18. syyskuu 2012 12:18 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian Noktop Hakkapeliitta F – Ylivoimaista pitoa perävaunun renkaisiin kaikissa talviolosuhteissaNokian Noktop Hakkapeliitta –tuotesarja jatkaa kasvuaan, kun Nokian Renkaat esittelee markkinoiden ensimmäisen talvipinnan leveisiin perävaunun renkaisiin. Uusi Nokian Noktop Hakkapeliitta F tuo perävaunun renkaisiin hakkapeliittamaisen pidon yhdistettynä erinomaiseen kulumiskestävyyteen. Uusi pinta on suunniteltu erityisesti 445/45R19.5-kokoisiin runkoihin.

Nokian Noktop Hakkapeliitta F –pinnoituspinta on omiaan etenkin mataliin perävaunuihin, joilla ajetaan kansainvälistä rahtiliikennettä vaativissa ja vaihtelevissa pohjoisissa oloissa. Tämä perävaunupinta takaa erinomaisen pidon kelissä kuin kelissä, sillä Nokian Renkaiden kehittämä Spiral Sipe System –lamellointitekniikka varmistaa sille ensiluokkaiset pito-ominaisuudet.

- Pinnan ainutlaatuisen tiheän kuvioinnin ja voimakkaasti polveilevien urien ansiosta pintakuviossa on lukemattomia teräviä särmiä, jotka pureutuvat alustaan kuin alustaan. Renkaan pitoa parantaa entisestään se, että leveiden urien ansiosta sen puhdistuvuus lumesta ja sohjosta on erinomainen, kertoo Nokian kuorma-autonrenkaiden tuotekehityspäällikkö Teppo Siltanen.

Ympäristölle ja kukkarolle ystävällisiä ajokilometrejäNokian Noktop Hakkapeliitta F -renkaan pintakuvio perustuu tiheään lamellointiin, jonka avulla vältetään palakuvioille tyypillinen hammastuminen. Tämän ansiosta renkaan kulumismuoto on erittäin tasainen, mikä tuo renkaalle lisää käyttökilometrejä.

Nokian Renkaiden kehittämä pintakumiseos on paitsi ennennäkemättömän pitävä, myös erittäin kulumiskestävä. Lisäksi kumisekoituksen lämmönkehitys on alhainen, mikä merkitsee vähäisempää vierintävastusta. Pienemmän vierintävastuksen avulla saavutetaan selviä säästöjä polttoainekustannuksissa.

Nokian Noktop Hakkapeliitta F säästää paitsi käyttökustannuksia myös ympäristöä. Kuten kaikki Nokian Hakkapeliitat myös Nokian Noktop Hakkapeliitta F on valmistettu täysin ilman korkea-aromaattisia öljyjä. Vierintävastuksen pieneneminen vähentää myös pakokaasupäästöjä ja säästää näin paitsi kukkaroa myös luontoa. Renkaiden pinnoittaminen on ympäristöteko, sillä se säästää energiaa ja raaka-aineita sekä vähentää tehokkaasti CO2-päästöjä.

Lisää turvallisuutta renkaan kulumisen seurannallaNokian Renkaiden kehittämä ja patentoima kulumisvaroitin DSI (Driving Safety Indicator) tuo lisäturvaa teille helpottamalla renkaiden kulumisen seurantaa. Renkaan keskipinnassa olevat prosenttiluvut kertovat, kuinka paljon kulutuspintaa on jäljellä renkaan pääurissa. Numerot kuluvat pois sitä mukaa kuin rengas kuluu, joten niiden avulla on helppo seurata missä kunnossa rengas milloinkin on.

Talvikulumisvaroitin WSI (Winter Safety Indicator) kertoo, milloin renkaan talvipito-ominaisuudet ovat vahvimmillaan. Kun lumikide hiipuu pois, rengas soveltuu mainiosti kesäkeleihin.

Nokian Noktop -pinnoitteet kestävät ja pitävätNokian Renkaat on Pohjoismaiden suurin pinnoitevalmistaja. Nokian Noktop -pinnoitevalikoima suunnitellaan vaativiin oloihin ja sen tuotekehitystä ohjaavat maailman pohjoisimman rengastehtaan ainutlaatuinen talviosaaminen sekä kestävän turvallisuuden lähtökohta. Nokian Noktop -tuotteet tutkitaan ja testataan huolellisesti. Tuloksena ovat erinomaisesti pitävät pinnoitteet, jotka rullaavat kevyesti, säästävät polttoainetta ja kestävät kovaa kulutusta.

Kuvia: www.nokiantyres.com/NoktopHakkapeliittaF

Lisätietoja:

Nokian Renkaat Oyj

Tuotekehityspäällikkö (kuorma-auton renkaat)
Teppo Siltanen
p. 010 401 7709
teppo.siltanen(at)nokiantyres.com

Business Manager (kuorma-auton renkaat)
Ari Maunula
p. 010 401 7521
ari.maunula(at)nokiantyres.com