14. tammikuu 2013 14:00 kategorioissa Pörssitiedotteet, Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj Pörssitiedote 14.1.2013 klo 14

Nokian-talvirengasperhe uudistuu:

Uusi Nokian-talvirengassukupolvi määrittelee talviautoilulle uudet standarditNokian Renkaiden pohjoisiin oloihin suunnattu talvirengasvalikoima uudistuu, kun ainutlaatuinen Hakkapeliitta-talvirengasperhe kasvaa kolmella uudella tulokkaalla. Maailman tunnetuin talvirengas on jo ennestään legenda kaikkialla, missä talvi ylipäänsä tunnetaan. Ydintuotteiden lisäksi Nokian Renkaat tuo markkinoille myös kaksi uutta talvirengasta Keski-Euroopan ja Pohjois-Amerikan markkinoille.

- Kyseessä on yhtiömme historian suurin lanseeraus. Uudistamme samalla kertaa suurimman osan talvirengasvalikoimastamme. Uusi, ominaisuuksiltaan vieläkin parempi Hakkapeliitta-sukupolvi jatkaa testivoittajatuotteidemme verratonta sarjaa. Odotamme innolla, että myös kuluttajat pääsevät toteamaan huippuunsa hiotut turvallisuus- ja ajo-ominaisuudet, Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Kim Gran sanoo.

Hakkapeliitta-tulokkaita suunniteltaessa keskityttiin luomaan aitoja talvirenkaita, jotka toimivat turvallisesti ja luotettavasti pohjoisen vaativissa ja vaihtelevissa oloissa kovasta pakkasesta märkään vesikeliin.

Nastallinen Nokian Hakkapeliitta 8 hallitsee täydellisesti talven kaikki olomuodot. Talvirenkaan keksijän ainutlaatuinen nastateknologia tuo ennen kokemattoman pidon jäälle ja lumelle. Uuden sukupolven nastallisen Hakkapeliitta-renkaan tuotekehityksen esikuvana oli vuonna 2009 esitelty Nokian Hakkapeliitta 7. Moninkertainen testimenestyjä pitää hallussaan alansa maailmanennätystä: yli 30 autolehtien testivoittoa vuosina 2009-2012.

Uusi nastaton talvirengas Nokian Hakkapeliitta R2 taltuttaa turvallisesti hankalimmatkin talvikelit. Uudet innovaatiot maksimoivat pohjoismaisen kitkarenkaan jääpidon, jossa Hakkapeliitta R2 on ottanut huomattavan kehitysloikan. Nokian Hakkapeliitta R2 on ainutlaatuista ajomukavuutta ja vihreämpää autoilua arvostavalle ykkösvalinta. Erittäin alhaisen vierintävastuksen rinnalla on onnistuttu kehittämään myös autoilijoiden korkealle arvostamia turvallisia käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä.

Maailman pohjoisin rengasvalmistaja tuo markkinoille myös katumaastureihin räätälöidyn nastattoman Nokian Hakkapeliitta R2 SUV -talvirenkaan. Vakaan ja jämäkän uutuustuotteen pintamalli- ja sekoitusoivallukset nostavat Nokian Hakkapeliitta R2 SUV:n ajotuntuman ja pito-ominaisuudet huipputasolle.

Nokian Renkaat esittelee Hakkapeliitta-uutuustuotteet lähiviikkoina tärkeimmille sidosryhmilleen omassa testikeskuksessaan Ivalossa. Ivalon lanseeraustapahtuman lisäksi Pohjoismaissa ja Venäjällä järjestetään omat esittelykiertueet. Kaikki Hakkapeliitta-tuotteet suunnataan yhtiön ydinmarkkina-alueille Pohjoismaihin ja Venäjälle. Renkaiden toimitukset jälleenmyyjille käynnistyvät alkuvuonna 2013.

Kevään aikana yhtiö lanseeraa myös Keski-Euroopan vaihteleviin talvikeleihin kehitetyn luotettavan Nokian WR SUV 3 -talvirenkaan yhä kasvavaan SUV-käyttöön. Uusi henkilöautoihin suunnattu Nokian WR G3 puolestaan jatkaa Nokian Renkaiden Pohjois-Amerikan markkinoille räätälöityä All Weather Plus -tuotelinjaa.

Uusien talvirenkaiden tarkat tuotetiedot julkaistaan helmikuussa.

Nokian Renkaat Oyj

Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Jakelu: NASDAQ OMX, media ja www.nokiantyres.com

Lisätietoja:

Tuotekehityspäällikkö
Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com