27. elokuu 2002 21:00 kategoriassa Tuoteuutiset

NOKIAN RENKAILTA KAKSI KESÄRENGASUUTUUTTA HUIPPUSEGMENTTIIN


Nokian Renkaat tuo markkinoille kaksi uutta kesärengassarjaa ylimpiin suorituskykyluokkiin. Nopean ajon uutuudet Nokian NRVi ja Nokian NRY soveltuvat äärinopeuksiin ja vaativaan ajoon. Nopean ajon kesärenkaat ovat kesärenkaiden voimakkaimmin kasvava tuotesegmentti. Uutuusrenkaat suunnataan Keski-Eurooppaan, USA:han ja Pohjoismaihin. Tuotteiden kuluttajamyynti alkaa keväällä 2003.

Nokian NRVi on nopeaan ajoon suunniteltu hiljainen ja suorituskykyinen V-nopeusluokan rengas (240 km/h). Rengasta kehitettäessä korostettiin erityisesti meluttomuutta, jota on vaimennettu useilla innovatiivisilla ratkaisuilla. Renkaaseen on uutena innovaationa kehitetty myös ns. infokenttä, joka helpottaa renkaiden huoltoa ja lisää autoilijan mukavuutta. Infokenttään on mahdollista merkitä renkaan oikea ilmanpaine, jonka avulla autoilija voi renkaan paineita tarkastaessaan varmistaa oikeat painearvot. Rengasta valmistetaan 19 kokoa.

Nokian NRY on äärimmäisen suorituskykyinen rengas, jonka maksiminopeus on 300 km tunnissa. Renkaan rakenne on suunniteltu korkeisiin nopeuksiin. Renkaan pääurien hopeanharmaat raidat ilmentävät omaleimaista ja hienostunutta designia. Nokian NRY:stä on saatavana kuusi kokoa, jotka ovat mm. Mercedes-Benzin, BMV:n, Daimlerin, Jaguarin ja Cadillacin ensiasennuskokoja.

Nokian Renkaat Oyj

Raila Hietala-Hellman
Viestintäjohtaja

Lisätietoja: Tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila,
puh. (03) 340 7701.

Jakelu: HEX ja keskeiset tiedotusvälineet