30. elokuu 2006 10:30 kategoriassa Tuoteuutiset
Nokian Renkaat Oyj
Lehdistötiedote 30.8.2006

Nokian Raskailta Renkailta ainutlaatuinen uutuustuote:

NOKIAN FOREST RIDER -METSÄKONEENRENGAS ON UUSIMMAN RENGASTEKNOLOGIAN TAIDONNÄYTE


Nokian Renkaat tuo ensimmäisenä rengasvalmistajana maailmassa markkinoille aivan uudenlaisen radial-rakenteisen metsäkoneenrenkaan, Nokian Forest Riderin, joka on tarkoitettu keskikokoisiin tavaralajimenetelmän metsäkoneisiin. Nokian Forest Rider edustaa uusinta rengasteknologiaa metsäkoneenrenkaiden alalla. Yhdistämällä patentoidun sivupistosuojan vyörengasrakenteeseen Nokian Raskaiden Renkaiden tuotekehitys ratkaisi suurimman haasteen, joka on ollut tähän asti vyörengasrakenteen käytön esteenä tavaralajimenetelmän metsäkoneissa.

Nokian Forest Riderin kestävyyden salaisuus on patentoitu sivupistosuojaus, joka tekee tuotteesta kestävän ja turvallisen. Kenttätestien mukaan renkaan veto- ja etenemiskyky ovat selvästi paremmat kuin perinteisessä metsäkoneen ristikudosrenkaassa. Kuten kaikki Nokian Raskaiden Renkaiden tuotteet, myös Nokian Forest Rider on ha-öljytön. Ilman korkea-aromaattisia öljyjä valmistetut tuotteet ovat osoitus modernin teknologian mahdollisuuksista uudessa kokonaisvastuullisuutta arvostavassa maailmassa.

Ensimmäinen Nokian Forest Rider –koko on 710/45 R26.5 ja se tulee myyntiin lokakuussa 2006. Tuote on tarkoitettu kaikille Nokian Raskaiden Renkaiden päämarkkinoille eli Pohjoismaihin, muualle Eurooppaan ja USA:han.

Nokian Raskaat Renkaat on erikoisrenkaiden erikoisosaaja, jonka merkittävin tuotesegmentti on metsäkoneenrenkaat. Nokian Raskaat Renkaat kehittää renkaita Pohjoismaissa kehitetyn tavaralajimenetelmän metsäkoneisiin, ja tällä alueella yhtiö on markkinajohtaja maailmassa. Raskaiden Renkaiden tuotevalikoimaan kuuluu lisäksi maatalousrenkaita ja erilaisten työkoneiden renkaita. Nokian Raskaat Renkaat -yksikön liikevaihto vuonna 2005 oli 76,2 miljoonaa euroa. Yksikön liikevaihto on viime vuosina kasvanut erittäin voimakkaasti.

Lisätiedot:

Antero Turunen
Johtaja, Nokian Raskaat Renkaat Oy
puh. (03) 340 7231

Lisätietoja ja kuvia Nokian Forest Rider -renkaasta osoitteessa www.nokiantyres.com/brand

Nokian Forest Rider -tuotesivulle tästä