12. kesäkuu 2013 12:09 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Renkaat julkaisi yritysvastuuraporttinsaNokian Renkaat julkaisi historiansa ensimmäisen GRI-ohjeistuksen (Global Reporting Initiative) mukaisesti laaditun yritysvastuuraportin, joka kuvaa konsernin vastuuohjelman tavoitteita, suunnitelmia, tehtyjä toimenpiteitä ja tuloksia vuonna 2012. Lisää perspektiiviä raporttiin on tuotu avaamalla Nokian Renkaiden toimintaa myös lähivuosien osalta.

– Olen erittäin tyytyväinen, että laajensimme kattavan ympäristöselontekomme GRI-ohjeistuksen mukaiseksi vastuullisuusraportiksi. Se lisää entisestään toimintamme läpinäkyvyyttä ja avoimuutta sekä tarjoaa hyvän mahdollisuuden seurata toimintaamme ja tekemiemme asioiden vaikutusta ympäröivään maailmaan, kertoo toimitusjohtaja Kim Gran.

Nokian Renkaat oli ensimmäinen rengasvalmistaja maailmassa, joka luopui korkea-aromaattisten HA-öljyjen käytöstä omassa tuotannossaan. Ympäristöasioiden ja rengasalan vastuullinen edelläkävijä tuokin yritysvastuuraportissaan esiin kattavasti myös tuotevastuuseen liittyviä asioita sekä huomioi tuotteiden koko elinkaaren aikaisen vaikutuksen.

Alhaisen vierintävastuksen ja korkean märkäpidon renkaiden osuus tuotevalikoimassa sekä menestys lehtitesteissä ovat uusia indikaattoreita, joita ei ole aikaisemmin yhtiön ympäristöselonteoissa julkaistu. Vuonna 2012 polttoaineenkulutusta alentavien erityisen alhaisen vierintävastuksen renkaiden osuus oli jo 44 prosenttia. Nokian Renkaiden kesärengastuotteista 88 prosenttia kuuluu erittäin korkean märkäpidon kategoriaan. Nokian-merkkiset renkaat menestyivät kauden 2011–2012 riippumattomissa lehtitesteissä huikeasti: ne kaappasivat ykköstilan yli puolessa kaikista testeistä. Myös henkilöstön hyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen liittyviä asioita tuodaan kattavasti esiin.

– Vastuullisuusnäkökohtien ja toimintamme kehittäminen ovat meille tärkeitä asioita. Uskon, että pystymme menestymään ja kehittämään toimintaamme vastuullisesti haastavasta kansainvälisestä markkinatilanteesta huolimatta. Kannattava kasvu tuo yrityksellemme menestystä ja taloudellista voittoa, mikä taas lisää hyvinvointia ympärillämme aina sijoittajista henkilöstöön, toimitusjohtaja Kim Gran summaa.

Nokian Renkaiden Nokian-tehdas on ollut sertifioitu EU:n Eco Management and Audit Schemen (EMAS) mukaisesti vuodesta 1997 alkaen. Yhtiö on valottanut konsernin toimintaa laajasti säännöllisesti julkaistussa EMAS-ohjelman mukaisissa ympäristöraporteissa. Uusi laajempi yritysvastuuraportti korvaa aiemman EMAS-ympäristöraportin.

Nokian Renkaat Oyj
Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Lue lisää:
Yritysvastuu ja ympäristö: www.nokianrenkaat.fi/ymparisto_ja_turvallisuus
Rohkeita tekoja ympäristön hyväksi: www.nokianrenkaat.fi/ymparisto

www.nokianrenkaat.fi

www.facebook.com/nokianrenkaatsuomi
www.youtube.com/NokianTyresCom
www.twitter.com/NokianTyresCom
www.linkedin.com/company/nokian-tyres-plc