27. helmikuu 2001 22:00 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote 27.2.2001

ROADSNOOP KEHITTÄÄ JA KAUPALLISTAA ÄLYRENGASKONSEPTIA


Nokian Renkaat on perustanut tytäryhtiön vastaamaan älyrengaskonseptin kaupallistamisesta ja kansainvälistämisestä. Yhtiön nimi on RoadSnoop Ltd. Yhtiön tehtävänä on kehittää älyrengasteknologiaa ja edistää luodun konseptin tuotteistamista ja markkinointia. Yhtiön tuotekehityskumppanina on Flextronics International.

Lokakuussa 2000 Nokian Renkaat esitteli ensimmäisenä rengastehtaana maailmassa uuden älyrengasjärjestelmän, jonka avulla autoilija saa reaaliaikaista tietoa renkaidensa ilmanpaineesta ja lämpötilasta suoraan Bluetooth-kykyiseen matkapuhelimeensa ilman autoon asennettavia lisävarusteita.

Järjestelmä, jonka nimeksi on annettu RoadSnoop Safety System, koostuu ajoneuvon pyöriin asennettavista kevyistä antureista. Ne valvovat renkaiden ilmanpainetta ja lämpötilaa. Kuljettaja saa varoituksen alentuneesta ilmanpaineesta suoraan matkapuhelimeensa, auton ajotietokoneeseen tai esimerkiksi erilliseen näyttöön huoltoasemalla.

Tulevaisuudessa RoadSnoop mittaa myös renkaan kuluneisuutta ja tien liukkautta. RoadSnoop-tuotekokonaisuus tarjoaa jatkossa autoilijalle aivan uusia palveluja, jotka perustuvat rengastietojen, matkapuhelinverkon paikannuksen ja säätietojen hyödyntämiseen. Yhtiöllä on käynnissä lukuisia yhteistyöneuvotteluja muiden rengasalan yritysten, auto- ja laitevalmistajien sekä internet-palveluyritysten kanssa.

Ensimmäinen RoadSnoop-tuote tulee markkinoille vuoden 2002 aikana.

Lisätietoja: www.roadsnoop.com

RoadSnoop Ltd.
Johtaja Matti Karppinen, puh. +358 3 340 7634
sähköposti: [email protected]

Tuotekehitys Jukka Hakanen, puh. +358 3 340 7268
sähköposti: [email protected]

Markkinointi Tomi Lundell , puh. +358 3 340 7762
sähköposti: [email protected]