24. syyskuu 2021 09:00 kategoriassa Artikkelit

Nokian Renkaiden Suomen-tehtaalle sopimus tuulivoimasta

Nokian Renkaat on allekirjoittanut 10 vuoden sopimuksen pohjoismaisen energiayhtiö Gasumin kanssa uusiutuvan tuulienergian toimittamisesta. Tuulisähköä käytetään Nokian-tehtaalla ja Vianorin Suomen toiminnoissa. Sähkön tuottaa uusi tuulivoimapuisto Pohjois-Pohjanmaalla, ja toimitus alkaa vuonna 2023.

Nokian Renkaat on käyttänyt täysin uusiutuvista lähteistä peräisin olevaa sähköä Suomen tehtaalla jo vuodesta 2019 lähtien. Sopimus Gasumin kanssa varmistaa vihreän sähkön saatavuuden myös tulevaisuudessa.

”Vähennämme hiilidioksidipäästöjämme kunnianhimoisten ilmastotavoitteiden mukaisesti ja tämä on jälleen yksi etappi tällä matkalla. Olemme jo asentaneet aurinkopaneeleja Nokian varastomme katolle, Yhdysvaltain-tehtaamme pysäköintialueelle ja uuden testikeskuksemme alueelle Espanjassa ”, sanoo laatu- ja vastuullisuusjohtaja Teppo Huovila.

Nokian Renkaat oli ensimmäinen rengasyhtiö, jonka ilmastotavoitteet hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi on saanut Science Based Targets -hankkeen virallisen hyväksynnän. Uusiutuvan energian voimakas kysyntä nopeuttaa investointeja tuulivoimaan ja tukee siirtymistä hiilineutraaliin yhteiskuntaan.

Suomen tuulivoimaliiton mukaan tuulivoimalla tuotetun sähkön osuus on 20-kertaistunut kymmenessä vuodessa, ja viime vuonna lähes 10 % Suomessa käytetystä sähköstä tuotettiin tuulen avulla.