4. joulukuu 2006 11:53 kategoriassa Tuoteuutiset

NOKIAN NOKTOP -UUTUUSPINNOITTEILLA ENTISTÄ PAREMPI AJOTULOS


Kulutuskestävä Nokian Noktop 45 –uutuuspinta raskaaseen ajoon


Nokian Renkaat on kehittänyt uuden vetopinnan pohjoismaisille karheille teille, vaativiin olosuhteisiin ja käyttökohteisiin. Kestävä ja hiljainen Nokian Noktop 45 soveltuu erityisen hyvin vaihtelevaan ajoon keskipitkille ja pitkille matkoille. Pinnoite toimii mainiosti myös yhdistetyssä maantie- ja maastoajossa.

Nokian Noktop 45:n kumisekoituksessa on panostettu erityisesti kulumiskestävyyteen, joten uutuuspinnoitteella voidaan saavuttaa parempi kilometritulos kuin edellisen sukupolven tuotteilla. Pinnoitteen kuviopalojen muotoilun ansiosta pinta kuluu tasaisesti. Pinnoitteen ominaisuuksiin kuuluvat myös vähäinen lämmönkehitys ja alhainen vierintävastus. Nokian Noktop 45 on vakaa ajettava ja ajoääneltään hiljainen pinnoite.

Nokian Noktop 45:n uransyvyys on 21 mm. Tuotteessa on kulumisvaroitin (DSI = Driving Safety Indicator), jonka avulla käyttäjä näkee heti, montako millimetriä kulutuspintaa on jäljellä.

Nokian Noktop 45 on turvallinen ja ympäristöystävällinen tuote. Se valmistetaan pohjoisiin oloihin kehitetyistä kumisekoituksista, joissa ei ole haitallisia korkea-aromaattisia öljyjä. Tuote korvaa aiemman Nokian Noktop 66 –pinnoitteen.

Tuote on toimitusvalmiina vuoden 2007 alusta. Myynnissä ovat yleisimmät leveydet 250, 260 ja 275 mm.

Uudistettu Nokian Noktop 40 entistä kestävämpi


Suosittuun Nokian Noktop 40 -vetopintaan on kehitetty kumiseos, jonka ansiosta tuotteen ajotulos on entistä parempi. Pinnoite on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön, erityisesti busseihin ja pitkän matkan rahtiliikenteeseen. Tuote soveltuu hyvin myös matalailmatilaisiin runkoihin.

Nokian Noktop 40:n erittäin alhainen lämmönkehitys ja vähäinen vierintävastus pitävät renkaiden osalta ajoneuvon polttoaineenkulutuksen kurissa. Pinnan ajoääni on hiljainen, mittausten mukaan 3 desibeliä alhaisempi kuin muilla vastaavilla tuotteilla. Tasaisen kulumismuodon vuoksi pinnan ajo-ominaisuudet pysyvät hyvinä koko sen käyttöiän.

Nokian Noktop 40:n kokovalikoimaan kuuluvat leveydet 220-290 mm. Uudistettu tuote on saatavilla vuoden 2007 alusta.Lisätietoja:


www.nokiatyres.com/noktop

Kuvat: nokian.materials.fi

Nokian Renkaat Oyj
Markkinointipäällikkö Ari Maunula, Kuorma-autonrenkaat
puh. (03) 340 7521, [email protected]

Tuotepäällikkö Teppo Siltanen, Kuorma-autonrenkaat
puh. (03) 340 7709, [email protected]