisuus on olennainen osa Nokian Renkaiden liiketoimintaa. Turvallisuus ja ympäristöystävällisyys huomioidaan renkaan koko elinkaaren ajan. Hakka Blue 3:n turvalliset ominaisuudet säilyvät mahdollisimman pitkään. Alhainen vierintävastus säästää ympäristöä, pienentää polttoaineenkulutusta ja kasvattaa sähköautojen toimintamatkaa.

Uusi Hakka Blue 3 SUV - vahvaa pitoa katumaastureihin  

Uusi Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV etenee vakaasti ja vaivattomasti kaupunkiajon lisäksi myös soraisilla mökkiteillä ja vauhdikkailla moottoriteillä. Pienempiin ja keskikokoisiin katumaastureihin kehitetyn tyylitaiturin pito ja ohjaustuntuma märällä tiellä on huippuluokkaa myös kuluneena. Jämäkässä uutuudessa on hyödynnetty Dry Touch 3.0 -konseptin lisäksi myös erityisesti voimakkaisiin katumaastureihin räätälöityjä keksintöjä.

Vankka kaksinkertainen runkorakenne yhdistettynä erikoisvahvaan Aramid Sidewalls -sivupintaan varmistaa, että rengas kestää paremmin matkanteossa sattuvia iskuja ja viiltoja. Lisäkestoa renkaaseen tuovat pääurissa sijaitsevat kivenpoistajat. Massiivisten katumaastureiden kuljettajien kaipaamaa pitoa auttavat renkaan olkapääalueen maastokynnet. 

Nopeusluokissa H (210 km/h) ja V (240 km/h) tarjoiltavan uutuusrenkaan valikoimaan kuuluu tuotteita aina 16-tuumaisesta 19-tuumaiseen saakka. Useimmat koot ovat XL-merkittyjä, eli niiden kantavuus on korkein mahdollinen.

Hakka-kesärenkaat – ainutlaatuinen pohjoinen konsepti matkasi turvaksi
 
Pohjoisen teille tyypilliset epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä nopeasti vaihtuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Vaativat ja vaihtelevat kesäkelit on huomioitu Hakka-kesärenkaiden kumisekoitusten ja rengasrakenteiden kehitystyössä. Hakka-kesärenkaat käyttäytyvät yllätyksettömästi laajalla lämpötila-alueella, kestävät hyvin kulumista ja paikka paikoin heikkoja tieolosuhteita.


Kaikki Hakka -kesärenkaat ja Hakkapeliitta -talvirenkaat ovat Hakka-turvan piirissä. Huonon tuurin rikkoessa Hakka- tai Hakkapeliitta -renkaan korjauskelvottomaksi, korvaa maksuton Hakka-turva uuden renkaan veloituksetta.

Nokian Tyres Hakka Blue 3 – Märän tien mestari
 
Pysähtyy tarkasti märällä tiellä, vastustaa tehokkaasti vesiliirtoa

 • Erinomainen märkäpito - EU-rengasmerkinnän paras A-luokka
 • Dry Touch 3.0 -konseptin älykäs urasuunnittelu kiihdyttää veden poistumista

Tunne tasapainoinen ajotuntuma kaikissa sääolosuhteissa

 • Erinomaiset pito-ominaisuudet laajalla lämpötila-alueella
 • Tietokoneoptimoitu kosketuskuvio ja uusi Cool Blue Hybrid -kumisekoitus

Nauti mukavuudesta ja hiljaisesta ajamisesta myös karkeilla teillä

 • Hiljaisempi rengasääni – Silent MultiZone Design ja Silent Groove Design

 

Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV – Vahva märän tien mestari 

Pysähtyy tarkasti märällä tiellä, vastustaa tehokkaasti vesiliirtoa

 • Erinomainen märkäpito - EU-rengasmerkinnän paras A-luokka
 • Dry Touch 3.0 -konseptin älykäs urasuunnittelu kiihdyttää veden poistumista

Nauti vakaasta ja mukavasta ajotuntumasta

 • Tietokoneoptimoitu kosketuskuvio ja uusi Cool Blue Hybrid -kumisekoitus
 • Hiljaisempi rengasääni – Silent MultiZone Design ja Silent Groove Design

Luotettava kumppani maantiellä ja maastossa  

 • Enemmän kestävyyttä – Luja rakenne ja Aramid-sivupinta suojaa iskuilta ja viilloilta
 • Maastokynnet ja kivenpoistajat tuovat lisäpitoa ja kestävyyttä maastoon


Pääinnovaatiot:

Dry Touch 3.0 -konsepti. Tehokasta vesiliirrontorjuntaa, oivallista pitoa.
Suuri uratilavuus yhdessä syöksyurien ja Coanda-teknologian lyhentää jarrutusmatkaa märällä tiellä ja torjuu vesiliirtoa.

Syöksyurat.
(Swoop Grooves) Keskialueen ripoihin muotoillut urat imaisevat ja kiihdyttävät veden virtausta renkaan ja ajoalustan välistä ohjaten sen leveisiin pääuriin.
 
Coanda-teknologia. Veden poistumista sisäolkapäällä kiihdytetään Coanda-teknologialla. Sisäolkapään kuviopalojen kulmien kaareva, hyppyrimäinen muotoilu ohjaa veden virtausta pitkittäisurasta poikittaisuraan.
 
Silent MultiZone Design. Hiljaisempi äänitaso, tasaisempi kulumismuoto. Sisä- ja ulko-olkapäällä olevien kuviopalojen muoto ja toistuvuus renkaan kehällä on tarkasti optimoitu. Muotoilu poistaa häiritsevän melun, mikä tekee ajamisesta miellyttävää ja aikaisempaa hiljaisempaa varsinkin karkealla asvaltilla. Palajako varmistaa myös tasaisen kulumismuodon.

Silent Groove Design. Enemmän ajomukavuutta. Ajomukavuutta lisäävät pitkittäisripojen seinämässä olevat golfpallon pintakuviota muistuttavat puolipallomaiset kolot. Keksintö hillitsee ajoneuvon sisä- ja ohiajomelua. Muotoilu myös vähentää ilmanvastusta ja jäähdyttää renkaan pintaa, mikä parantaa kulumiskestävyyttä.

Aramid-vahvistetut sivupinnat. Ainutlaatuista suojaa iskuja, kuoppia ja viitoja vastaan. Aramid Sidewall -teknologian vahva ydin on aramid-kuitu, jota sivupinnan kumisekoitus sisältää. Samaa materiaalia hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä.
(Hakka Blue 3 SUV)
 
Maastokynnet. Parempaa pitoa. Olkapääalueen viistot ja suorakulmaiset ulokkeet tarrautuvat hallitusti tien pintaan, mikä parantaa veto- ja jarrutuspitoa hiekkateillä ja pehmeällä alustalla.
(Hakka Blue 3 SUV)

Kivenpoistajat. Enemmän kestävyyttä. Kivenpoistajat estävät terävien kivien takertumisen renkaan kulutuspintaan sekä kaivautumisen renkaan rakenteeseen. Kivenpoistajat lisäävät renkaan käyttöikää sekä tarjoavat lisäsuojaa ehkäisemällä renkaan runkovaurioita.
(Hakka Blue 3 SUV)

Kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator, DSI) ilmaisee uransyvyyden. Numerorivistöstä voi tarkistaa jäljellä olevan kulutuspinnan millimetreinä.
 
Infoalue. Turvallisuutta parantaa sivupinnan infoalueelta löytyvä paikka- ja painemuisti. Infoalueelle voidaan merkitä vaihdon yhteydessä oikeat paineet ja käyttöpaikka.

 

Lataa tuotekuvat ja videot: http://www.nokiantyres.com/hakkablue3PR
Tutustu lisää: Nokian Tyres Hakka Blue 3
Tutustu lisää: Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,

Tuotepäällikkö Petri Luoma, p. 010 401 7889 
[email protected]

Tuotemarkkinointipäällikkö Teemu Sainio, p. 010 401 7296
[email protected]