5. syyskuu 2006 06:59 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote 5.9.2006

Nokian Renkailta uutuudet H- ja V-nopeusluokkaan

PERINTEIKKÄÄT HAKKAPELIITAT SAAVAT RINNALLEEN UUDET HAKKA-KESÄRENKAAT


Nokian Renkaat nimeää kesätuotteensa uudelleen ja tuo markkinoille kaksi uutta kesärengasta. Arvostettujen Hakkapeliitta-talvirenkaiden rinnalle saadaan nyt Hakka-kesärenkaat. Nokian Hakka -kesärenkailta on lupa odottaa yhtä hyviä piirteitä kuin 70 vuotta talvimarkkinoita hallinneelta Hakkapeliitalta: täydellistä istuvuutta pohjoisiin oloihin. Hakka-kesärenkaiden tuotekehitystä ohjaavat samat, vankat perusarvot, joita noudatetaan Hakkapeliitta-talvirenkaita kehitettäessä.

Epätasaiset ja vaihtelevat, karheat tienpinnat ja yllättävästi muuttuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Näihin tarpeisiin Nokian Renkaat kehittää tuotteita, jotka ilmentävät aitoa Hakkapeliitta-osaamista: turvallista, pitävää otetta tiestä. Uuden Nokian Hakka -tuoteperheen esikoisina yhtiö esittelee H- (210 km/h) ja V-(240 km/h) nopeusluokkien renkaat, jotka suunnataan ydinmarkkinoille Pohjoismaihin ja Venäjälle. Hakka-kesätuotteiden myynti alkaa rengasliikkeissä keväällä 2007.

Lukuisat keksinnöt torjuvat veden vaaroja

Nokian Hakka H ja Nokian Hakka V hyödyntävät samaa huippuunsa hiottua, uutta pintamallia. Suurimmat erot ovat kumisekoituksissa ja rakenteessa. Molemmat renkaat on optimoitu toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla juuri omassa nopeusluokassaan. Korkeamman nopeusluokan Nokian Hakka V:n rakenne on jäykempi, mikä tekee tuotteesta urheilullisen. Uudet oivallukset ja tekniset ratkaisut parantavat kummankin renkaan ajoturvallisuutta ja kestävyyttä.

Epäsymmetrinen inside-outside -pintamalli torjuu tehokkaasti vesiliirtoa ja parantaa renkaiden ajettavuutta. Renkaiden kulutuspinnassa käytetään täyssilicasekoituksia, joilla saavutetaan sekä erinomainen märkäpito että erityisen alhainen vierinvastus.

Tuoreet tekniset oivallukset ehkäisevät vesiliirtoa tehokkaasti. Sisäolkapään sadevesijärjestelmän toiminta perustuu puro-jokiperiaatteeseen. Kapeat, suunnatut urat ja erityiset vedenohjaimet poistavat veden tehokkaasti kosketuspinnalta. Nokian Hakka –rengas (205/55 R 16) syrjäyttää vettä 43 litraa sekunnissa, kun auton nopeus on 75 kilometriä tunnissa, ja tien pinnalla on 10 millimetrin vesipatja.

Pääurien kiillotetut pohjat voimistavat veden soljuvaa ja nopeaa poisvirtausta renkaan ja tien välistä. Kiillotus lisää tuotteen huoliteltua ulkonäköä.

Ulko-olkapään poikittaisurat päättyvät kauhamaiseen muotoon. Tällä liikenneturvallisuutta parantavalla roiskeohjaimella vähennetään veden roiskumista auton tuulilasiin ja sivuille.

Ainutlaatuinen kiilakerrospintarakenne yhdistettynä epäsymmetriseen pintamalliin parantaa yhtäaikaisesti sekä käsittely- että märkäpito-ominaisuuksia.

Hiljainen, täsmällinen, turvallinen ajonautinto

Yhtenäinen ripa sitoo ulko-olkapään kuviopalat tukevasti toisiinsa. Kolme vahvaa ja jäykkää pitkittäisripaa ja epäsymmetrinen uramuotoilu varmistavat renkaan hyvän ja turvallisen ajotuntuman myös erittäin nopeassa ajossa. Renkaan kosketus tiehen on jämäkkä, mutta samalla herkkä ja täsmällinen.

Autoilijat edellyttävät H- ja V-nopeusluokan renkailta meluttomuutta. Hakka-uutuuksissa meluntorjuntaan on valjastettu lukuisia keinoja. Yhtenäinen ulko-olkapää hiljentää ääntä, sillä kuviopalat pysyvät vakaina eri ajotilanteissa. Pitkittäisurissa olevat kohoumat ja melukolot vaikuttavat ilmanvirtaukseen ja estävät epämiellyttävän, ujeltavan äänen syntymisen. Runkorakenteen mitoituksessa ja materiaalivalinnoissa on painotettu iskujen ja tieäänen vaimennusta.

Uudistunut kulumisvaroitin muistuttaa vesiliirtoriskistä

Hyväkuntoiset renkaat kohentavat turvallisuutta vähentämällä olennaisesti vesiliirron mahdollisuutta. Jotta autoilijoiden olisi helppo tarkkailla renkaidensa uransyvyyttä, Nokian Renkaat kehitti vuonna 1999 renkaisiin uransyvyysmittarin. Kulumisvaroittimeksi (Driving Safety Indicator, DSI) nimetty nerokas keksintö jalostuu uusissa Hakka-renkaissa entisestään. Uransyvyyttä osoittavien numeroiden lisäksi renkaissa on nyt myös vesiliirtovaroitin. Sen pisarasymboli
häviää neljän millimetrin jälkeen, mikä muistuttaa vesiliirtoriskin kasvavan huomattavasti.

Koivunlehtitunnus renkaan sivupinnassa kertoo kumisekoitusten puhtaudesta. Tuotteissa on käytetty vain puhdistettuja, matala-aromaattisia öljyjä.

Infoalueelle voidaan merkitä asennuksen yhteydessä renkaiden oikeat paineet. Oikein paineistetut renkaat lisäävät turvallisuutta, terävöittävät ohjaustuntumaa ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Maksuton Hakka-takuu rengasrikon varalle

Uuden Nokian Hakka -kesätuoteryhmän yhteydessä Nokian Renkaat laajentaa renkaidensa käyttöturvallisuutta. Yhtiö antaa uusille kesärenkailleen maksuttoman Hakka-takuun Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti, kuluttaja saa rikkoutuneen tilalle uuden samanlaisen renkaan veloituksetta. Hakka-takuu on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään kolme vuotta renkaan ostohetkestä.

Keskeiset tuoteparannukset

· tehokas vesiliirron torjunta: 43 l/s 75 km:n nopeudessa 10 mm:n vesipatjalla
· renkaan käsiteltävyys kuivalla tiellä
· märkäpito

Käytännöllistä turvallisuutta

· kulumisvaroittimen numerot kertovat pääurien syvyyden ja vesiliirtovaroittimen pisara häviää 4 mm:n jälkeen ja varoittaa vesiliirtoriskin kasvamisesta
· infokentän merkintä ilmaisee oikeat rengaspaineet, ja paikkamuisti osoittaa renkaan asennuspaikan auton alla (vrt. kausisäilytys)
· mudstopper-tiivistekehä estää hiekkaa ja likaa pääsemästä renkaan ja vanteen väliin
· vannesuoja 55-sarjaisissa ja sitä matalailmatilaisemmissa renkaissa


Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

· tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. +358 3 340 7701
· teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 3 340 7621
· www.nokiantyres.com/brand

Tuote-esittely: Nokian Hakka H
Tuote-esittely: Nokian Hakka V
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/NokianHakkaH_and_V