19. maaliskuu 2008 07:43 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian kesärenkailla turvallisesti
liikenteessä roudasta ruskaanNokian Hakka -kesärenkaat rullaavat tarkasti ja turvallisesti keväästä syksyyn, kuivalla ja märällä, asvaltilla ja hiekalla. Epätasaiset ja karheat tienpinnat sekä yllättävästi muuttuvat sääolot vaativat renkailta erityisominaisuuksia. Pohjoisen kesään räätälöity Hakka-kesärengasperhe tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille autoille ja ajotavoille.

Rengasvalmistajien joukossa Nokian Renkaat on ympäristöasioiden pioneeri. Yhtiö lopetti ensimmäisenä maailmassa haitallisten öljyjen käytön tuotantoprosessissaan ja siirtyi käyttämään yksinomaan puhdistettuja öljyjä. Kehitystyössä korostetaan vierinvastuksen alentamista. Kevyesti rullaavat renkaat vähentävät polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Ympäristöystävällisyydestä kertoo renkaiden sivupinnan koivunlehtitunnus.

Hakka-turva lisää matkantekoon varmuutta. Nokian Renkaat myöntää Hakka-merkkisille henkilöauton kesärenkaille tuotevakuutuksella laajennetun takuun eli Hakka-turvan. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoutuu normaalikäytössä tapaturmaisesti ajokelvottomaksi, kuluttaja saa vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta.

Nokian Hakka Z – viileää suorituskykyäNokian Hakka Z on uusi korkean nopeusluokan kesärengas. Urheilullisiin autoihin ja nopeaan ajoon suunniteltu Nokian Hakka Z edustaa UHP-kategoriaa, henkilöauton renkaiden kovinta kastia. Kokovalikoima on markkinoiden monipuolisin, lähes 30 vaihtoehtoa 16 tuumaisesta 20-tuumaiseen renkaaseen asti.

Nokian Hakka Z on tarkka, turvallinen ja hiljainen rengas, jonka erinomainen käsiteltävyys säilyy myös vaikeissa oloissa ja ääritilanteissa. Monikerrospintarakenteen, nanosilikasekoituksen ja uuden pintageometrian muodostama Nokian Cool Zone Concept –kokonaisuus antaa renkaalle huippuluokan suorituskyvyn.

Nordic Cool UHP Silica -kumisekoitus varmistaa ensiluokkaisen märkäpidon kaikissa lämpötiloissa. Uutuussekoitus vaimentaa tehokkaasti karheasta asvaltista syntyvän melun. Nokian Hakka Z:n uusittu pintamuoto kohentaa ajovakautta erityisesti kaarreajossa, kaistanvaihdoissa ja väistöliikkeissä.

Keskirivan kulumisvaroitin (Driving Safety Indicator) kertoo autoilijalle pääurien syvyyden. Sivupinnassa on infokenttä painesuosituksia varten.

Kuten muutkin Hakka-perheen jäsenet Nokian Hakka Z on valmistettu käyttämällä vain puhdistettuja öljyjä. Renkaan alhainen vierinvastus vähentää polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä.

Tuote-esittely: Nokian Hakka Z
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaZ

Nokian Hakka SUV – tehokkuutta ja turvallisuutta pohjoisen teilleNokian Hakka SUV on uusi kaupunkimaastureihin räätälöity kesärengas nopeusluokissa T ja H (190 km/h ja 210 km/h). Rengas on kehitetty pohjoismaille tyypillisille karheille asvaltti- ja sorateille, vaihteleviin lämpötiloihin. Vaikka Nokian Hakka SUV viihtyy erinomaisesti myös pikkuteillä, sen tarkka ajotuntuma pääsee oikeuksiinsa maantieajossa.

Epäsymmetrinen pintakuvio ja uusi Nordic Cool Silica -kulutuspintasekoitus varmistavat renkaan oivallisen pidon sekä tarkan ja turvallisen toiminnan sekä kuivalla että märällä tiellä. Olkapääalueen maastokynnet, viistot ja suorakulmaiset ulokkeet, parantavat ajo-ominaisuuksia hiekkateillä ja muilla pehmeillä alustoilla. Maastokynnet tarrautuvat tehokkaasti tien pintaan ja parantavat veto- ja jarrutuspitoa.

Pintakuvion pääuriin sijoitetut kivenpoistajat estävät pikkukivien kiinnittymistä renkaan uriin ja kuviopaloihin. Pehmeässä maastossa renkaan pyörimisliike ohjaa ylimääräisen maa-aineksen uria myöten pois, ja näin rengas puhdistuu itsestään.

Kaksinkertainen tiivistekehä (Double Mud Stopper) lisää renkaan ja vanteen käyttöikää. Tiivistekehä estää lian, kuran ja pienten kivien kulkeutumisen renkaan ja vanteen väliin.

Uutuustuote kattaa kaikki suosituimmat SUV-koot. Nokian Hakka SUV on muiden Hakka-tuotteiden tavoin maksuttoman Hakka-turvan piirissä.

Tuote-esittely: Nokian Hakka SUV
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaSUV

Nokian Hakka H ja Hakka V – turvallisuutta pohjoisiin oloihinNokian Hakka H ja Hakka V nopeusluokissa H (210 km/h) ja V (240 km/h) on kehitetty epätasaisille ja karheille teille, yllättävästi muuttuviin sääolosuhteisiin.

Kapeat, suunnatut urat ja erityiset vedenohjaimet poistavat veden tehokkaasti kosketuspinnalta. Kokoluokan 205/55R 16 Hakka-rengas syrjäyttää vettä 43 litraa sekunnissa, kun auton nopeus on 75 kilometriä tunnissa ja tien pinnalla on 10 millimetrin vesipatja.

Renkaan ulko-olkapään poikittaisurat päättyvät kauhamaiseen muotoon. Tällä liikenneturvallisuutta parantavalla roiskeohjaimella vähennetään veden roiskumista auton tuulilasiin ja sivuille.

Renkaissa on myös kulumisvaroitin, jonka avulla urasyvyyttä on helppo tarkkailla. Urasyvyyttä osoittavien numeroiden lisäksi renkaissa on vesiliirtovaroitin. Sen pisarasymboli häviää neljän millimetrin jälkeen, mikä muistuttaa kasvaneesta vesiliirtoriskistä.

Tuote-esittely: Nokian Hakka H
Tuote-esittely: Nokian Hakka V
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaH_and_V

Nokian Hakka i3 – vakaa ja kestävä rengas perheautoihinTuote-esittely: Nokian Hakka i3
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/Hakkai3

Nokian NRVi SUV – suorituskykyä ja mukavuutta kaupunkimaastureihinTuote-esittely: Nokian NRVi SUV
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/NRViSUV

Hakka-kesärenkaat myös jakelu- ja tavara-autoihin sekä pikkubusseihinTuote-esittely: >Nokian Hakka C Van
Tuote-esittely: Nokian Hakka C Cargo
Tuotekuvia: www.nokiantyres.com/HakkaCVan_and_CCargo

Lisätietoja:Nokian Renkaat Oyj
Teppo Huovila, Tuotekehityspäällikkö
puh. 010 401 7701
[email protected]

Petri Niemi, Tuotepäällikkö
puh. 010 401 7646
petrij.niemi(at)nokiantyres.com

www.nokianrenkaat.fi