14. kesäkuu 2023 10:18 kategoriassa Artikkelit

Nokian Renkaat luo kestävää omistaja-arvoa uuden kasvustrategiansa ja päivitettyjen taloudellisten tavoitteidensa mukaisesti

Nokian Renkaat järjesti pääomamarkkinatilaisuuden huhtikuussa 2023. Nokian Renkaiden talousjohtaja Teemu Kangas-Kärki kertoi tapahtumassa yhtiön uusista taloudellisista tavoitteista sekä siitä, miten yhtiö luo kestävää arvoa osakkeenomistajilleen.

”Nokian Renkaat keskittyy jatkossakin houkutteleviin niche-segmentteihin, kuten premium-talvirenkaisiin, joissa on hyvät katteet. Meillä on selkeä suunnitelma kasvun ja kannattavuuden palauttamiseksi henkilöautorenkaiden liiketoiminnassa, raskaiden renkaiden puolella odotamme vahvan kasvun jatkuvan ja kannattavuuden paranevan entisestään pitkällä aikavälillä”, Nokian Renkaiden talousjohtaja Teemu Kangas-Kärki kertoo.

”Tämä yhdistettynä huippuluokkaisiin tuotteisiimme sekä tuottaviin, tehokkaisiin ja vastuullisiin tehtaisiimme tekevät Nokian Renkaista houkuttelevan kohteen sijoittajille”, Kangas-Kärki jatkaa.

Strategiset hankkeet käynnissä kapasiteetin lisäämiseksi

Vetäydyttyään Venäjältä maaliskuussa Nokian Renkaat investoi nyt uuteen tuotantokapasiteettiin. Yhtiön strategiset kasvuhankkeet ovat:

  • kapasiteetin kasvattaminen Suomessa
  • Yhdysvaltain-tehtaan ylösajon loppuunsaattaminen
  • uuden tehtaan rakentaminen Romaniaan
  • oman tuotannon tukeminen sopimusvalmistuksella

Samalla yhtiö jatkaa innovatiivisten tuotteiden ja palveluiden tarjoamista asiakkailleen ydinmarkkinoillaan Pohjoismaissa, Pohjois-Amerikassa ja Keski-Euroopassa.

”Meillä on tällä hetkellä kaikkien aikojen vahvin tuotevalikoima. Pitkän aikavälin menestyksemme pohjautuu laadukkaisiin, turvallisiin ja vastuullisesti tuotettuihin renkaisiin. Talvirenkaat ovat edelleen ydinliiketoimintaamme, vaikka all season -renkaiden osuus tulee kasvamaan nykyisestä ja lyhyellä aikavälillä kesärenkaiden osuus laskee rajallisen toimituskyvyn vuoksi.”

Sähköautojen ja katumaastureiden määrä markkinoilla kasvaa jatkuvasti, mikä lisää isompien vannekoon renkaiden kysyntää.

”Tähän kysyntään pystymme vastaamaan uuden tuotantoverkoston kautta ja kehittämällä kuhunkin markkinaan entistä paremmin soveltuvia tuotteita. Tuotteiden ohella kehitämme ja uudistamme yhtiömme prosesseja ja järjestelmiä, mikä myös osaltaan auttaa vastaamaan asiakastarpeisiin sujuvammin mutta parantaa samalla operatiivisen toimintamme kustannustehokkuutta”, Kangas-Kärki kertoo.

Vahva tase mahdollistaa osingonmaksun

Nokian Renkaiden pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet ovat 2 miljardin euron liikevaihto, segmentit yhteensä liikevoittomarginaali noin 15 % sekä nettovelan ja segmentit yhteensä käyttökatteen suhde 1–2. Yhtiön osinkopolitiikka pysyy muuttumattomana: Nokian Renkaiden tavoitteena on jakaa nettovoitostaan vähintään 50 % osinkoina.

”Kun katsomme taaksepäin, olemme ylittäneet tämän tavoitteen viime vuosina ja haluamme yltää osingonjakotavoitteeseemme myös jatkossa.”

Nokian Renkaiden taloudellinen asema on vakaa ja tase vahva. Venäjään liittyneen maariskin poistuttua Nokian Renkaat voi hyödyntää nyt tasettaan joustavammin.

”Vahvan taseen kautta meillä on taloudelliset edellytykset toteuttaa kasvustrategiaamme ja luoda omistaja-arvoa pitkäjänteisesti. Tämä on yksi vahvuuksistamme, kun rakennamme uutta Nokian Renkaita”, Kangas-Kärki toteaa.

Teemu Kangas-Kärjen vuoden 2023 pääomamarkkinatilaisuudessa pitämä englanninkielinen esitys on katsottavissa täällä.