29. tammikuu 2016 13:54 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Renkailla tehty työaikajoustosopimus tukee Suomen tehtaan roolin säilymistä

Lehdistötiedote 29.1.2016

Nokian Renkailla tehty työaikajoustosopimus tukee Suomen tehtaan roolin säilymistä

Nokian Renkailla on sovittu henkilöstön työaikajoustoista lähivuosiksi. Sopimuksen avulla parannetaan tuotannon joustavuutta ja yhtiön kilpailukykyä. Sopimus tukee Nokian tehtaan merkittävän roolin säilymistä myös tulevaisuudessa, niin renkaiden tuotannossa kuin uusien tuotteiden ja tuotantomenetelmien kehittämisessä.

– Rengasmarkkinoilla hankinnat tehdään yhä lähempänä sesonkia ja tämä vaikuttaa yleisesti myös renkaiden tuotantoon. On tärkeää, että tuotannon määrää voidaan säätää kysyntää vastaavaksi siten, ettei tehtaan työntekijöitä tarvitse lomauttaa. Sopimuksen tavoitteena on tehtaan joustavuuden lisääminen, laajentuvan tuotevalikoiman hallinnan parantaminen sekä kasvun ja kilpailukyvyn edellytysten parantaminen, sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta.

Henkilöautonrenkaiden tuotannon työaikajoustoista on keskusteltu henkilöstön kanssa laajasti ja sopimus allekirjoitettiin perjantaina 29.1.2016. Nyt sovitut työaikajoustot tarkoittavat sitä, että tuotannon viikkotyöaika vaihtelee kysynnän mukaisesti eri vuodenaikoina. Käytännössä työtä tehdään vähemmän vuodenvaihteessa ja enemmän ennen renkaanvaihtosesonkeja.

– Vuorotyö on aina rankkaa ja maailman parhaiden renkaiden tekeminen vaatii tarkkuutta. Kiitän Nokian tehtaamme henkilökuntaa että he ovat tässä tilanteessa valmiita lisäämään työnteon joustavuutta, Lehtoranta sanoo.

Nyt allekirjoitetun sopimuksen ajan tehtaalla on voimassa myös työsuhdeturva, jolloin ei tehdä lomautuksia eikä irtisanomisia tuotannollisista tai taloudellisista syistä. Sopimus on voimassa 30.6.2018 saakka.

Nokian Renkaat on investoinut Suomen eri toimintoihin viime vuosina keskimäärin yli 45 miljoonaa euroa vuositasolla ja investointeja on tarkoitus jatkaa samalla tasolla lähivuosina.

Yhtenä investointikohteena on Nokianvirran Energian uusi biovoimalaitos, jossa Nokian Renkaat on yksi kolmesta osakkaasta. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 45 miljoonaa euroa. Voimalaitos aloittaa toimintansa vuoden 2016 aikana ja se tulee edelleen parantamaan tehtaan kilpailukykyä sekä energiatehokkuutta.

Nokian Renkaat Oyj

Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lisätietoa: Henkilöstöjohtaja Ville Nurmi,

[email protected]

+358104017268