2. lokakuu 2013 11:55 kategoriassa Tuoteuutiset

Rengasfoorumi 2013:


Vaihda ajoissa talvimoodiin, ettei talvi pääse yllättämäänIlmatieteen laitoksella pidetyssä Rengasfoorumissa patisteltiin autoilijoita vaihtamaan ajoissa ”talvimoodiin”. Talvirengastuksen lisäksi tarvitaan kelien ennakointia sekä oikeaa asennetta ja ajotapaa, ettei talvi pääsisi jälleen yllättämään. Rengasfoorumi on rengasalan keskeisten toimijoiden järjestämä vuosittainen tapahtuma tiedotusvälineille ja valittuun teemaan liittyville sidosryhmille.

Rengasfoorumin puheenjohtajana toiminut Jarmo Nuora johdatteli seminaariväen talven ennakointiteemaan ja herätteli keskustelua talvirenkaiden käyttösäännöksistä: ”Pitäisikö talvirenkaat olla pakollisia aina, kun on talviset kelit? Entä pitäisikö nastarenkaiden käyttö sallia meillä turvallisuusperusteisesti jo lokakuun alusta alkaen? Ja pitäisikö myös raskaan kaluston rengasmääräyksiä talvikaudelle tiukentaa?”

Tuoreen kuluttajakyselyn (YouGov Finland/Autonrengasliitto 9/2013) mukaan joka kolmas autoilija on viime vuosina vaihtanut talvirenkaisiin keliin nähden liian myöhään. Pääosin he ovat selviytyneet syksyn ensiliukkailla erityistä varovaisuutta noudattaen tai muihin kulkuvälineisiin turvautuen. ”Kyselyn perusteella arviolta 60 000 suomalaisautoilijaa on joutunut viime vuosina vaaratilanteisiin kesärenkailla ensiliukkailla ajaessaan”, Nuora toteaa.

Lisää aiheesta: http://www.autonrengasliitto.fi/index.php?id=174