13. helmikuu 2003 10:59 kategoriassa Tuoteuutiset

Resepti suoraan luonnosta: rypsiöljyä talvirenkaan pintasekoitukseen


Nokian Hakkapeliitta 4:n kulutuspintasekoitus on koostumukseltaan ainutlaatuinen. Talvikäyttöön tarkoitetun nastarenkaan pintasekoitus sisältää kotimaista rypsiöljyä. Rypsiöljy parantaa renkaan talviominaisuuksia ja repimislujuutta. Samalla tuotteen ympäristöystävällisyys lisääntyy.

Rypsiöljy on kylmäpuristettua raakaöljyä, joka Nokian Renkaiden omassa prosessissa jalostetaan rengastuotantoon sopivaksi. Rypsiöljyn ja kumiseoksen ohella uutuustuotteen kulutuspintasekoituksessa ei käytetä lainkaan haitallisia, korkea-aromaattisia öljyjä
(polyaromaattiset hiilivedyt).

Rypsiöljy on uusiutuva luonnonvara, joka puristetaan rypsikasvin siemenistä. Rypsiöljy kuormittaa ympäristöä vähemmän kuin uusiutumattomat, maaöljystä valmistetut mineraaliöljyt. Rypsiöljy hajoaa biologisesti luonnossa.

Materiaalien kehitystyössä halutaan löytää uusia, entistä ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Nokian Renkaiden tuotekehitys tutki ja testasi perusteellisesti rypsiöljyn ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia. Kokeissa ja mittauksissa havaittiin, että rypsiöljy sopii erinomaisesti pohjoismaisiin talvirenkaisiin. Rypsiöljyn todettiin parantavan renkaiden pitokykyä ja repimislujuutta.

Renkaiden pinta- ja kumisekoitusten reseptit ovat liikesalaisuuksia. Nokian Hakkapeliitta 4:ssä käytettävää kumisekoitusta ei voi sellaisenaan yhdistää toisenlaiseen pintamalliin. Uuden talvirenkaan pintamalli ja rypsiöljypohjainen kumisekoitus toimivat ihanteellisesti yhdessä.

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. +358 3 340 7701
[email protected]


Nokian Hakkapeliitta 4 -tuotesivulle
Puhdistettuja öljyjä