4. huhtikuu 2006 07:28 kategoriassa Tuoteuutiset

Lisää turvallisia käyttökilometrejä ympäri vuoden -


NOKIAN RENKAAT UUDISTI KOKO KUORMA-AUTONRENGASVALIKOIMANSA


Kaikkien Nokian-merkkisten kuorma-autonrenkaiden valmistus siirtyi viime vuonna Espanjaan tehtaalle, jonka tuotantoteknologia on toimialan huippua. Renkaiden runkorakenne ja muotit on nyt uusittu koko tuotevalikoiman osalta. Uusi runkorakenne parantaa selvästi renkaiden ajo-ominaisuuksia ja kilometritulosta. Tukeva jalkaosa saa renkaat istumaan hyvin vanteella ja parantaa renkaiden ajettavuutta. Lisäksi renkaiden rungon pidentynyt käyttöikä ja vahva uranpohjakumi parantavat renkaan pinnoitusmahdollisuuksia selvästi aikaisempaan verrattuna.

Parantunut kulumiskestävyys tuo renkaalle lisäkilometrejä

Kaikkiin Nokian kuorma-autonrenkaisiin on valittu pohjoisiin oloihin sopivat kumiseokset, jotka pitävät liukkaalla ja toisaalta kestävät karheita tienpintojamme. Vetorenkaissa on kaksikerrosrakenne (cap/base), joka pienentää renkaan lämmönkehitystä, vähentää vierintävastusta ja lisää siten kulumiskestävyyttä. Renkaissa käytetyt pintakumiseokset ovat luonnonkumipohjaisia, ja ne on valmistettu ilman haitallisia korkea-aromaattisia öljyjä.

Uudet tuotteet NTR-861 ja NTR-844 täydentävät valikoiman

Uutuustuotteet Nokian NTR-861 ja Nokian NTR-844 kuorma- ja linja-autoihin tarjoavat kestävän ja turvallisen ratkaisun ympärivuotiseen käyttöön. Nämä talvitunnuksella M+S –merkityt renkaat voi asentaa autoon mihin vuodenaikaan tahansa. Renkaat on kehitetty ja testattu pohjoisen vaativissa olosuhteissa, ja ne korvaavat NTR-841 ja NTR-824 –tuotteet. Uusien renkaiden kehityksessä on kiinnitetty erityistä huomiota turvallisuuteen, taloudellisuuteen ja ympäristöystävällisyyteen.

Uusien renkaiden pito-ominaisuuksia eri olosuhteissa on pystytty kehittämään, vaikka kulumiskestävyyttäkin on olennaisesti parannettu. Pintamallikuvio on toteutettu Nokian Spiral Sipe System –lamellointiin perustuvalla uudella tekniikalla. Kuvion kulumisen myötä lamellointi muuttuu asteittain niin, että rengas säilyttää hyvät pito- ja ajo-ominaisuutensa mahdollisimman pitkään. Pintamallin leveät ja polveilevat urat lisäävät kuvion puhdistuvuutta kaikilla keleillä. Renkaan tasainen pintapaine ja olkapääalueen lamellointiratkaisut parantavat renkaan kulumismuotoa oleellisesti. Lisäksi ajoääntä on pystytty vähentämään aikaisempaan verrattuna.

Koot ja saatavuus

Uudet tuotteet tulevat myyntiin vaiheittain huhti-syyskuun 2006 aikana. Uudet koot ovat:

- 315/80R22.5 NTR-861 saatavilla 4/2006
- 295/80R22.5 NTR-861 saatavilla 5/2006
- 275/70R22.5 NTR-844 saatavilla 7/2006
- 385/65R22.5 NTR-844 saatavilla 9/2006

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

Markkinointipäällikkö Ari Maunula, kuorma-autonrenkaat
puh. (03) 340 7521, [email protected]

Tuotepäällikkö Teppo Siltanen, kuorma-autonrenkaat
puh. (03) 340 7709, [email protected]

Kuvat: http://nokian.materials.fi/ntr

Nokian Renkaiden kuorma-auton rengasvalikoima