19. huhtikuu 2011 10:02 kategoriassa Tuoteuutiset

Nokian-kesärengasperheelle testimenestystä
Pohjoismaissa, Keski-Euroopassa ja VenäjälläNokian-kesärenkaat ovat menestyneet kevään aikana mainiosti autolehtien vertailutesteissä eri puolilla Eurooppaa. Uusi Nokian Hakka Green -kesärengas voitti Tuulilasin (4/2011) tuoreen vertailutestin. Hakka-kesärengasperheen uusin tulokas keräsi erityisesti kiitosta ajettavuudesta kuivalla ja märällä asvaltilla.

"Parasta antia ovat tasapainoiset ja muuttumattomat ominaisuudet sekä märällä että kuivalla”, Tuulilasi arvioi. Märän kelin ominaisuuksista Tuulilasi totesi, että Nokian on kaikissa tilanteissa neutraali ja rauhallinen ajettava. Tuulilasi testasi yhteensä 8 kesärengasta koossa 205/55 R16.

Tekniikan Maailman (6/2011) testissä Nokian Hakka V sijoittui toiseksi. Tekniikan Maailman mukaan Nokian Hakka V:n pito on huippuluokkaa ja ajettavuus sopiva yhdistelmä tarkkaa ohjautuvuutta ja hallinnan helppoutta. ”Nokian reagoi ohjaukseen täsmällisesti, ja sen vakaus säilyy helposti myös nopeissa väistöissä. Rengas on myös varsin hiljainen. Nokian on eräs parhaista valinnoista Suomen kesään”, TM kirjoittaa. Tekniikan Maailma vertaili 15 kesärengasta koossa 205/55 R16. Testattu nopeusluokka oli V (240 km/h). Samassa testissä Nokian Hakka Green (nopeusluokka H=210 km/h) oli kuudes.

Ruotsissa Auto, Motor & Sport -lehden (8/2011) vertailun voitti Keski-Euroopan markkinoille suunnattu Nokian V -kesärengas. Lehden mukaan Nokian V on hyvä esimerkki siitä mihin tämän päivän rengasteollisuus yltää. ”Vaikka Nokian V:n vierintävastusta on laskettu, renkaan märkäpito-ominaisuudet ovat silti erinomaiset, esimerkiksi renkaan jarrutuspito märällä alustalla on paras testatuista renkaista. Nokian V:n ajo-ominaisuudet ovat hyvät ja rengas selviytyy hyvin myös vesiliirrosta. Rengas käyttäytyy esimerkillisesti ja sen jarrutusmatka sekä märällä että kuivalla alustalla on lyhyt. Rengas on hiljainen ja sen vierintävastus on alhainen”, Auto, Motor & Sport kirjoittaa.

ADAC ja Auto, Motor und Sport: Monipuoliset turvallisuusominaisuudet ja erinomainen ajotuntumaSaksan autoliitto ADAC:n ja Stiftung Warentestin vertailussa Nokian V sai testin parhaan arvosanan "gut" Keski-Euroopan suurimmassa kesärengastestissä yhdessä seitsemän muun kilpakumppanin kanssa. Erityishuomiota saivat Nokian V:n monipuoliset turvallisuusominaisuudet ja koko testin lyhin jarrutusmatka märällä tiellä. Jarrutusmatkassa ero heikoimpaan oli 22 metriä, kun jarrutus aloitettiin 100 km/h:n nopeudesta.

ADAC vertaili perinpohjaisesti 16 kesärengasta koossa 195/65 R15. Saksalainen ADAC on maailman toiseksi suurin autoilujärjestö. Stiftung Warentest on Saksan riippumaton tuotetestaussäätiö.

Nokian V kahmaisi selkeän ykkössijan saksalaisen Auto, Motor und Sportin kesärengastestissä. Saksan suurimpiin kuuluva autolehti ylisti Nokian V:n erinomaista ajotuntumaa sekä märällä että kuivalla tiellä, hiljaista rengasääntä ja todella alhaista vierintävastusta. Turvallinen ja ympäristöystävällinen Nokian V oli aivan omassa luokassaan erityisesti märän tien käsittely- ja jarrutustesteissä. Auto, Motor und Sport testasi 11 kesärengasta koossa 225/45 R17.

Testimenetystä täydensi myös korkean nopeusluokan kesärenkaan Nokian Z G2:n saksalaisessa Auto Zeitung lehdessä saama arvosana "erittäin suositeltava".

Kultamitalit Venäjältä, Ukrainasta ja ValkovenäjältäNokian Hakka H valloitti ykkössijan Venäjän suurimman autolehden Za Rulemin testissä (maaliskuu 2011). Testattavana oli yhteensä 10 kesärengasta koossa 185/60 R14. "Kuljettajan on helppo ymmärtää auton käytöstä ja reaktioita. Testin parhaat jarrutusominaisuudet kuivalla ja märällä. Kuivalla Nokian Hakka H voittaa lähimmän kilpailijansa melkein metrillä, ja märällä 1,3 metrillä", Za Rulem toteaa.

Lehden huhtikuun numeron kesärengasvertailussa Nokian Hakka V sijoittui toiseksi. Testattu koko oli 205/55 R16. ”Renkaat käyttäytyvät hyvin suurissakin nopeuksissa. Märällä asfaltilla luisto on ennustettavissa, eikä se vaadi juuri mitään korjauksia. Auto käyttäytyy luotettavasti ja ymmärrettävästi ilman yllätyksiä. Renkaat ovat taloudelliset kaikissa nopeuksissa”, Za Rulem analysoi.

Kultamitaliketju jatkui Ukrainassa, kun uusi Nokian Hakka Green oli paras AutoCentre-lehden vertailussa. "Nokian Hakka Green uutuus on toisena heti Michelin EnergySaverin jälkeen onnistunut yhdistämään alhaisen vierintävastuksen sekä hyvät pito-ominaisuudet märällä asfaltilla. Suomalaiset onnistuivat tässä vielä vähän paremmin. Green pitää hyvin märällä pujotteluradalla ja antaa nopeimman kierrosajan. Nopeuden noustessa korkeissa mutkissa rengas voi vähän luistaa, mutta pitää ja ohjautuu hyvin", AutoCentre kirjoittaa.

Lehden mukaan positiivista ovat uutuusrenkaan pito-ominaisuudet märällä ja kuivalla asvaltilla sekä käsittelyominaisuudet kaikilla alustoilla. Testattu koko oli 185/60 R14, mukana oli yhdeksän kesärengasta.

Valkovenäjän Auto Bild -lehden testissä ylivoimainen voittaja oli Nokian Hakka V. Se keräsi ykköstilat niin käsittelykokeissa märällä ja kuivalla kuin myös jarrutus- ja vesiliirtotesteissä. Testattu koko oli 205/55 R16 ja vertailtavana yhteensä kuusi rengasta.

Mielenrauhaa kesäteilleNokian Renkaat on yli 75 vuoden ajan kehittänyt, testannut ja patentoinut ajoturvallisuutta edistäviä ratkaisuja. Yhtiö on maailman ainoa rengasvalmistaja, joka suunnittelee kesärenkaansa erityisesti pohjoisen viileisiin, vaativiin ja vaihteleviin olosuhteisiin.

Nokian Hakka -renkaat on tehty pohjoisiin oloihin huolehtimaan turvallisesta matkanteosta kaikissa sää- ja tieolosuhteissa. Kun rekisteröidyt Hakka Clubiin, saat Nokian Hakka -rengassarjan mukana myös ainutlaatuisen Hakka-turvan ja Hakka-tiepalvelun.

Hakka-turva on Nokian Renkaiden myöntämä lisäturva Nokian Hakka –merkkisille henkilöauton kesärenkaille. Jos asianmukaisesti käytetty ja oikein asennettu rengas rikkoontuu normaalikäytössä tapaturmaisesti korjauskelvottomaksi, saat vioittuneen renkaan tilalle uuden vastaavan tuotteen veloituksetta. Hakka-turva on voimassa neljän millimetrin uransyvyyteen saakka, enintään yhden vuoden renkaan ostohetkestä. Hakka-tyytyväisyyslupaus merkitsee, että voit 14 päivän kuluessa ostohetkestä vaihtaa Hakka-renkaat uuteen rengassarjaan.

Turvallisuutta tien päällä lisää myös uusi Hakka-tiepalvelu. Hakka-tiepalvelu varmistaa, että pääset perille pahimpanakin mahdollisena päivänä. Jos rengas rikkoutuu, soitto numeroon 0800–93911 riittää, ja tiepalvelu saapuu avuksesi. Hakka-tiepalveluun kuuluvat myös hinauspalvelu, auton vuokrauspalvelu, hotellimajoitus, jatkomatka junalla ja paljon muuta. Palvelu on käytössäsi 24 tuntia vuorokaudessa ja se on voimassa Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa.

Kysy lisää Hakka-turvasta, Hakka-tiepalvelusta ja Hakka-tyytyväisyyslupauksesta omalta rengaskauppiaaltasi tai katso tarkemmat tiedot osoitteesta www.hakkaturva.fi

Kesärengastestit kevät 2011Tuulilasi (4/2011), Suomi

Koko: 205/55 R16
1. Nokian Hakka Green
2. Continental ContiPremiumContact 2
3. Bridgestone Turanza ER300 Ecopia

Tekniikan Maailma (6/2011), Suomi

Koko: 205/55 R16
1. Continental ContiPremiumContact 2
2. Nokian Hakka V
3. Vredestein Sportrac 3

Auto, Motor & Sport (6/2011), Ruotsi

Koko: 225/45 R17
1. Nokian V
2. Bridgestone Potenza S 001
3. Continental Sport Contact 3

ADAC ja Stiftung Warentest (3/2011), Saksa

Koko: 195/65 R15
Vredestein Sportrac 3
Bridgestone Ecopia EP
Nokian V
Maloya Lugano
Continental ContiPremium Contact 2
Dunlop SP Sport FastResponse
Semperit Speed-Life

Auto, Motor und Sport (7/2011), Saksa

Koko: 225/45 R17
1. Nokian V
2. Continental Sport Contact 3
3. Bridgestone Potenza S 001

Za Rulem (maaliskuu 2011), Venäjä

Koko: 185/60 R14
1. Nokian Hakka H
2. Michelin Energy Saver
3. Continental ContiPremium Contact 2

Za Rulem (huhtikuu 2011)

Koko: 205/55 R16
1. Pirelli P7 Cinturato
2. Nokian Hakka V
3. Toyo Proxes T1 Sport

AutoCentre (maaliskuu 2011), Ukraina

Koko: 185/60 R14
1. Nokian Hakka Green
2. Continental ContiEcoContact 3
3. Michelin Energy Saver ja Pirelli P4 Cinturato

Auto Bild (maaliskuu 2011), Valkovenäjä

Koko: 205/ 55 R16
1. Nokian Hakka V
2. Michelin Energy Saver
3. Barum Bravuris 2

Lisätietoja:

www.nokiantyres.com


Nokian Renkaat Oyj,

Tuotekehityspäällikkö Juha Pirhonen, puh. +358 10 401 7708
juha.pirhonen(at)nokiantyres.com

Teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 10 401 7621
matti.morri(at)nokiantyres.com