6. kesäkuu 2001 21:00 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote huhtikuu / 2001

NOKIAN TRAKTORINRENKAIDEN MONIPUOLINEN VALIKOIMA KATTAA PERUSTUOTTEET JA ERIKOISRENKAAT


Nokian Renkaiden ja Michelinin välinen yhteistyö on tuottanut ensimmäiset renkaat markkinoille. Nykyaikaisessa, ranskalaisten omistamassa ja johtamassa Stomil Olsztynin puolalaistehtaassa valmistettiin ensimmäinen erä Nokian-merkkisiä traktorinrenkaita. Sopimusvalmistuksen tärkein tehtävä on täydentää Nokian Renkaiden ydinosaamista tarjoamalla kapasiteettia hyvälaatuisten ja luotettavien perustuotteiden valmistamiseen.

Traktorinrenkaiden valmistuksen työnjako on selvä: Nokialla tehdään maatalouden, metsätalouden, urakoinnin ja kunnossapidon tarpeisiin soveltuvat erikoisrenkaat. Sopimusvalmistuksessa syntyvät lähinnä maatalouskäyttöön tarkoitetut perusrenkaat.

Nykykoneet vaativat renkailta virheettömyyttä

Nokian Renkaat on viime vuosina määrätietoisesti kehittänyt traktorinrenkaidensa erikoistuotevalikoimaa. Uusimmat koneet ja laitteet asettavat renkaille kovia vaatimuksia. Koneiden tehokkuus, nopeus ja suorituskyky kasvavat. Eri käyttötarkoituksiin suunniteltujen traktoreiden ajotuntuma on muuttunut rajusti. Koneet muistuttavat ajettavuudeltaan yhä enemmän autoa, joten renkaiden mahdolliset puutteet tai suoranaiset virheet paljastuvat herkästi.

Nykyaikaisiin traktoreihin asennettavien renkaiden pitää olla tasa- ja hyvälaatuisia. Niissä ei saa olla mittavaihteluita eikä 'heittoja. Renkaiden on oltava ehdottoman pyöreitä, muodoltaan täydellisiä.

Traktorit painavat aiempaa enemmän ja niiden keskinopeudet ovat kasvaneet. Renkaiden kantavuus- ja nopeusluokitusten on siksi täytettävä tiukemmat normit. Renkaiden pitää myös kestää yhä paremmin, kun traktoreilla voi ajaa entistä nopeammin.

Peltojen vuokraaminen on yleistynyt, ja siirtoajot ovat pitempiä isäntien liikkuessa tilalta toiselle. Myös metsätöissä koneita siirretään paikasta toiseen. Traktorinrenkaiden on toimittava moitteettomasti ja miellyttävästi niin maantiellä kuin savisella pellolla tai kantoisella metsätaipaleella.

Renkaat ympäristön ja tehtävän mukaan

Metsä-, pelto- ja urakointitehtävissä käytetään erilaisia traktoreita. Renkailta vaaditaan myös erikoisominaisuuksia; niiden tulee sopia eri tehtäviin ja vaihteleviin, vaativiin oloihin. Nokian Renkaiden traktorinrenkaiden valikoimassa on lukuisia erikoisrenkaita, joiden suunnittelussa
on painotettu erilaisten ympäristöjen, töiden ja tehtävien edellyttämiä ominaisuuksia. Kaikki
nämä erikoisrenkaat valmistetaan Nokialla, yhtiön omassa tehtaassa.

Luotettavat peltorenkaat

Nokian Tractor Radial on ensimmäinen Nokian-merkkinen traktorinrengas, joka valmistetaan Michelinin omistamassa Stomil Olsztynin tehtaassa Puolassa. Nokian Tractor Radial on luotettava maatalouden perusrengas, jonka vetokyky on hyvä. Pintamallinsa vuoksi rengas toimii kiitettävästi maantieajossa. Valikoimaan kuuluu 10 keskeisintä kokoa.

Nokian Tractor Radial 65-sarjan maatalousrenkaat edustavat modernia tekniikkaa ja täyttävät ansiokkaasti nykyvaatimukset. Leveä ja matalaprofiilinen rengas rullaa ajoalustalla pehmeästi ja alhaisella pintapaineella. Rengas kykenee vetämään tehokkaasti savisella ja liukkaalla pellolla.
Pintakuvio puhdistuu helposti, joten renkaan pito-ominaisuudet säilyvät hyvinä hankalissakin oloissa. Nokian Tractor Radial 65-sarjassa on kuusi kokoa.

Monipuoliset tehopuurtajat

Nokian Tractor Forestin suunnittelussa ja valmistuksessa hyödynnetään Nokian Renkaiden ylivoimaista metsäkonerengasosaamista. Metsätöissä käytettäviin traktoreihin tarkoitettu rengas kestää pistoja ja on erityisen vahva sekä kantokykyinen.

Nokian TR Forest Multiplus sopii moneen tehtävään: pellolle, metsään, urakointiin ja siirtoajoon.
Teräsvyöpaketti vahvistaa runkoa, joka kestää hyvin pistoja. Huolellisesti valittu, erityisen luja kumisekoitus ja avoin pintakuvio takaavat ainutlaatuisen vetotehon ja pitokyvyn. Nokian TR Forest Multiplus etenee helposti vaikeassakin maastossa.
Sisärenkaaton Nokian TR Forest Multiplus ei vahingoita ajoalustaa. Renkaan nopeusluokka on 65 kilometriä tunnissa.

Ensimmäinen Nokian TRI 'työkonerengasversio kehitettiin jo 1980-luvun puolivälissä. Nykymallin valmistuksessa käytetään hyväksi tuorein tekninen ja tuotekehityksellinen tietämys. Testi- ja käyttötulosten mukaan Nokian TRI kestää jopa kolme kertaa kauemmin kuin kilpailijansa.
Se muistuttaa mukavuudeltaan autonrengasta ja sopii pitkiin maantieajoihin. Pito-ominaisuudet ja kantavuus ovat loistavat. Kulmikkaan palakuvioinen rengas pitää lumipolanteella 15 % paremmin kuin perinteiset renkaat. Renkaan nopeusluokka on 65 kilometriä tunnissa.

Lisätietoja:

Markkinointipäällikkö Pertti Suuripää, Nokian Renkaat Oyj,
puh. +358 3 340 7530
sähköposti: [email protected]