16. lokakuu 2003 09:25 kategoriassa Tuoteuutiset

NOKIAN NRVi SUV, KAUPUNKIMAASTURIRENGAS – TURVALLISUUDEN JA MUKAVUUDEN TASAPAINOANokian Renkaiden kaupunkimaastureiden rengasvalikoima laajenee suorituskykyisiin kesärenkaisiin. Nokian NRVi SUV kehitettiin eurooppalaiskuluttajien makuun ja tarpeisiin. Mausteeksi lisättiin pohjoista osaamista: vaativien ääriolojen tuntemusta ja hallintaa. Tulokseksi saatiin huippuluokan tuote, joka keskittyy turvallisuuteen ja ajomukavuuteen.

Rengasta valmistetaan V- (240 km/h) ja W-nopeusluokkaan (270km/h).
Vuonna 2004 kuluttajamyyntiin tuleva uutuus suunnataan Euroopan markkinoille, Pohjoismaihin, Venäjälle ja USA:han.

Kuluttajat hankkivat yhä enemmän tila-autoja ja kaupunkimaastureita. Maastoautoihin eli SUV- (Sport utility vehicle) ja nelivetoautoihin sopivien renkaiden myynti on kasvanut tasaisesti viimeisen viiden vuoden aikana. Vuonna 1998 Euroopassa myytiin 2,5 miljoonaa SUV-rengasta. Viime vuonna (2002) myynti ylsi jo tuplamäärään: 5 miljoonaan renkaaseen. Tiedoista puuttuvat Venäjän myyntiluvut (Lähde: Europool).

Erikoisrengas mittatilaustyönä


Isokokoiset ajoneuvot tarvitsevat rakenteellisesti vahvat ja kantavat renkaat. Tehokkailla maastureilla ajetaan usein lujaa, mikä asettaa renkaille kovia vaatimuksia. Niiden ajotuntuman tulee olla tarkka, niiden tulee kantaa suuria kuormia, niiden tulee toimia äärinopeuksissa ja olla turvallisia. Lisäksi kuljettajat edellyttävät renkailta henkilöautomaista mukavuutta ja äänettömyyttä.

Maasturin omistaja arvostaa myös tyylikästä ulkonäköä: näyttävien vanteiden ja hyvännäköisten renkaiden yhdistelmää. Nokian NRVi SUVin kehitystyössä tähdättiin ajomukavuuden ja turvallisuuden harkittuun tasapainoon.

Renkaasta keskityttiin luomaan asvaltti- ja hiekkateiden kevyesti rullaava kulkija, joka toimii luotettavasti ja yllätyksettömästi hankalissakin oloissa. Painavan kulkuneuvon renkaiden pitää välittää kuljettajalle tarkka ja varma tietuntuma. Kuljettajan täytyy kokea, että auto pysyy vakaasti hallinnassa myös jyrkissä kaarteissa ja äkillisissä ohjausliikkeissä.

Varmuutta ja mukavuutta vaativaan ajoon


Nokian Renkaiden Keski-Euroopassa ajamat monipuoliset testit ja kilpailijavertailut osoittavat, että uusi rengas on erittäin suorituskykyinen myös ääritilanteissa. Renkaan täyssilicasekoitus on optimoitu suurikokoisten ja raskaiden ajoneuvojen käyttöön. Pintasekoituksen ansiosta renkaan märkäpito on erinomainen, mikä parantaa merkittävästi ajoturvallisuutta.

Uutuuden moderni pintamalli muistuttaa Nokian V-nopeusluokan henkilöautonrengasta.


Keskialueen epäsymmetrinen viuhkakuvio tekee renkaasta helposti rullaavan ja viivytyksettä reagoivan. Nokian NRVi SUVin olka-alue on käännetty S-kuvioon. S-geometriset kuviopalat tasaavat olkapääalueen rasitusta, mikä on ihanteellista, kun ajokki on raskas ja pyöräkuorma suuri. Tällä varmistetaan tasainen kulumismuoto. Jokaisen koon kantavuusluokitus on XL.

Nokian NRVi SUV on pyörimissuunnaltaan määrätty, mikä ehkäisee vesiliirtoa tehokkaasti. Rengas koskettaa tietä tarkasti ja pehmeästi, jolloin jarrutusteho paranee ja rengas kestää pitkään.

Nokian NRVi SUV on hiljainen. Rengasääntä on vaimennettu uudella uramuotoilulla. Pääurien pohjissa olevat kohoumat ja kuviopalojen kolot vaimentavat melua olennaisesti. Renkaan ohiajo- ja ohjaamomelu on vähäistä ja sävyltään miellyttävää.

Jalka-alueen uudistettu rakenne tekee renkaan helposti asennettavaksi. Tiivistekehä suojaa renkaan ja vanteen väliä epäpuhtauksilta. Renkaassa on entistä tehokkaampi, aivan uusi kaksoisvannesuoja, joka ehkäisee vannevaurioita esimerkiksi pysäköitäessä lähelle jalkakäytävän reunaa.

Renkaan sivupinnassa olevaan infokenttään voi merkitä renkaan oikean ilmanpaineen ja muistutuksen renkaan asennuspaikasta. Keskipinnan kulumisvaroitin ilmoittaa pääurien syvyyden millimetreinä. Rengas on turvallinen, kun uransyvyys on vähintään 3-4 mm.


Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

·tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. +358 3 340 7701
·teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 3 340 7621

Koot:
215/65R16 102 V XL
235/65R17 108 V XL
255/65R16 113 V XL
265/65R17 116 V XL
235/60R18 107 V XL
255/60R18 112 V XL
255/55R17 108 V XL
275/55R17 113 V XL
255/55R18 109 W XL
255/50R19 107 W XL*
275/40R20 106 W XL*

* vähittäismyyntiin 2005

Tästä Nokian NRVi:n tuotesivulle