Nokian Renkailta uusi talvirengasperhe Keski-Euroopan kasvaville markkinoille

6. helmikuu 2007 10:08 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj
Lehdistötiedote 6.2.2007

Nokian Renkailta uusi talvirengasperhe Keski-Euroopan kasvaville markkinoille

Nokian Renkaat on kehittänyt useita uusia tuotteita Euroopan ripeästi kasvaville talvirengasmarkkinoille. Uutuudet on kehitetty vastaamaan mahdollisimman tarkasti Keski-Euroopassa asuvien kuluttajien toiveita ja tarpeita. Uutuusrenkaiden tärkein piirre on talviturvallisuus: renkaat toimivat yllätyksettömästi ja luotettavasti kaikissa keleissä.

Autoilijoiden voimistuva turvallisuushakuisuus, muuttuva liikennettä ja autoilua koskeva lainsäädäntö sekä erityisesti Itä-Euroopan kohentuva talous lisäävät talvirenkaiden ostohalukkuutta. Myös oikukkaat, vaikeasti ennustettavat talvikelit parantavat talvirenkaiden kysyntää. Vuonna 2006 Euroopan rengasmarkkinoilla myytiin n. 67 miljoonaa henkilöauton talvirengasta. Myynti kasvoi vilkkaasti: 12 % vuodesta 2005 vuoteen 2006.

Epävakaiden kelien suorituskyinen rengas

Keski-Euroopan talvikelit ovat muuttuneet yhä oikullisemmiksi. Ääri-ilmiöt yleistyvät: myrskyt, rankat lumipyryt ja vesisateet ovat tavallisia. Lämpötila vaihtelee nopeasti. Teiden pinnat voivat olla lumisia, sohjoisia, märkiä tai jäisiä.

Vaihteleviin ja vaativiin oloihin räätälöitiin suorituskykyinen henkilöauton rengas, Nokian WR, jonka erityisominaisuutena on ainutlaatuinen sohjopito. Ylivoimainen sohjopito perustuu lukuisiin teknisiin oivalluksiin: sohjokiilaan, epäsymmetriseen pintamalliin ja kiillotettuihin uriin. Testit osoittavat renkaan olevan noin 10 % tehokkaampi sohjon torjunnassa kuin kilpailijansa. Tuotekehitystyössä käytettiin sohjoliirtotestejä, jotka Nokian Renkaat loi ensimmäisenä maailmassa 1990-luvun alussa.

Sohjo-ominaisuuksia ei saavutettu uhraamalla muita hyvän, tasapainoisen talvirenkaan piirteitä. Nokian WR on erinomainen ajaa lumisella tiellä ja paljaalla asvaltilla myös korkeissa nopeuksissa. Myös märkäpitoa korostettiin rengasta kehitettäessä. Nokian WR pitää, säilyy vakaana ja pysähtyy täsmällisesti myös märällä tiellä.

Uuden talvituotteen kokovalikoima on markkinoiden laajimpia. Vähittäismyynti alkaa syksyllä 2007.

Varmuutta talviseen ammattiajoon

Turvallisuutta ja talviominaisuuksia painottavat Nokian WR C Van ja Nokian WR C Cargo on kehitetty tavara- ja jakeluautoihin. Pintamalliltaan epäsymmetrinen van-versio sopii pikkubusseihin ja kevyisiin tavarakuljetuksiin. Nuolimainen ja palarakenteinen cargo-malli on tarkoitettu raskaiden materiaalien ja kappaleiden kuljetuskalustolle.

Kiitettävä talvipito, ajovakaus ja kulutuskestävyys olivat uusien C-renkaiden kehittämisen päätavoitteita. Kevyelle kalustolle soveltuvassa van-versiossa korostuvat erityisesti ajomukavuus ja hiljaisuus.

Keski-Euroopan jakelu- ja tavara-autojen renkaat tulevat vähittäismyyntiin syksyllä 2007.

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj
Tulosyksikön johtaja Rami Helminen, puh. +358 3 340 7463
Markkinointipäällikkö Antti-Jussi Tähtinen, puh. +358 3 340 7940