14. syyskuu 2020 13:00 kategorioissa Yhtiöuutiset, Artikkelit

Nokian Renkaat sponsoroi nokialaista golflupausta Sami Välimäkeä U.S. Openissa

Golfkomeetta Sami Välimäki on ponnistanut Nokialta U.S. Openiin, ja me olemme ylpeitä saadessamme olla matkassa mukana. Samin elämään golf on kuulunut jo viisivuotiaasta, eikä nuori lupaus lopeta, ennen kuin on maailman paras.

Nokian Renkaiden historia alkoi vuonna 1898, ja tasan 100 vuotta siitä nokialaiseen Välimäen perheeseen syntyi poika, Sami. Sami Välimäestä on sittemmin kasvanut golfin superlupaus, ja tänä syksynä olemme ylpeitä voidessamme sponsoroida Nokian omaa poikaa hänen osallistuessaan yhteen golfin kovimmista turnauksista, U.S. Openiin.

Golfausta viisivuotiaasta saakka

Sami aloitti ammattilaisuransa 21-vuotiaana vuonna 2019. Nuoresta iästään huolimatta Sami on niittänyt runsaasti menestystä, saavuttaen ensimmäisen kansainvälisen voittonsa jo 15-vuotiaana. Samin vaikuttava matka golfammattilaiseksi alkoi itse asiassa jo lapsena.

- Vanhempani golfasivat, ja olin heidän kanssaan kentällä jo viisivuotiaana. Green cardini sain 7-vuotiaana.

Päätös ammattilaisurasta oli lopulta helppo.

- Se oli pitkänajan tavoitteeni, ja odotimme vain oikeaa hetkeä. Lopulta minulla ei vain ollut amatööritasolla enää mitään saavutettavaa, Sami summaa.

Kunnianhimolla, kovalla työllä - ja sisulla

Salaisuus Samin menestyksen takana on lopulta yksinkertainen: kunnianhimo ja kova työ. Sami myös huomauttaa, että taustatyön tekeminen on tärkeää:

- Tiesin koko ajan millä tasolla minun tulee sillä hetkellä pelata. Kun saavutin sen, siirryin tavoittelemaan seuraavaa tasoa.

Suomalainen sisu on myös avittanut tärkeillä hetkillä.

- Tunnen, että suomalaisuudestani on ollut etua. Olemme pieni maa, ja minulla on kova näytöntahto. Lisäksi tuntuu, että olen saanut koko kansan kannatuksen tuekseni. Se tuntuu hienolta ja antaa energiaa kentälle, Sami kertoo.

Maailman parhaaksi

U.S. Open on erityinen kisa Samille, mutta siihen valmistuminen ei eroa tavallisesta treenistä. Tyypillistä treenipäivää Samilla ei ole, mutta kisaviikot sujuvat yleensä samalla kaavalla: maanantaista torstaihin tutustutaan rataan ja pelataan tietty määrä harjoituskierroksia. Lisäksi Samilla on fysiikkavalmentaja apunaan. Samin tavoite U.S. Openin suhteen on selvä:

- Haluan pelata neljä hyvää kierrosta ja edetä jatkoon. Haluan pelata voitosta.

 Kunnianhimoinen nuori golfaaja tietää myös mitä haluaa pitkällä tähtäimellä saavuttaa.

- Haaveeni on olla maailman paras jonain päivänä.

Nokialainen Sami Välimäki tähtää maailman huipulle

Mielenrauhaa kentällä ja kentän ulkopuolella

Jos kentällä tulee vastaan hankala tilanne, Samin taktiikka mielenrauhaan on keskittyä hetkeksi johonkin muuhun.

- Peliin keskittyminen vie paljon energiaa, joten väylien välillä juttelen caddyni kanssa jostain ihan muusta, jotta saan mieleni hetkeksi pois pelistä. Se rentouttaa, Sami sanoo.

Kentän ulkopuolella Sami rentoutuu pelaamalla tietokonepelejä, ja myös kalastaminen on nuoren golfarin mieleen:

- Nautin kun pääsen luontoon, pois hälinästä.

Nokialainen menestystarina

Maailman kentillä reissaava Sami puhuu synnyinkaupungistaan lämmöllä.

- Minulla on paljon ystäviä ja perhettä Nokialla, joten käyn siellä usein vaikka muutin pois pari vuotta sitten. Käyn myös paljon Nokian golfkentällä.

Nokian Renkaiden punatiilinen pääkonttori ja tehdas kaupungin keskustassa on ollut osa Samin elämää lapsuudesta asti.

- Minulle on tärkeää, että yhtiö tulee juuri Nokialta. Ensimmäisen autoni renkaat olivat jo nokialaiset, Sami muistelee. – Olen todella iloinen ja ylpeä saadessani Nokian Renkaiden tuen.

U.S. Open Championships -golfturnaus pelataan 14.-20.9.2020 Mamaroneckissa, New Yorkin osavaltiossa. Toivotamme Samille mitä suurimmat tsempit, yhdeltä nokialaiselta toiselle!