5. huhtikuu 2016 19:43 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Renkaat julkaisi vastuullisuusraporttinsa vuodelta 2015

Nokian Renkaat Oyj          

Lehdistötiedote 5.4.2016

Nokian Renkaat julkaisi vastuullisuusraporttinsa vuodelta 2015

Nokian Renkaat Oyj on julkaissut vastuullisuusraporttinsa vuodelta 2015. Vastuullisuusraportti on luettavissa suomeksi ja englanniksi yhtiön verkkosivuilta osoitteesta www.nokianrenkaat.fi/yritys/vastuullisuus.

Raportin pohjana on kansainvälinen ja laajasti käytetty GRI G4 -ohjeisto, jossa vastuullisuus jaetaan kolmeen pääryhmään (taloudellinen, ympäristö ja sosiaalinen vastuu) sekä niiden eri alakohtiin. Nyt julkaistu raportti on Nokian Renkaiden kolmas GRI-raportti, ja laadunvarmistuksen vahvistamiseksi se on myös ensimmäistä kertaa ulkopuolisen tahon varmentama.

Helmikuussa 2016 Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta kertoi lehtihaastattelussa, että yhtiön sisäisessä tarkastuksessa oli tullut ilmi ongelmia lehtitestauskäytännöissä.
– Viime vuonna yksi Nokian Renkaiden sisäisen auditoinnin kohteista oli tuotekehitys. Tutkinnan yhteydessä havaitsimme epäkohtia lehtitestauskäytännöissämme. Kun tulokset varmistuivat, halusimme kantaa vastuumme ja kerroimme löydöksistämme oma-aloitteisesti julkisuuteen alkuvuodesta 2016. Pyysimme anteeksi, sillä menneisyyden toiminta oli periaatteidemme vastaista. Läpinäkyvyys ja vastuullisuus antavat parhaat lähtökohdat yhtiömme kehittämiselle, toteaa Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Ari Lehtoranta vuoden 2015 vastuullisuusraportissa.

Raportissa kerrotaan Nokian Renkaiden vastuullisuuden prosesseista. Vastuullisuussivusto sisältää myös yhtiön testirengaspolitiikan.

Testirengaspolitiikan uudistaminen on osa Nokian Renkaiden vastuullisuustyötä, jota kehitettiin raportointikauden aikana: huhtikuussa 2015 aloittanut uudistunut vastuullisuustyöryhmä on käynnistänyt yli 50 eri vastuullisuuteen liittyvää projektia, jotka kestävät vuoteen 2017 saakka.

Tilikauden aikana yhtiö liittyi myös ulkopuolisiin, vastuullisuutta edistäviin hankkeisiin. Kemianteollisuuden Responsible Care -ohjelma kattaa kaikki kestävään kehitykseen liittyvät liiketoiminnat. Joulukuussa 2015 Nokian Renkaat allekirjoitti YK:n Global Compact -aloitteen ja rekisteröityi aloitteen tukijäseneksi. Lisäksi yhtiö osallistuu luonnonkumin kestävän kehityksen aloitteeseen (SNR-i, IRSG), jonka tavoitteena on kehittää luonnonkumin kestävää kehitystä toimitusketjun kaikissa vaiheissa ja sitouttaa toimitusketjun kaikki toimijat yhteisiin tavoitteisiin.

– Teemme entistä vahvemmin töitä luottamuksen kasvattamiseksi sekä kehittääksemme toimintaamme koko vastuullisuuden saralla. Oman esimerkkimme lisäksi haluamme vaikuttaa kaikin keinoin siihen, että koko teollisuudenala kehittyisi läpinäkyvämmäksi, sanoo toimitusjohtaja Lehtoranta.

Lisätietoja: Laatu-, vastuullisuus- ja ICT-johtaja Teppo Huovila, p. 010 401 7701, [email protected].

Nokian Renkaat Oyj

Antti-Jussi Tähtinen
Markkinointi- ja viestintäjohtaja

Jakelu: media ja www.nokiantyres.com