29. tammikuu 2006 22:00 kategoriassa Tuoteuutiset
Tiedote 30.1.2006

NOKIAN HAKKAPELIITTA SPORT UTILITY 5 - VÄKEVÄÄ VOIMAA JA PITOA KAUPUNKIMAASTUREIHIN


Nokian Hakkapeliitta –perhe kasvaa tuhdilla tulokkaalla, kun Nokian Renkaat tuo markkinoille kaupun-kimaastureihin suunnitellun Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5:n. Siinä on hyödynnetty samoja oivalluksia ja teknisiä ratkaisuja kuin henkilöautojen uutuusrenkaassa Nokian Hakkapeliitta 5:ssä. Rengaskaksikon tunnistaa veljeksiksi ulkonäön lisäksi lukuisista yhteisistä innovaatioista.

Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5 on kehitetty kasvaville SUV-automarkkinoille. Uutuustuotteen koko-valikoima on markkinoiden laajin: tarjolla on 27 erilaista kokovaihtoehtoa aina 22-tuumaiseen vanne-halkaisijaan asti. Tuotteen kuluttajakauppa alkaa syksyllä 2006.

Pitävä, jämäkkä, kestävä

Suorituskykyisen, raskaan auton renkaiden tulee pitää erinomaisesti. Tasapainoisten pito-ominaisuuksien luominen on olennaista, kun SUV-ajoneuvoissa käytettäviä renkaita suunnitellaan. Erityisesti sivuttaispidon maksimointi on tärkeää, jotta auto olisi hallittavissa kriittisissä ääritilanteissa. Karhunkynsi ja uudistunut neliönasta tehostavat myös SUV-autojen uutuustalvirenkaan pitoa.

Uutuuden kumisekoitus on sovitettu SUV-autojen talvikäyttöön. Sekoituksessa on reilusti rypsiöljyä, joka lisää jääpitoa ja repimislujuutta; rengas kestää hyvin esimerkiksi teräväsärmäisten kivien purevia iskuja.

Painavat, voimakkaat SUV-kokoluokan autot vaativat renkailta paljon. Renkaiden täytyy olla vahvat ja jämäkät, jotta ne kantavat suuret pyöräkuormat ja pitävät korkean ajoneuvon vakaana. Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5:n olkapääpalojen välissä on kapea, pitkittäinen jäykistevyöhyke, joka tukevoittaa rakenteen ja renkaasta tulee erityisen jämäkkä.

Kiillotetut pääurat

Näyttävän ja massiivisen maasturirenkaan pääurat on kiillotettu. Lumi ja sohjo poistuvat helposti sileitä ja kiiltäviä uria myöten renkaasta. Pintamallin ansiosta rengas puhdistuu helposti ja kykenee etenemään vaivattomasti syvässä lumessa sekä sohjossa vaikeakulkuisilla metsä- ja mökkiteillä.

Maastureiden hyviltä talvirenkailta odotetaan monipuolisia ominaisuuksia. SUV-autojen omistajat haluavat nauttia ajosta sora- ja umpihankireittien lisäksi myös kaupunkioloissa ja asvalttiteillä. Kaksoispalarakenteen ansiosta Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5 toimii ihanteellisesti myös paljaalla tiellä. Nokian Hakkapeliitta Sport Utility 5 on rauhallinen, hiljainen ja ajotuntumaltaan tarkka.

Varoituksia, vinkkejä, ilmaisimia: turvallisuutta

Merkkikieli helpottaa SUV-autoilijoiden talvea ja lisää turvallisuutta. Nastojen kestoon ja asettumiseen voi vaikuttaa ajamalla upouudet renkaat sisään. Ensimmäiset 500 kilometriä kannattaa ajaa hillitysti: välttää rajuja kiihdytyksiä, äkkijarrutuksia ja kulmikkaita ohjausliikkeitä. Kaikkia nastoja ympäröivä sisäänajoindikaattori, joka häviää siinä vaiheessa, kun kuljettaja on ajanut renkaat sisään.

Lisäksi renkaassa on talvikulumisvaroittimet. Niin kauan kuin keskialueen pohjapalojen lumikidemerkit ovat näkyvissä, ne kertovat, että rengas on turvallinen talvikäytössä.

Lisätietoja: Nokian Renkaat Oyj

- tuotekehityspäällikkö Teppo Huovila, puh. +358 3 340 7701, [email protected]

- teknisen asiakaspalvelun päällikkö Matti Morri, puh. +358 3 340 7621, [email protected]

- www.hakkapeliitta5.com
Hakkapeliitta SUV 5:n tuotesivulle tästä