21. joulukuu 2021 14:41 kategoriassa Artikkelit

Nokian-tehtaalle polkaistiin viikossa pystyyn pop-up-rokotuspiste

”We care – me välitämme” on yksi Nokian Renkaiden perusarvoista. Koronatilanteen pahennuttua yhtiö päätti reagoida nopeasti tilanteeseen varmistaakseen henkilöstönsä hyvinvoinnin ja tuotannon jatkumisen keskeytyksettä. Viikossa Nokian-tehtaalle polkaistiin pystyyn väliaikainen pop-up-rokotuspiste, yhteistyössä Finla työterveyden ja Nokian kaupungin kanssa. Ensimmäiset rokotteet annettiin tiistaiaamuna.  

”Turvallisuus on Nokian Renkailla prioriteetti yksi ja henkilöstön terveys ja suojautuminen koronalta on tänä aikana keskeistä. Suomessa tilanne on huonontunut viime viikkoina rajusti. Teemme kaikkemme, että henkilöstö voisi työskennellä mahdollisimman suojassa koronalta ja välttyä sairastumisilta ja poissaoloilta. Koronan nopea leviäminen on uhka, johon reagoimme. Päätimme aloittaa koronarokotukset Nokian yksikkömme tiloissa ja mahdollistaa henkilöstölle mahdollisimman helpon rokottautumisen ja rokotesuojan kattavuuden”, kertoo johtaja Manu Salmi.

Aloite rokotuksille nopeasti pahenevassa leviämistilanteessa tuli Finla työterveydestä. Asia otettiin heti tehtaan palaverissa esille ja jo samana päivänä Manu Salmi soitti kaupungille kysyäkseen, olisiko nopea rokotuspisteen pystytys mahdollista. Kaupungilta näytettiin heti vihreää valoa.

”Haluan kiittää Nokian kaupungin johtoa ja Finla työterveyttä aloitteellisuudesta ja erinomaisesta yhteistyöstä rokotusten käynnistämiseksi. Tällaisissa tilanteissa nopea reagointikyky on ensiarvoisen tärkeää ja voi jopa pelastaa henkiä. Kannustan käyttämään tarjottua mahdollisuutta ja täydentämään rokotesarjaa tai viimeistään nyt aloittamaan rokotteiden ottamisen”, Salmi sanoo.

Yhteistyö on sujunut saumattomasti, ja Nokian Renkaiden työntekijä voi käydä ottamassa rokotuksen, vaikka asuinpaikkakuntana olisi muu kuin Nokia. Rokotuspiste avattiin tiistaiaamuna tehtaan vastaanottoaulan takana sijaitsevassa kokoustilassa, jonka edessä jonottaminen on myös mahdollista suorittaa turvavälit huomioiden.