28. tammikuu 2021 10:00 kategorioissa Tuoteuutiset, Yhtiöuutiset

Pohjoisten talvikelien Nokian Nordman -nastarengasuutuudet: Nokian Nordman 8 ja Nokian Nordman 8 SUV - Tasapainoista pitoa, luotettavaa menoa

Vaativien talvikelien erikoisosaaja Nokian Renkaat tuo markkinoille syksyllä 2021 uudet pohjoisten olojen Nokian Nordman -talvirenkaat. Uusi Nokian Nordman 8 -nastarengas etenee tasapainoisesti ja turvallisesti sekä jäällä että lumella. Ajotuntuma on täsmällinen ja helppo niin liukkaissa olosuhteissa kuin sulalla kelillä. Hallittua ajokäytöstä parantaa Eco Stud 8 -nastakonsepti. Nastoitusratkaisu tuo kuljettajien arvostamaa jarrutus- ja kiihdytyspitoa, lisää kulumiskestävyyttä ja maksimoi ajomukavuudesta kumpuavaa mielenrauhaa. Nokian Nordman 8:n kattavasta 13-20-tuuman kokovalikoimasta löytyy vaihtoehto niin pienempään perheautoon kuin sporttisempaankin menopeliin.

Monipuoliseen katumaasturikäyttöön kehitetty Nokian Nordman 8 SUV taltuttaa pohjoisen talven luotettavilla pito-ominaisuuksillaan. Moderni nastateknologia tuo hallitun ja kestävän pidon jäälle ja lumelle. Huolettoman matkanteon varmistaa yllätyksetön ajotuntuma. Maailman pohjoisimman rengasvalmistajan talvikäyttöön suunnatun SUV-renkaan kokovalikoima kattaa sekä isommat että pienemmät katumaasturit 15-tuumasta aina 19-tuumaan saakka. Monipuolisesta valikoimasta löytyy myös iso joukko erikoistuotteita, jotka ovat XL-merkittyjä eli renkaiden kantavuus on korkein mahdollinen.

- Nokian Nordman -talvirenkaissa autoilijoiden kaipaama talviturvallisuus ja muut ominaisuudet kuten mukavuus ja kestävyys ovat tasapainossa. Ne ovat hinta-laatusuhteeltaan oivallinen vaihtoehto suorituskyvyltään ja ääriolojen turvallisuudeltaan ehdotonta premium-renkaiden huippua edustavan Nokian Hakkapeliitta -talvirengasperheen rinnalla, Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Petri Luoma sanoo.

Kattava Nokian Nordman -talvirengasperhe on kuluttajien saatavilla rengasliikkeissä syksyn 2021 talvirengassesongissa. Uusimpien Nokian Nordman 8 -nastarenkaiden tärkeimmät markkina-alueet ovat Venäjä ja Pohjoismaat.
 
Eco Stud 8 -konsepti – vahvaa talvipitoa talviteille

Turvallisuutta vaihteleviin talvikeleihin tuo Eco Stud 8 -nastakonsepti. Nastoituskeksintö sisältää ympäristöystävällisen ankkurinastan, nastaiskua pienentävän alalaipan muotoilun sekä nastan toimintaa tehostavan ja tiekosketusta vaimentavan Eco Stud -nastatyynyn. Uniikissa nastajaottelussa jokaisen nastan paikka on tietokoneoptimoitu. Nastojen sijoittelu etenee tasaisesti yli koko kulutuspinnan maksimoiden jääpidon.
 
- Pituus- ja sivusuuntainen jääpito on hyvin tasapainossa mahdollistaen renkaan yllätyksettömän käytöksen liukkaalla tiellä ohituksissa ja kaistanvaihdoissa. Kun nastojen vaimennus on kunnossa, tienkuluma pienenee, nastojen kesto paranee ja myös ajoääni on miellyttävän hiljainen, Nokian Renkaiden tuotekehityspäällikkö Mikko Liukkula sanoo.

Tukevalla nastan kiinnityksellä kohennetaan hyvää jarrutuspitoa. Erityisen vahva kumisekoitus talvioloihin säädetyn pintakumisekoituksen alla lukitsee nastan lujasti kuviopalaan ja vakauttaa etenemistä kuivalla tiellä. Turvallisen talvipidon lisäksi kestävä kulutuspintasekoitus sietää hyvin pohjoisten karkeiden teiden rasituksia.

Moninaiset keksinnöt tuntuvat ja näkyvät talviautoilijan arjessa. Mullistava nastajaottelu ja Eco Stud 8 -konsepti synnyttävät luotettavat talviominaisuudet; hyvää jarrutus- ja kiihdytyspitoa, kulumiskestävyyttä paljaalle tielle ja ajomukavuudesta kumpuavaa mielenrauhaa.

Kaikki Nokian Nordman 8 -uutuusrenkaat myydään tehdasnastoitettuina, millä varmistetaan nastoituksen laatu ja toimivuus.

Tarkka ja pitävä ajotuntuma  Kuviopalojen suuri määrä kasvattaa pitoa parantavaa uritusta eli jäähän ja lumeen tarraavia pitosärmiä. Kooltaan pienemmät kuviopalat myös vähentävät lämmönkehitystä, mikä tuo enemmän ajokilometrejä parantuneena kulumiskestävyytenä.

Voimakasurainen pinta ja olka-alueen avonaiset palavälit puhdistuvat erinomaisesti lumesta ja sohjosta. Jarrutuspitoa tehostetaan erityisillä jarrutustehostimilla, jotka on sijoitettu kuviopalan takaosaan. Jarrutustehostimien sahalaitakuvio lisää pinta-alaa ja parantaa pitoa varsinkin lumipinnalla.

Ajonautintoa ja ajovakautta

Talvikelien vaihtelevuus on nykypäivänä hyvin tavallista – jäiset ja lumiset olosuhteet muuttuvat hetkessä loskaksi ja lämpöasteiksi. Nokian Nordman 8:n sulan tien ajokäytöstä on parannettu pintakuvion muotoilulla. Keskialueen 3D-viistotukilamellit tukevoittavat rakennetta, mikä tekee liikkumisesta varmaa, kun rengas reagoi nopeasti ja tunnokkaasti ohjausliikkeisiin. Ulkopuolen olka-alueen 3D-lukkolamellit lukitsevat kuviopalat tiekosketuksessa yhteen, mikä parantaa ajettavuutta kaarteissa ja väistötilanteissa.

Renkaan rakenteen jämäkkä vyöpaketti ei piittaa tienpinnan epätasaisuuksista. Tasaisempaa ja hiljaisempaa ajonautintoa kasvattavat sivupinnan vaimentavat komponentti- ja materiaalivalinnat, jotka vähentävät tehokkaasti auton sisätiloihin kulkeutuvaa rengasmelua.

Uusi Nokian Nordman 8 SUV – talviturvallisuutta vaativaan SUV-käyttöön

Korkeisiin ja massiivisiin katumaastureihin suunnattu Nokian Nordman 8 SUV pysähtyy ja rullaa luotettavasti oikeassa talvikelissä eli kun liikutaan jäällä, lumessa tai sohjossa. Hyvän talvipidon ja täsmällisen tiekosketuksen kaikilla alustoilla takaa Nokian Eco Stud 8 -nastakonsepti, joka räätälöitiin raskaampaan SUV-käyttöön.
 
Monisärmäinen ja leveä ankkurinasta sekä laipan muotoilu toimivat mallikelpoisesti yhteen. Nastan laipan alla oleva pehmeämpi kumisekoitus toimii nastalle jousena: vaimentaa nastan iskua, pienentää pistovoimaa ja äänitasoa.
 
- Tasapainoinen sivuttais- ja pitkittäispito ja leveä luiston raja antavat korkean SUV-auton kuljettajalle aikaa reagoida, jos auto on joutumassa sivuluisuun. Tuntuma pidon rajalla on hallittu, minkä ansiosta kuljettaja voi luottaa täysin renkaan toimintaan yllättävissäkin ajotilanteissa, Liukkula kertoo. 

Jarrutustehostimet antavat lisäturvaa

Tyylikkään Nokian Nordman 8 SUV:n symmetrinen pintamalli tukee nastojen leveää jaottelua, joka optimoi pidon ja hiljaisemman ajoäänen. Pintamallin voimakas nuolikuvio torjuu tehokkaasti sohjoliirtoa. Samalla kuvion itsepuhdistuvuus on paras mahdollinen, kun liikutaan syvässä lumessa.

Jämerän Nordman 8 SUV:in kuviopalojen suuri määrä ja voimakas 3D -lamellointi kasvattavat pitoa. Suuri joukko kuviopaloja takaa myös nastojen tarkemman ja laajemman sijoittelun. Lisäturvaa vaativiin keleihin tuovat jarrutustehostimet (Brake Booster).

Täsmällisyttä ja ajonautintoa kaikissa keleissä

Vakaata ajokäytöstä tuetaan useilla keksinnöillä. Keskialueen isot kuviopalat on yhdistetty toisiinsa voimakkaasti sidotuksi kokonaisuudeksi, mikä tasapainottaa ajotuntumaa. Olkapääalueelle kuviopalojen väliin on muotoiltu lisäksi erityinen jäykistevyöhyke (Stiffness Zone), joka tuo etenemiseen lisää täsmällisyyttä ja rauhallisuutta erityisesti kuivalla tiellä.

Kestävä ja vahva kaksinkertainen runkorakenne ja 3D-lukkolamellit parantavat ajettavuutta kaarteissa ja väistötilanteissa.

Patentoitu uransyvyysmittari lisää talviturvallisuutta

Molempien uutuustuotteiden kulutuspinnasta löytyy tuttuun tapaan Nokian Renkaiden patentoima uransyvyysmittari (DSI – Driving Safety Indicator). Lumikidetunnus eli talvikulumisvaroitin (WSI)säilyy näkyvissä neljän millimetrin uransyvyyteen asti. Lumikiteen kuluttua pois autoilijan on syytä hankkia uudet talvirenkaat riittävän turvallisuuden varmistamiseksi. Sivupinnan infoalueelta löytyy paikka- ja painemuisti.

Nokian Nordman 8 – Luotettavaa talvipitoa

  • Täsmällistä talvipitoa jäälle ja lumelle
  • Rauhallinen ohjaustuntuma
  • Hiljainen rengasääni, mukavampaa matkantekoa

Nokian Hakkapeliitta 8 SUV – Tasapainoista talvipitoa

  • Vankkaa pitoa, vakaata menoa  
  • Helppo ja yllätyksetön ajotuntuma
  • Kestävyyttä karkeille talviteille

Pääinnovaatiot – Nokian Nordman 8 & Nokian Nordman 8 SUV:

Eco Stud 8 -nastakonsepti.
Enemmän talvipitoa, ajomukavuutta ja kulumiskestävyyttä. Ympäristöystävällinen, monisärmäinen ja leveä ankkurinasta, nastaiskua pienentävä laippamuotoilu sekä nastan toimintaa tehostava ja tiekosketusta vaimentava Eco Stud -nastatyyny. 

Jarrutustehostin (Brake Booster). Parempi jarrutuspito. Jarrutuspitoa lumella on parannettu kuviopalojen takaosan jarrutustehostimilla. Jarrutustehostimien sahalaitakuvio lisää pinta-alaa ja parantaa pitoa varsinkin lumipinnalla.

3D-viistotukilamelli. Tarkempi ohjautuvuus. Keskialueen 3D-viistotukilamellit tukevoittavat rakennetta. Rengas reagoi nopeasti ohjausliikkeisiin, mikä tekee liikkumisesta varmaa ja tunnokasta.

3D-lukkolamelli. Tarkempi ajotuntuma. Ulkopuolen olka-alueen 3D-lukkolamellit lukitsevat kuviopalat tiekosketuksessa yhteen, mikä parantaa ajettavuutta kaarteissa ja väistötilanteissa.

Jäykistevyöhyke (Stiffness Zone). Enemmän ajovakautta. Olkapääalueelle kuviopalojen väliin muotoiltu jäykistevyöhyke vankistaa olkapääaluetta. Jäykistevyöhyke tuo etenemiseen lisää täsmällisyyttä ja rauhallisuutta erityisesti kuivalla tiellä. (Nokian Nordman 8 SUV) 

Tutustu lisää - Nokian Nordman 8

Tutustu lisää - Nokian Nordman 8 SUV

Lataa tuotekuvat ja videot Nokian Nordman 8 & 8 SUV

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj,
Tuotepäällikkö Mikko Järvinen, p. 010 401 7979 
[email protected]

Viestinnän asiantuntija Johanna Sauna-aho, p. 010 401 7667 
[email protected]